Tanie statywy - przestroga

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawel_G
    Uzależniony
    • 2008
    • 527

Ajj boli.

Komentarz

• Czacha
      fotograf
      • 2004
      • 4868

To nie tak tragicznie. Moglo byc gorzej.
      https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Mogło, nie rzucam się do Wisły z rozpaczy, zwłaszcza że teraz mógł bym sobie najwyżej guza nabić, niemniej znam kilka fajniejszych sposobów na wydanie tysiaka, no ale lepiej tysiak niż sześć, to fakt.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Handelson
          Uzależniony
          • 2009
          • 789

Wyrazy współczucia z powodu straty tysiaka... chociaż jak pisali inni mogło skończyć się gorzej. Tak czy owak szkoda.

Komentarz

• overseer
            Coś już napisał
            • 2010
            • 97

dlatego ja używam Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2. 40D + moje najcięższe szkło 70-200 f2,8 L IS + 580exII trzymają się twardo, nawet w pionie... współczucie z powodu straty 1k PLN, w Irlandii kosztowało by to ok 500euro jak i nie więcej, czyli double price pozdrawiam wszystkich CB'ków.
            Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 , Canon 70-200 f/2.8 IS, Canon 100mm f/2,8 IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zamieszczone przez overseer
              ....+ głowica 488RC2. 40D + moje najcięższe szkło 70-200 f2,8 L IS + 580exII trzymają się twardo, nawet w pionie...
              Czego nie da się już powiedzieć o niższym modelu 486RC2
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• checiu
                Bywalec
                • 2007
                • 170

Pank, a dowiadywałeś się w fototroniku? Może tam zrobią to taniej, choć nie zawsze ceny mają niższe niż Żytnia. Ewentualnie jeszcze kwestia Berlin albo jak pisali koledzy w UK - ale z drugiej strony sprzęt za tyle kasy wysyłać...

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Żytnia już naprawia, sama część kosztuje 900 zł.
                  Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Czyli morał z całej tej historii jest taki, że tani statyw za stówkę może de facto kosztować 1100 złotych.
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• pank
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1502

Więcej, bo jeszcze nowy statyw 600.

Komentarz

• KMV10
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2320

Zamieszczone przez pank
                        Jest diagnoza, wymiana pierścienia mocującego z soczewką, 1k w plecy.
                        Czyli bagnet + tylna soczewka w 85/1,2L z robocizną to 1kzł? Nieźle...

Komentarz

• axk
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2027

Zamieszczone przez Misiek87
                          A 430ex ma plastikowa stopke?
                          Tak a 430EX II posiada metalową.
                          EOS + Speedlite

Komentarz

• smigaczka
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 148

Mi kiedyś z kaszaniastego velbona spadł canon 30D. Poobijał się trcohę, ale na szczęscie przezył. Od tamtej pory powiedziałam sobie dość i skompletowałam set goldphoto w foto-tip.pl. Zapłaciłam za statyw i głowicę ponad 3 stówki, ale teraz mam pewnosć, że mi mój aparat nie legnie na glebę po raz kolejny. Nie ma sensu oszczędzac na trójnogach, o niee.

Komentarz

• mxw
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2315

Zamieszczone przez smigaczka
                              powiedziałam sobie dość i skompletowałam set goldphoto
                              goldphoto to też nie jest zestaw najwyższych lotów...

osobiście skompletowałem set nogi golphoto + głowica manfrotto - i to uważam za najrozsądniejsze wyjście pod względem ekonomicznym. z głowicą nie ma problemów, a z nogami, cóż - problemy się rozwiązuje :wink:

a niestety z nogami goldphoto pojawiają się problemy, choć wydawałoby się, że ciężko jest źle zrobić coś tak prostego:

1. notorycznie odkręcają się stopki - dałem kontrnakrętki, jest lepiej,
                              2. czasami wysuwają się całe stopki (razem z plastikiem, w którym osadzona jest śruba, były nawet wątki, że ktoś to zgubił w śniegu i został z gołą rurą) - przykleiłem taśmą i na razie nic nie zgubiłem.
                              3. podobno pękają zaciski od nóg - u mnie na razie nic nie pękło.

niemniej jednak z zestawu jestem zadowolony, choć może kiedyś - w przypływie gotówki - dokupię sobie jednak nogi frotki
                              pozdro.,
                              m.

Komentarz

• Mad_Mac
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 1458

Kosztowna nauczka ale zawsze mogli powiedziec ze sie nie da to wtedy byl by zonk.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
                                Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

Pracuję...