Problem z BG-E2N czsowy brak AF

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tjall01

Problem z BG-E2N czsowy brak AF

Witam!
    Po dokręceniu do body grip ma luzy - jak u każdego - ale ostatnio spusty migawki nie włączają pól AF (ten na body też) a dzieje się tak od czasu do czasu.
    Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Może te podkładki między puszkę a grip?
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowany przez Gość; 30353.
  • p3cpl
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 34

po prawej stronie gripa masz taki przełącznik on/of ustaw go na "on" lubi sie przesuwać na środek zakresu i wtedy nie łapie AF szczególnie przy cięższym szkle w kadrze pionowym.

Komentarz

• tjall01

dzięki, sprawdzę to.

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

jesli to nie to, a watpie aby to bylo to, to po prostu pada spust migawki w gripie, a jak w spuscie w gripie robi zwarcie to i spust w body tez
        Moje wątki na forum: sport | fashion
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• tjall01

możliwe, gdzieś już o tym czytałem; ale żeby było śmieszniej to aktualnie wszystko działa a intensywne próby (ok.1000fotek) w ciągu 2 dni nic nie dały; jeżeli to zwarcie to chwilowo przeszło; pytanie:czy taka awaria nie uszkodzi body? wysyłać do serwisu?

Komentarz

• iREM
            Uzależniony
            • 2005
            • 951

Zamieszczone przez tjall01
            możliwe, gdzieś już o tym czytałem; ale żeby było śmieszniej to aktualnie wszystko działa a intensywne próby (ok.1000fotek) w ciągu 2 dni nic nie dały; jeżeli to zwarcie to chwilowo przeszło; pytanie:czy taka awaria nie uszkodzi body? wysyłać do serwisu?
            Ja miałem podobne objawy w innym gripie, ale podczas dość ulewnego deszczu, sprzęt dostał trochę kropel i kiedy wróciłem do domu i przemyłem styki spirytem wszystko było ok, trochę mnie to zdziwiło, ale tak to wyglądało.
            Wszystko można zrobić lepiej.
            www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

Pracuję...