phottix tetra

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mlody_3
    • 2009
    • 8

Ostatnio kupiłem ten wyzwalacz i mam problem, przy robieniu zdjęcia lub naciśnięciu przycisku test obie diody (na wyzwalaczu i odbiorniku) zapalają się, jednak lampa nie błyska. Próbowałem ustawić ją zarówno w trybie manual jak i slave i żadna z tych kombinacji nie działa. Gdy zamontuje lampę na aparacie działa normalnie, więc mam pytanie co robić dalej? Jest to wina lampy czy wyzwalacza?
    Galeria na picasie
    Strona (ciągle w budowie)

Komentarz

• kasprzak
      Bywalec
      • 2008
      • 189

Jakie lampy? Canon'a ?
      Pozdrawiam
      Paweł Kasprzak

Komentarz

• mlody_3
        • 2009
        • 8

O właśnie, zapomniałem o najważniejszym, chodzi mi o nissina di622
        Galeria na picasie

Komentarz

• dj_drops
          Coś już napisał
          • 2009
          • 84

No to z nissinem Ci niestety nie będzie działać - też się na tym przejechałem, ale przed zakupem wyzwalacza.
          Part 1
          Part 2
          jak modować lampe
          Ostatnio edytowany przez dj_drops; 24855.
          Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
          http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• kasprzak
            Bywalec
            • 2008
            • 189

No to masz problem... :/
            Bo Nissiny nie grają z Phottix'ami, było na forum o tym
            Pozdrawiam
            Paweł Kasprzak

Komentarz

• mlody_3
              • 2009
              • 8

no to nie za fajnie, a możecie mi powiedzieć czy jakiś wyzwalacz radiowy który obsłuży tą lampkę??
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              teraz znalazłem coś ciekawego, chciałbym się tylko upewnić że ten wyzwalacz będzie działał z moją lampą http://www.funsports.pl/p,pl,255,wyz...en+cy20ys.html , z tym że przeczytałem forum, że trzeba uważać na napięcie na stopce? więc mam pytanie czy będzie to działać z 1000d? miał ktoś może z tym wyzwalaczem jakieś doświadczenia??
              Ostatnio edytowany przez mlody_3; 23308. Powód: Automerged Doublepost
              Galeria na picasie

Komentarz

• kasprzak
                Bywalec
                • 2008
                • 189

Zamieszczone przez dj_drops
                No to z nissinem Ci niestety nie będzie działać - też się na tym przejechałem, ale przed zakupem wyzwalacza.
                Part 1
                Part 2
                jak modować lampe
                Działa ten sposób na 100% ?
                Pozdrawiam
                Paweł Kasprzak

Komentarz

• dj_drops
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 84

Kasprzak, nie testowałem jeszcze - ale powinien działać na 100%, przyciskiem lampe można zawsze wyzwolić... w każdych warunkach. Ja trochę inaczej zamierzam swoją zmodować, tak żeby nie trzeba było gniazda montować tylko phottixa normalnie na sankach
                  Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
                  http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• kasprzak
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 189

W sumie gniazdo by wystarczyło, bo Phottix ma wejście - więć IMO - szkoda kombinacji, jeżeli faktycznie myk z dorobieniem gniazda śmiga.
                    Pozdrawiam
                    Paweł Kasprzak

Komentarz

• Merauder
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1092

Tez interesuje sie Phottixem, tylko martwia mnie te wypowiedzi na temat problemow z 430EXII. Tak przy okazji chcialem spytac z jakimi lampami to ustrojstwo wpsoplracuje tzn. chodzi o lampy uzywane/starsze, ktore na allegro chodza za grosze 100/200 zl.

Inna sprawa to jak wyglada montaz lampy na klasycznym statywie, wlasciwie nie lampy tylko odbiornika phottixa (choc to to samo), jest jakas przejsciowka?
                      7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• AMMarshall
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 671

Zamieszczone przez Merauder
                        Tez interesuje sie Phottixem, tylko martwia mnie te wypowiedzi na temat problemow z 430EXII. Tak przy okazji chcialem spytac z jakimi lampami to ustrojstwo wpsoplracuje tzn. chodzi o lampy uzywane/starsze, ktore na allegro chodza za grosze 100/200 zl.
                        Mam Phottixa Tetrę od roku, używam najczęściej z 430EXII oraz stare, małe lampy bez regulacji mocy np. do podświetlania tła.

Wszystko śmiga. Zero problemów.

Inna sprawa to jak wyglada montaz lampy na klasycznym statywie, wlasciwie nie lampy tylko odbiornika phottixa (choc to to samo), jest jakas przejsciowka?
                        Popatrz na pierwszą z brzegu sensowną fotkę takiego zestawu a załapiesz od razu.

Adam Marczak Marshall
                        Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• smelbo
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 60

U mnie śmiga na 580EXII jak i na takiej starej Normie FIL-46
                          C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Komentarz

• Merauder
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1092

Dzieki AMMarshall
                            Zamieszczone przez smelbo
                            U mnie śmiga na 580EXII jak i na takiej starej Normie FIL-46
                            Wlasnie o cos takiego mi chodzilo, chce kupic druga lampe z jakichs staroci i chcialem wiedziec, ktore np. z tych staroci wspolpracuja z Phottixem.
                            7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Merauder
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1092

Sorry za post za postem, ale jakie jeszcze polecalibyscie lampki za smieszne pieniadze do amatorskiego wykorzystania w domu, zeby wspolpracowaly z Phottixem.

BTW: smelbo jakie ta norma ma na stopce napiecie, bo jak widze to ona jest na zasilanie kablowe

Komentarz

• smelbo
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 60

BTW: smelbo jakie ta norma ma na stopce napiecie, bo jak widze to ona jest na zasilanie kablowe
                                A tego to nie wiem, mam ją już z 18 lat :P Gdzies sie plątała to z ciekawości sprawdziłem czy działa i wsio chodzi, tylko chyba na max się wyzwala. Nie ma możliwości regulacji z pozycji lampy
                                C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Komentarz

Pracuję...