Ostatnio kupiłem ten wyzwalacz i mam problem, przy robieniu zdjęcia lub naciśnięciu przycisku test obie diody (na wyzwalaczu i odbiorniku) zapalają się, jednak lampa nie błyska. Próbowałem ustawić ją zarówno w trybie manual jak i slave i żadna z tych kombinacji nie działa. Gdy zamontuje lampę na aparacie działa normalnie, więc mam pytanie co robić dalej? Jest to wina lampy czy wyzwalacza?
phottix tetra
Zwiń
X
-
-
O właśnie, zapomniałem o najważniejszym, chodzi mi o nissina di622Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez dj_drops; 24855.Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesiteKomentarz
-
No to masz problem... :/
Bo Nissiny nie grają z Phottix'ami, było na forum o tym
Pozdrawiam
Paweł KasprzakKomentarz
-
no to nie za fajnie, a możecie mi powiedzieć czy jakiś wyzwalacz radiowy który obsłuży tą lampkę??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
teraz znalazłem coś ciekawego, chciałbym się tylko upewnić że ten wyzwalacz będzie działał z moją lampą http://www.funsports.pl/p,pl,255,wyz...en+cy20ys.html , z tym że przeczytałem forum, że trzeba uważać na napięcie na stopce? więc mam pytanie czy będzie to działać z 1000d? miał ktoś może z tym wyzwalaczem jakieś doświadczenia??Komentarz
-
Kasprzak, nie testowałem jeszcze - ale powinien działać na 100%, przyciskiem lampe można zawsze wyzwolić... w każdych warunkach. Ja trochę inaczej zamierzam swoją zmodować, tak żeby nie trzeba było gniazda montować tylko phottixa normalnie na sankachReklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesiteKomentarz
-
W sumie gniazdo by wystarczyło, bo Phottix ma wejście - więć IMO - szkoda kombinacji, jeżeli faktycznie myk z dorobieniem gniazda śmiga.Pozdrawiam
Paweł KasprzakKomentarz
-
Tez interesuje sie Phottixem, tylko martwia mnie te wypowiedzi na temat problemow z 430EXII. Tak przy okazji chcialem spytac z jakimi lampami to ustrojstwo wpsoplracuje tzn. chodzi o lampy uzywane/starsze, ktore na allegro chodza za grosze 100/200 zl.
Inna sprawa to jak wyglada montaz lampy na klasycznym statywie, wlasciwie nie lampy tylko odbiornika phottixa (choc to to samo), jest jakas przejsciowka?7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
Mam Phottixa Tetrę od roku, używam najczęściej z 430EXII oraz stare, małe lampy bez regulacji mocy np. do podświetlania tła.
Wszystko śmiga. Zero problemów.
Popatrz na pierwszą z brzegu sensowną fotkę takiego zestawu a załapiesz od razu.
Komentarz
-
U mnie śmiga na 580EXII jak i na takiej starej Normie FIL-46Tez interesuje sie Phottixem, tylko martwia mnie te wypowiedzi na temat problemow z 430EXII. Tak przy okazji chcialem spytac z jakimi lampami to ustrojstwo wpsoplracuje tzn. chodzi o lampy uzywane/starsze, ktore na allegro chodza za grosze 100/200 zl.
Inna sprawa to jak wyglada montaz lampy na klasycznym statywie, wlasciwie nie lampy tylko odbiornika phottixa (choc to to samo), jest jakas przejsciowka?C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MCKomentarz
-
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
Sorry za post za postem, ale jakie jeszcze polecalibyscie lampki za smieszne pieniadze do amatorskiego wykorzystania w domu, zeby wspolpracowaly z Phottixem.
BTW: smelbo jakie ta norma ma na stopce napiecie, bo jak widze to ona jest na zasilanie kablowe
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
A tego to nie wiem, mam ją już z 18 lat :P Gdzies sie plątała to z ciekawości sprawdziłem czy działa i wsio chodzi, tylko chyba na max się wyzwala. Nie ma możliwości regulacji z pozycji lampyC 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MCKomentarz

Komentarz