dobra darmowa internetowa galeria zdjęc

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dpgstyle
    Coś już napisał
    • 2005
    • 71

dobra darmowa internetowa galeria zdjęc

Witam serdecznie, mam pytanko, czy mógłby ktoś poleci mi jakąś dobrą internetową galerie zdjęc, najlepiej darmową, na której mógłbym pod jednym adresem zamieszczac swoje prace...... normalną stronke internetową robi mi znajomy w wolnych chwilach i jeszcze pewno to potrwa, a klienci jak wiadomo lubią zerknąc na prace wynajmowanego fotografa....
    z góry dzięki i pozdrawiam
    i don' leave my home without my Canon
  • Madeno
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 18

czy dobre? ~ ale przynajmniej darmowe...picasaweb.google.pl

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

Zamieszczone przez dpgstyle
      Witam serdecznie, mam pytanko, czy mógłby ktoś poleci mi jakąś dobrą internetową galerie zdjęc, najlepiej darmową, na której mógłbym pod jednym adresem zamieszczac swoje prace...... normalną stronke internetową robi mi znajomy w wolnych chwilach i jeszcze pewno to potrwa, a klienci jak wiadomo lubią zerknąc na prace wynajmowanego fotografa....
      z góry dzięki i pozdrawiam
      jesli to komercyjne to uwazam ze korzystanie z takich Flickrów czy Picasów jest mało profesjonalne. Lepiej juz wykorzystać darmowe galerie i umieścić je na wykupionej własnej domenie. A juz najlepiej to znajomego przycisnąć .
      Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Madeno
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 18

zgadzam się w 100%, ale miało to być rozwiązanie tymczasowe i jak zaznaczył autor najlepiej bezpłatne

Komentarz

• tpop
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1465

Zamieszczone przez Madeno
          zgadzam się w 100%, ale miało to być rozwiązanie tymczasowe i jak zaznaczył autor najlepiej bezpłatne
          no ja mowie o darmowych. Pierwszy z brzegu to Simpleviewer. Przy czym trzeba ewentualnie zapoznac sie z licencja bo darmowe to moga byc do uzytku domowego ale jak ktos chce komercyjnie to i innym musi dac zarobic.
          photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• michaelx
            Coś już napisał
            • 2007
            • 77

www.stronygratis.pl, www.getphoto.pl, a najlepiej google i opcja "szukaj" dość dużo tam tego..
            Pozdrawiam
            W życiu liczą się tylko chwile a ja wciąż uczę się je zatrzymywać

Komentarz

• toshimitsu
              Bywalec
              • 2006
              • 132

Z komercyjnych skryptow

X3 is a complete photo gallery website CMS for photographers and artists. It looks great on all devices and comes loaded with features and plugins.

Ta wykorzystalem 2 lata temu.

Positively dirty minded

Komentarz

• Viqy
                Początki nałogu
                • 2007
                • 407

Fotoblog

W może po prostu fotobloga z miejscem na trzymanie fotek ?
                http://wordpress.com - 3Gb miejsca na pliki
                http://www.blogger.com - 1 Gb miejsca na pliki (współdzielone z picasą)
                rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• dj_drops
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 84

albo
                  skorzystać z darmowej galerii Coppermine(nie pamiętam pełnej nazwy) - przykład TU

lub jak ktoś zaproponował SimpleViewer (niestety słabsze maszyny jak u mnie w pracy nie radzą sobie z wyświetlaniem takich galerii - ale za to bardzo piknie wyglądają) i nawet na ich stronie są skrypty do PSa i można bezpośrednio z niego taką galerie generować

pozostaje jeszcze kwestia hostingu, ale jak piszesz że znajomy robi Ci stronkę więc tak czy inaczej czeka Cię hostowanie stronki, jeżeli chcesz sobie potestować skrypty czy wogóle jak się do tego zabrać to odezwij się na PW bo nie będe reklamy robił
                  Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
                  http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• GhostRider
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 335

fajny darmowy hosting jest np www.cba.pl - ja używam i nie narzekam. U góry jest zawsze reklama, ale nie przeszkadza - bo obniża całą stronę "w dół". No coś za coś.
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Na tym cba masz galerie takiego typu jak TUTAJ Teraz w FF coś mi się rozjeżdża, Instalujesz z panelu sterowania strony. Obsługa banalna.
                    Ostatnio edytowany przez GhostRider; 16342. Powód: Automerged Doublepost
                    Moje zdjęcia na forum
                    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
                    http://jaceklosko.blogspot.com/

Komentarz

• Artur79
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 49

z platnego hostingu, na linuxpl.eu maja swienie zintegrowana Gallery 2 i wiele innych skryptow, instalacja jest dziecinnie prosta, wystarczy troche poklikac.

Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP

Komentarz

• Przem312

ja się umieściłem na http://www.viewbook.com/ podoba mi się ichniejszy interface...

Wbrew temu co jest napisane na głównej stronie (mówię tu o try 30-days free trial) ja mam tam przeszło rok galerię i nic mi nie monituje o zapłaty
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 15318.

Komentarz

• dpgstyle
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 71

ten viewbook wygląda dosyc interesująco, faktycznie mają przyzwoity interface.... ciekawe tylko jak to ogólnie wygląda z tym trial'em... trzeba podłubac w necie i to sprawdzic ....
                          i don' leave my home without my Canon

Komentarz

• goblin
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 39

To jeszcze dodam ze swojej strony - hosting darmowy na www.cba.pl i generator galerii Jalbum - również darmowy (http://jalbum.net/).
                            Na razie bez problemów
                            Pozdrawiam
                            goblin
                            Fuji S5Pro

Komentarz

• Żwirek
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 180

Odp: dobra darmowa internetowa galeria zdjęc

Odświeżajać temat, czy jest jakiś darmowy odpowiednik: Photo Image Gallery and Mobile Portfolio Website lub Viewbook - Make your online portfolio website and mobile portfolio

Komentarz

Pracuję...