Mam kolorowe zdjęcie na płótnie. Chcę cz-b.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mioszka

Mam kolorowe zdjęcie na płótnie. Chcę cz-b.

Mam piękne (duże, ok. 70 cm x 40 cm, na płótnie) kolorowe zdjęcie. Chciałabym powiesić, ale kolorystyka nie bardzo mi pasuje, stąd pomysł zrobienia czarno-białego.
    Pytanie - czym mogę zasłonić/przysłonić zdjęcie? Są jakieś szybki "dymne"?
  • pank
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, chcesz przysłonić zdjęcie czymś co zamieni kolor na B&W?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Zamieszczone przez mioszka
      Mam piękne (duże, ok. 70 cm x 40 cm, na płótnie) kolorowe zdjęcie. Chciałabym powiesić, ale kolorystyka nie bardzo mi pasuje, stąd pomysł zrobienia czarno-białego.
      Pytanie - czym mogę zasłonić/przysłonić zdjęcie? Są jakieś szybki "dymne"?
      Jedyne co mi przychodzi do głowy to dobry skan i ponowny processing do B&W - też można to zrobić na płótnie albo na papierze o fakturze płótna.

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• mioszka

Tak, właśnie chcę czymś "przysłonić" zdjęcie na płótnie, NIE chcę skanować.

Komentarz

• Janusz Body
          Moderator
          • 2004
          • 5757

Zamieszczone przez mioszka
          Tak, właśnie chcę czymś "przysłonić" zdjęcie na płótnie, NIE chcę skanować.
          Takie cuda to tylko w erze. Niestety się nie da. Tj. przysłaniać, zasłaniać możesz czym chcesz ale B&W nie usyskasz. Sie nie da.

Janusz,
          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Dziwny pomysł.
            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

Pracuję...