eTTL + Pocket Wizard

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • temol
    Bywalec
    • 2005
    • 113

eTTL + Pocket Wizard

Hej

Pocket Wizard wypuscil nowe zabawki - FlexTT5 oraz MiniTT1

Wyglada na to, ze w koncu z oblsuga ttl. Konfiguracja przez USB.

T.
  • przemja
    • 2008
    • 14

no zapowiada sie nieźle, tylko na razie nie ma wersji europejskiej, brak pelnej kompatybilnosci z 5Dmk ii i nie wiadomo, czy działaja manualne ustawienia sterowane bezprzewodowo (mam nadzieje, ze tak). no i ciekaw jestem ceny w polsce...

Komentarz

• Kacpeeeer
      Zablokowany
      • 2007
      • 95

eTTL + Pocket Wizard

dość interesująca sprawa

Komentarz

• maciekw
        Coś już napisał
        • 2005
        • 76

Prośba do znających angielski-czy te nowe Pocket Wizardy przenoszące TTL działają z dotychczasowymi Plus II i MultiMaxami?

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

Tak, w instrukcji chwalą się że będą one kompatybilne z wszystkimi wcześniejszymi modelami.
          Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
          www.kwapisz.org

Komentarz

• merger
            Uzależniony
            • 2006
            • 619

Zamieszczone przez przemja
            no zapowiada sie nieźle, tylko na razie nie ma wersji europejskiej, brak pelnej kompatybilnosci z 5Dmk ii i nie wiadomo, czy działaja manualne ustawienia sterowane bezprzewodowo (mam nadzieje, ze tak). no i ciekaw jestem ceny w polsce...
            wydaje mi sie, ze moze nie byc juz rozgraniczenia na wersje eu i usa. czestotliwosci w koncu wybierasz na komputerze i wgrywasz na dwa programy, ktore masz pod C1 i C2 w nowych pocketach.
            kompatybilnosc pewnie bedzie w dalszych upgrade'ach.
            sterowanie bezprzewodowe, to pewnie tylko z poziomu body w momencie, gdy lampy i body to obsluguja, czyli od 40d wzwyz i lampy od EXII.
            5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
            430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• maciekw
              Coś już napisał
              • 2005
              • 76

Ciekaw jestem jak ceny....

Komentarz

• wojkij
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1915

Pewnie trochę więcej niż multimaxy - nie na kieszeń człowieka zarabiającego w złotówkach
                www.kwapisz.org

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

W końcu bezprzewodowa obsługa lamp z prawdziwego zdarzenia (40d+ i exII i konfiguracja lampy z poziomu puchy - istne marzenie )

Komentarz

• Jarek Sikora

Miałem okazję pobawić się tymi nowymi zabawkami przez 30 minut dosłownie. Zostałem poproszony (pod karą śmierci) nie opowiadać o tym publicznie, więc nie mogę tu nic napisać.

Ale jeśli ktoś umiera z ciekawości, to niech się zgłosi (wolałbym kontakt przez forumularz na www.StudioWPlecaku.pl, to ten śledzę na bieżąco i mogę szybko reagować. Ale można też się ze mną w tej sprawie skontaktować na PM - z góry przepraszam za ewentualną zwłokę.

PS. Ani nie jestem profesjonalistą, ani nie miałem czasu żeby się przygotować do testów, więc siłą rzeczy moje wrażenia są niepełne, ale powiem jedno. Z tymi małymi zabawkami można zwiększyć (zmniejszyć?) czas synchronizacji nawet do 1/500, co sprawdziłem.

Komentarz

• MMM
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4250

Podnieciłem się :cool:. Gdzie i za ile można w PL kupić MiniTT1 do Canona?
                      Digart

Komentarz

• Elmarqo
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 245

Zamieszczone przez MMM
                        Podnieciłem się :cool:. Gdzie i za ile można w PL kupić MiniTT1 do Canona?
                        Q: When will Canon ControlTL radios be available to buy? Where can I
                        purchase? What dealer will have them first?

A: In the USA, the MiniTT1 and FlexTT5 for Canon will be available to
                        purchase from many popular dealers by mid-March. Check with
                        your favorite dealer for availability. Due to the unprecedented
                        response of these products, we are unable to predict which dealers
                        will have shelf stock for any length of time. We are making every
                        effort to “fill the pipe.”

Canada will see the Canon product next after we resolve a testing
                        issue for Canadian regulatory requirements. Other US/FCC/IC
                        countries will follow.

CE Canon product is due out Q2/2009. CE Nikon product will be
                        out a few weeks after US/FCC Nikon product is launched.
                        mareksliwinski.pl

Komentarz

• trampek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1546

to znam juz swoj kolejny wydatek
                          R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• jacek220
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 100

Ciekawe czy będzie się zachowywał podobnie jak kabelek przenoszący wszystko?
                            Jeśli tak to będzie można go zastosować do jednej lampy a ta połączy się z innymi przy pomocy Canonowskiego błysku bezprzewodowego.
                            5D EOS50 G9 580EXII

Komentarz

• dark4blade
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 127

Proszę mi powiedzieć czy dobrze zrozumiałem: Mini to jest tylko nadajnik, a flextt5 jest nadajniko-odbiornikiem? Bo chyba to jest główna różnica, z tego co wyczytałem przy swoich znajomościach angielskiego , czy jest jeszcze coś ważnego?

Komentarz

Pracuję...