Domke F2 - prośba o informacje

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • himi
    Zablokowany
    • 2006
    • 2638

Domke F2 - prośba o informacje

Witam, mam zamiar zakupić takową domke, ale nie wiem, czy zmieści się mój ekwipunek. Proszę zatem forumowych posiadaczy o małe review, może ze zdjęciami.

Proszę nie odsyłać mnie do innych wątków ogólnych typu ,,w czym nosić sprzęt'', bo szukam wartościowych i przydatnych, a przede wszystkim konkretnych informacji o tej właśnie torbie. Kiedyś znalazłem bardzo fajne review na temat plecaka fomei zrobione przez niejakiego Alf-a na forum N.

W razie potrzeby służę takowym review na temat posiadanej przeze mnie torby tamraca - model pro 12.

Zatem - użytkownicy domke F2 - liczę na was
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

A może zamiast zakładać 245 wątek swojego autorstwa w ciągu ostatnich 4 dni (sorry za tą małą złośliwostkę ale za którymś razem, jak kliknąłem Nowe posty ponad połowa była Twoich) zajrzałbyś na cambags.com ? Jest pełno opisów F2 ze zdjęciami włącznie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

Wujek dobra rada. Zatem wujek zważ, że za sugestią jednego z modów porządkowałem stare ogłoszenia w giełdzie dodając do nich ( a było sporo) info o nieaktualności.Stąd ,,tyle wątków'' na które trafiłeś. Cambags już dawno przejrzałem, szukam/pytam o podobne podsumowanie u nas, po polsku - na cambags są same małe puchy, ja mam jedynkę, nie wiem czy wejdzie. Zanim następnym razem powiesisz na kimś psy to się zastanów. Zakładając ten wątek miałem wyłączenie dobre intencje, jeśli ktoś opracuje pełne polskie info ze zdjęciami i opisem o domke to kilka osób pewnie będzie mu wdzięcznych.

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Zamieszczone przez himi
        na cambags są same małe puchy, ja mam jedynkę, nie wiem czy wejdzie.
        Taaa, Nikon D1 i EOS 1D to miniaturki. LOL
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• himi
          Zablokowany
          • 2006
          • 2638

5d, 10d, 20d,30d - lubisz bić pianę prawda?
          To znajdź mi tu 1d...http://www.cambags.com/camera_mainpa...2_frames.htm&2

Czepiasz się, to pewnie lepsze niż zabrać głos w wątku na temat. Zaraz mod wywali wątek to prali i będziesz zadowolony, co?

Dobra, znalazłem także z jedynką. Ok, jest wątek jest bez sensu i zaśmieca to można zamknąć, ale jak kupię, chętnie wstawię foty.
          Ostatnio edytowany przez himi; 5321.

Komentarz

• Voith
            Bywalec
            • 2006
            • 198

Mam pytanie co do torby - czym sie rozni w uzytkowaniu wersja materialowa od wersji nylonowej - zastanawiam sie jaka wersje wybrac. Czy obie sa tak samo trwale i praktyczne ?
            Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• iktorn92
              Uzależniony
              • 2007
              • 605

Z tego co wiem Nylon jest sztywniejszy od materiału (bawelna z domieszkami zapewne) a wiec materiałowa uklada sie lepiej do ciała. Z reszta nylonowa latwo zniszyczyc niedopałek papierosa zaraz stopi materiał..
              Flickr
              Portfolio Ślubne

Komentarz

• himi
                Zablokowany
                • 2006
                • 2638

Materiałowa lepsza - wygodniejsza, da się prać - torba miękka, elastyczna - same zalety.

Komentarz

• Voith
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 198

A 400 zl na bardzo malo uzywana domke materialowa to duzo? Stan jak nowa - ponoc, chce sie umówic z gosciem i osobiście zobaczyc

Komentarz

• badi
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 126

ja dalem ponad rok temu za leciutko sprana, ale jak najbardziej okay cos kolo 250 pln. ja bym bral, torba naprawde fajna.

kup sobie do torby cos takiego shoulder pad. sprawdzilem na allegro jest. serio jest duza roznica, warto.

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

Ta z allegro jest fajna. Sam bym brał, ale mekko mam R1X, która jest identyczna, a ciut większa. Włożę w nią całą stopkę, a f2 byłoby różnie. Gość zapowiada, że czeka do końca aukcji.
                      Ostatnio edytowany przez himi; 5321.

Komentarz

• Voith
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 198

Ja tak patrze i nie wiem czy zmieszcze cala stopke - oba body zgripowane plus szkla i lampa :/ a domke F1X troche droga jest. Powiedz mi czy ta mekko jest tez taka fajna materialowa i tak fajnie przylega ? Do mam lowepro i denerwuja mnie sztywne torby
                        Ostatnio edytowany przez Voith; 5262.

Komentarz

• himi
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 2638

Kolega ma F1X, moja R1x nie różni się praktycznie niczym, jest minimalnie mniejsza. Dwóch puszek nie wsadzisz do F2, na pewno nie z zapiętymi już szkłami. Materiałowo mekko nie odbiega od domke. Za parę lat przekonam się o wytrzymałości materiałów. Torba dobrze się układa, jest plastyczna i pojemna.

Komentarz

• Voith
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 198

Zamieszczone przez himi
                            Kolega ma F1X, moja R1x nie różni się praktycznie niczym, jest minimalnie mniejsza. Dwóch puszek nie wsadzisz do F2, na pewno nie z zapiętymi już szkłami. Materiałowo mekko nie odbiega od domke. Za parę lat przekonam się o wytrzymałości materiałów. Torba dobrze się układa, jest plastyczna i pojemna.
                            Dlatego chyba mekko kupie bo domke F1X troche droga - chodzi mi o to zeby miec 2 body gotowe do robienia zdjec bo bede robil na przemian.

Komentarz

• himi
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 2638

Widziałeś moje zdjęcia z puszkami wsadzonymi w R1X?
                              http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=136
                              siedzą dwie i jeszcze wcisnę 70-200 razem z 35mm i lampę w kieszeń. Ale waga jest poważna....

Komentarz

Pracuję...