Drukarka Epson R2400

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jano
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 41

Drukarka Epson R2400

Witam serdecznie, szukam osób które posiadają ten model drukarki. Mam pewne problemy związane z jakością wydruków. Z góry dziękuję za pomoc. Ogólnie rzecz ujmując mam wrażenie że na wydruku pojawia się efekt zaszumienia - marmurku tak jakby zdjęcie było zrobione przy wysokim iso - a zdjęcie ma zaledwie iso 100. Nie wiem czy w czym jest problem. Wydruki porównuję z epsonem R800. Ogólnie wydaje mi się że przejścia tonalne w R800 są płynniejsze. Nie podoba mi się ta ziarnistość na wydruku i nie wiem w czym jest problem.

pozdrawiam

Janek
  • HenrykG
    Początki nałogu
    • 2007
    • 276

Naboje oryginalne?
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• Jano
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 41

Naboje i papier epsona. Największe zastrzeżenia mam do błękitu nieba.

Komentarz

• czornyj
        Zasłużeni
        • 2006
        • 2626

Może dysze są pozatykane? Puszczałeś teścik?
        Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Jano
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 41

Dysze OK, najnowsze sterowniki też wgrałem. Zastanawiam się czy może to wina papieru albo systemu operacyjnego.

Komentarz

• marekh
            Coś już napisał
            • 2007
            • 59

Jakiego papieru używasz. Czy efekt ten występował z próbkami papieru dołączanymi do drukarki. Jestem zdziwiony, wydruki z mojego R2400 są znakomite. Jak dotąd używam tylko Premium Glossy. Zaraz po zakupie zrobiłem wydruk na tanim papierze foto ale 80g i totalna porażka. Na Premium Glossy uzyskuje efekty które w/g mnie są poza możliwościami standardowego labu.

Komentarz

Pracuję...