Newswear (pas)
Zwiń
X
-
-
Ale co Wy z tymi rzepami?
W czym Wam ta głośność przeszkadza? Fotografowanie nie kończy się na ślubach, a i przy ślubach nie widzę związku bo można, a nawet trzeba klapki odpiąć by mieć swobodny dostęp do szkieł.
Produkty Newswear są idealne do reporterki, Ci co pracują to wiedzą kto to torbiarze
Ekwilibrystyka jaką trzeba opanować by sprawnie zmienić szkło leżące w torbie i zero mobilności, że o kręgosłupie już nie wspomnę
Zalety takiej kamizelki są oczywiste i po kilku zleceniach nie żal ani jednej złotówki na niej wydaną.Komentarz
-
może rozwiniesz o tych torbiarzach i związku przyczynowo-skutkowym bo nie widzę kontektstu albo nasuwa mi złe skojarzenia?...Produkty Newswear są idealne do reporterki, Ci co pracują to wiedzą kto to torbiarze
Ekwilibrystyka jaką trzeba opanować by sprawnie zmienić szkło leżące w torbie i zero mobilności, że o kręgosłupie już nie wspomnę
Zalety takiej kamizelki są oczywiste i po kilku zleceniach nie żal ani jednej złotówki na niej wydaną.
słowo "torbiarz" ma różny oddźwięk, w zależności od tego co się wykonuje.D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)Komentarz
-
Źle Ci się kojarzy
Miałem namyśli tylko funkcjonalność zestawu bez podtekstu eufemistycznego
Komentarz
-
Jako szczęśliwy posiadacz systemu Newswear dodam że najbardziej zadowolony jest mój kręgosłup
, ponad 10h z torbą bym chyba nie wyrobił. Co do głośności to najlepiej otwierać szybko energicznym ruchem, tylko przez ułamek sekundy jest głośno, gorzej jakby ktoś powoli otwierał
Komentarz
-
Pewnie nie, ale zapytam:-|. Czy do tego pasa Lowepro S&F Deluxe Waistbelt 15 można dopasować futerały Newswear? Pas Lowepro wydaje się solidniejszy i może nie będzie mi ściągał spodni z tyłka, gdy się poobwieszam w dżungli;-)Komentarz
-
Futerałów Newswear nie da się odpiąć, jedynie można przeciągnąć przez pas, w Lowepro widzę przyszyty ten cienki pasek do grubszego, więc odpada. Czyli jednym słowem nie da się.Komentarz
-
-
-
Odp: Newswear (pas)
Potrzebuję skompletować sakwy oraz pas Newswear i Domke. Może komuś się rzuciły w Polsce?
Wiem, że ABFoto mają ale mają tylko Domke modele 901 i 902, a to nie starczy.Komentarz
-
Odp: Newswear (pas)
Zrób to sam, czyli jak zawiązać but dżdżownicą
.
Tak wiem, nie jest to pas Newswear Newswear | Chestvest, pouches, rain ponchos, tylko coś do niego podobne. Ale z drugiej strony nie kosztuje też 20$ + przesyłka.
Koszt zrobienia sobie czegoś takiego to 14,22zł:
- taśma nośna 40mm - 1,49zł/m x 3m = 4,47zł,
- regulator 40mm - 1zł/kpl(3szt) x 3kpl = 3zł za 9szt,
- klamra, zatrzask - 1,20zł/szt, (w moim przypadku wykorzystałem starą istniejącą z szuflady)
- ramka druciana 40mm - 1zł/2szt
- przesyłka - 4,55zł
Razem całe 14,22zł.
Bałem się, że taśma będzie cienka, albo zbyt wiotka. Nic podobnego, to wynalazek z polipropylenu o grubości 2mm.
Przetestowałem wczoraj na meczu piłki ręcznej z 3 futerałami (Sigma 17-50, Canon 70-200 i jeden jakiś tak - jest na zdjęciu).
Powiem krótko, "wynalazek" daje radę. Nic się nie poluzowuje, klamra nie odpina. Ogólnie OK.C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.plKomentarz

Komentarz