Zamiennik OC-E3 Canon

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • asdfasfd
    Zablokowany
    • 2007
    • 341

Zamiennik OC-E3 Canon

Wreszcie jest zamiennik za normalne pieniądze... chce ktoś kupić oryginalny, mało używany OC-E2 canona za 150zł? Ja wolę ten z 3-krotnie dłuższym kablem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przejrzałem jeszcze ofertę. Całkiem sporo dobrych zamienników. Jeżeli ktoś chce to mogę jeszcze sprzedać oryginalną osłonę ET-67 :P
    Ostatnio edytowany przez asdfasfd; 12296. Powód: Automerged Doublepost
  • bio5
    • 2007
    • 13

Czy ktoś z forumowiczów testował ten zamiennik??? Czy działa poprawnie z E-TTL 2 ???
    AdrianMatusik
    DigArt

C30D | 12-24 | 24-85 | 80-200 | 100-400 | EX430 | 55 | 50 |

Komentarz

• adam_k
      Bywalec
      • 2006
      • 235

fajna oferta i cena jak ktoś przetestuje to chyba się skuszę.
      Mam jeszcze pytanie czy jest sposób na takie rozwiązanie:
      jedna lampa na body w sankach a druga na takim kabelku i wszystko w e-ttl?
      lub jeśli nie to 2 na kablu z e-ttl bo ten canonowski bezprzewodowy patent sterowany IR mi nie pasuje

Komentarz

• Oskarone
        • 2007
        • 8

Ja właśnie zamówiłem Jak go dostanę to coś o nim skrobnę
        30D,Canon 17-55/2.8 is, canon 70-200/4 , 580EX mkII

Komentarz

• adobija
          Coś już napisał
          • 2006
          • 58

ja jutro chyba tam podjade i przetestuje na szybko, może sobie kupie jak mi sie spodoba i coś napisze tak czy inaczej, zawsze można przeciąć kabelek i wydłużyć ile potrzeba, ewentualnie met. prób i błędów sprawdzić do jakiej długości sobie poradzi....

Pozdrawiam.

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
          85mm f1.8, 70-200mm f4 , 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Komentarz

• Saurus
            Początki nałogu
            • 2006
            • 269

Dziwne tylko, że coś tak potrzebnego pojawiło się na tyle późno, w końcu ilu osobom nie podobało się to że Canon każe sobie płacić 3 razy więcej za 3 razy krótszy kabel?
            Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
            "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• barbarianhord
              • 2007
              • 12

Z tym wydłużaniem kabelka to bym uważał przekrój kabla x długość = spadek impulsu elektrycznego.
              Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera.....??: ??:

Komentarz

• asdfasfd
                Zablokowany
                • 2007
                • 341

Zamieszczone przez barbarianhord
                Z tym wydłużaniem kabelka to bym uważał przekrój kabla x długość = spadek impulsu elektrycznego.
                Chyba to nie jest problem bo lampę może wyzwolić dosyć słaby impuls, ale nie wiem bo nigdy się tym nie interesowałem...

Komentarz

• bio5
                  • 2007
                  • 13

skoro kable do synchronizacji lampy w studio mają po 5 metrów i działają, to sądzę, że przy tej długości spadek jest na tyle nie znaczny, że nie robi problemów.
                  Przejadę się jutro do stodoły i jak będzie to kupię, jak nie to zamówie na alledrogo.
                  AdrianMatusik
                  DigArt

Komentarz

• bio5
                    • 2007
                    • 13

W stodole nie słyszeli o takim ustrojstwie, a oryginalny kabel miał aż 1 (słownie sztuk jeden) sprzedawca.
                    Zamówiłem na alledrogo i czekamy.
                    AdrianMatusik
                    DigArt

Komentarz

• Wats0n
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 996

Zamieszczone przez bio5
                      skoro kable do synchronizacji lampy w studio mają po 5 metrów i działają, to sądzę, że przy tej długości spadek jest na tyle nie znaczny, że nie robi problemów.
                      Przejadę się jutro do stodoły i jak będzie to kupię, jak nie to zamówie na alledrogo.
                      Problemem jest nie przeniesienie sygnału do błysku (jak ma to miejsce w kablu synchro w studio) ale dwukierunkowa transmisja danych celem obslugi automatyki.
                      Zamawiam ten kabel w nadchodzącym tygodniu. Zdam relacje jak tylko sie pojawi.
                      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Antolll
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 126

Ja po 1 grudnia (wpłynięcie drobnych $ na konto) też chyba sobie zakupię kabelek Jeszcze 6 grudnia dojdzie wireless transmitter, na gwiazdke pierwsza L-ka... Ach, święta
                        6DII + 17-200/2,8L

Komentarz

• Oskarone
                          • 2007
                          • 8

Ja już swój mam działam całkiem dobrze. Jedyne co mnie trochę drażni to to że kabel jest dość mocno skręcony i ciężko go rozciągnąć do tych 1.8m jeżeli lampa stoi na statywie, ale poza tym to ok

Komentarz

• asdfasfd
                            Zablokowany
                            • 2007
                            • 341

Zamieszczone przez Oskarone
                            Ja już swój mam działam całkiem dobrze. Jedyne co mnie trochę drażni to to że kabel jest dość mocno skręcony i ciężko go rozciągnąć do tych 1.8m jeżeli lampa stoi na statywie, ale poza tym to ok
                            To, że jest mocno skręcony jest normalne. Ten canon ma to samo i zostawiłem go maksymalnie rociągniętego na całą noc i było lepiej.

Komentarz

• Oskarone
                              • 2007
                              • 8

Zamieszczone przez asdfasfd
                              To, że jest mocno skręcony jest normalne. Ten canon ma to samo i zostawiłem go maksymalnie rociągniętego na całą noc i było lepiej.
                              Dobry pomysł wypróbuję go dziś w nocy, ale i tak zastanawiam się jeszcze czy nie przedłużyć go o jakieś 2m

Komentarz

Pracuję...