Canon 5D CSpro v Canon 20D CSpro - różnice.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Canon 5D CSpro v Canon 20D CSpro - różnice.

Mam takie głupie pytanie, czym się różnią te pluginy, wiem ze są dedykowane do innych aparatów, ale czy oprócz tego czymś sie różnią ?

Pytam dlatego, bo mam plugin Canon 20D CSpro, i zastanawiam się czy jest sens do mojego 5D, kupować ten drugi plugin.
  • bundy
    Uzależniony
    • 2006
    • 760

Zamieszczone przez Nemeo
    Pytam dlatego, bo mam plugin Canon 20D CSpro, i zastanawiam się czy jest sens do mojego 5D, kupować ten drugi plugin.
    Jest sens kupować, bo to dwa zupełnie różne pluginy - różne w sensie parametrów stosowanych w trakcie ostrzenia. 20D i 5D różnią się ilością Mpix, wielkością pojedynczego piksela matrycy itd., a te parametry CSPro bierze pod uwagę dokonując poszczególnych transformacji obrazu. Oczywiście plugin do 20D zadziała na fotce z 5D, ale ten dedykowany da lepsze efekty (w teorii przynajmniej ;-) )
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Kabu
      Początki nałogu
      • 2007
      • 370

Wybaczcie za może banalne pytanie ale co to są za pluginy, co się nimi robi i gdzie się je instaluje?

Komentarz

• bundy
        Uzależniony
        • 2006
        • 760

Zamieszczone przez Kabu
        Wybaczcie za może banalne pytanie ale co to są za pluginy, co się nimi robi i gdzie się je instaluje?
        To są pluginy do wyostrzania fotek pod PS'em. Więcej masz tutaj: http://www.fredmiranda.com/software/
        1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Nemeo
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1757

Czy ktoś wie gdzie można znaleźć demo Canon 5D CSpro do potestowania ?

Komentarz

• bundy
            Uzależniony
            • 2006
            • 760

Zamieszczone przez Nemeo
            Czy ktoś wie gdzie można znaleźć demo Canon 5D CSpro do potestowania ?
            Z tego co wiem, to soft od Fredka Mirandy nie występuje w wersjach demo czy trial. Z drugiej strony nie kosztuje to majątku (w porównaniu z innymi wydatkami jakie ponosimy na nasze hobby). $19 można jakoś przeżyć :-) - to w sumie jedno wyjście do restauracji ;-)
            A tak poza tym, to CSPro w porównaniu np. z Focal Blade wypada słabiutko jeśli chodzi o możliwości modyfikowania parametrów i efekt końcowy.
            Ostatnio edytowany przez bundy; 4697.

Komentarz

• Kabu
              Początki nałogu
              • 2007
              • 370

Zamieszczone przez bundy
              To są pluginy do wyostrzania fotek pod PS'em. Więcej masz tutaj: http://www.fredmiranda.com/software/
              Dzięki bundy, teraz już mi świta ;-)

Komentarz

• Nemeo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1757

Zamieszczone przez bundy
                A tak poza tym, to CSPro w porównaniu np. z Focal Blade wypada słabiutko jeśli chodzi o możliwości modyfikowania parametrów i efekt końcowy.
                Muszę poszukać jakieś demo Focal Blade, i zobaczyć co on potrafi.:-D

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

Zamieszczone przez Nemeo
                  Muszę poszukać jakieś demo Focal Blade, i zobaczyć co on potrafi.:-D
                  jak znajdziesz to wrzuć linka...

Komentarz

• bundy
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 760

Zamieszczone przez marekb
                    jak znajdziesz to wrzuć linka...
                    Ja wrzucę :-) A co mi tam - googlownica pluje czymś takim: http://www.thepluginsite.com/product...lade/index.htm

Komentarz

• marekb
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2273

Zamieszczone przez bundy
                      Ja wrzucę :-) A co mi tam - googlownica pluje czymś takim: http://www.thepluginsite.com/product...lade/index.htm
                      thx...

Komentarz

• mirhon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1025

Zamieszczone przez Nemeo
                        Mam takie głupie pytanie, czym się różnią te pluginy, wiem ze są dedykowane do innych aparatów, ale czy oprócz tego czymś sie różnią ?

A ja się zapytam jak się ma ten plugin do ręcznego ostrzenia takiego jak "Ostrzenie na warstwach" które opisywał Janusz w wątku:
                        http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19955

Co takiego ciekawego jest w tym pluginie że jest dedykowany pod konkretny model? Czy ktoś pokusiłby się (posiadacz w/w plugina) o jakiś teścik w stosunku do ręcznego ostrzenia?
                        Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

Pracuję...