Kto już to widział ? - Osłona na LCD do dSLR Canon.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Zdrowy rozum podpowiadałby mi raczej korektę +1 (też zależy, gdzie jest słońce), bo zazwyczaj samolot jest ciemniejszy od nieba, a myślę, że automatyka sporo nieba jednak zahacza.
    Akurat jeśli chodzi o EV ja mam zawsze problem "co jest minus a co plus" Także właśnie o to mi chodziło, bez wnikania w numerki.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• darpla
      Bywalec
      • 2004
      • 184

No musze przyznac ze kiepski bajer nigdy nie jest dobry. Wymyslaja jakies bzdury zeby ludziom w glowei zamacic.A taka nakladka na ekran LCD to lipa, wstyd sie z takim czyms pokazac, a ile wiecej czasu sie traci na korzystanie z ekranu bo wciaz ja trezba podnosic i nosa sobie mozna przytrzec.

Wiekszej lipy to w akcesoriach fotograficznych nie widzialem
      http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez darpla
        A taka nakladka na ekran LCD to lipa, wstyd sie z takim czyms pokazac, a ile wiecej czasu sie traci na korzystanie z ekranu bo wciaz ja trezba podnosic i nosa sobie mozna przytrzec.
        No, bez przesady. Wracając na moment do pamiętnego wątku o oklejaniu, aparat bez "ekraniku" znacznie mniej przyciąga dresów. I pozwala nie rozpraszać się przy robieniu zdjęć

Gdyby nie ten wielki napis "Canon" (i śmieszna cena...), to chętnie bym sobie cos takiego sprawił.
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• DarekSzu
          Bywalec
          • 2004
          • 170

Podzielam Wasze Opinie :P
          Analog i cyfra

Komentarz

• Hadrian
            Coś już napisał
            • 2004
            • 79

IMHO gadżet może być przydatny ale raczej do aparatów pozwalających kadrować na LCD oraz ludzi lubiących kadrować w pozycji ”zombi” Wtedy będzie to dobrą osłoną przed światłem słonecznym.

W przypadku aparatów/ fotografów kadrujących przez wizjer będzie tylko i wyłącznie przeszkadzał (przydać się może tylko do podglądania zdjęć w słonecznie dni ale jak oglądamy zdjęcie zawsze można się obrócić tyłem do słońca lub osłonić ręką wyświetlacz)
            Zamiast co chwile otwierać i zamykać ta klapę.

Chyba lepiej 100zł wydać na pivko...

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

ktos juz jedna sztuke kupil ...przyznac sie

Komentarz

• Spontan
                Bywalec
                • 2004
                • 182

Gdyby nie ten wielki napis "Canon" (i śmieszna cena...), to chętnie bym sobie cos takiego sprawił.

Dokładnie, jakby to kosztowało 15-20zł to ok. Ale tyle kasy za kawałek plastiku?

Komentarz

• Chris
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 152

jeszcze chwila i stanieje - to nowosc wiec trzymaja cene, zaraz sie znajda inni dystrybutorzy i potanieje - choc dla mnie to zbedny kawalek plastiku, ale moze jak bede czesto pstrykal w ostrym sloncu to sie moze przydac
                  Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.

Komentarz

• gr86
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 328

Zamieszczone przez Hadrian
                    do aparatów pozwalających kadrować na LCD oraz ludzi lubiących kadrować w pozycji ”zombi"...
                    nieobrażając nikogo ale tak jest w rzeczywistości

ja nie mam nawet foli na LCD i jeszcze żadnej ryski

czy folie z Allegro są bezpieczne? tzn. czy nieuszkodzą plastiku na wyświetlaczu, czytałem niedawno o tym na SwiatObrazu ale niemogę znaleźć tego wątku.

Komentarz

• Pietro
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 132

[QUOTE=muflon]No, bez przesady. Wracając na moment do pamiętnego wątku o oklejaniu, aparat bez "ekraniku" znacznie mniej przyciąga dresów.

Noo, a jaki fajny jest napis na pasku od 350D "CANON DIGITAL". I to by bylo po dyskrecji.
                      Idzie Panie nowe....

Komentarz

• eden

Ja mam cos takiego
                        da sie tym robić w pozycji otawrte
                        ale np składanie mnie wkurza bo trzeba dwoma palcami zlożyć listki boczne do środka a górną przykrywke na dół trzeb sie wprawić
                        na początku dwoma rękoma to robiłem hihihi
                        troche żałuję zakupu bo sie zawiodłem
                        ale skoro juz mam to używam (zona sie zgodziła na zakup i co mam teraz powiedzieć że dlaczego nie używam ;-)
                        aha jeszcze jedno to szkiełko dodoatkowe powoduje jeszcze wieksze odbicia światła niż sam wyswietlacz a tak miało nie być
                        pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...