Co on ma na stopce?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arek Piekarz
    Początki nałogu
    • 2006
    • 334

Co on ma na stopce?

A community for sports photography, sports action, and photojournalism for the professional photographer, student photographer and hobbyist.

Czy to radiowy wyzwalacz lamp? Na wrestlingu??? A może nadajnik wifi?
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
  • Mutt
    Początki nałogu
    • 2006
    • 252

Pocket wizzard. Wyzwalacz radiowy. Można podłączyć do odbiornika body jak i lampe. Czesto stosowane prze reporterów sportowcyh (czy jakos tak )
    Instagram

Komentarz

• Arek Piekarz
      Początki nałogu
      • 2006
      • 334

Pierwszy raz słyszę, żeby reporterzy sportowi używali lamp wyzwalanych radiowo! Gdzie oni je montują?

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze

Komentarz

• Mutt
        Początki nałogu
        • 2006
        • 252

chodziło mi o body a nie o lampy

pozatym pocket wizzardy sa bardzo poularne w fotgrafowaniu deskorolki. Lampy na statywach i te sprawy
        Instagram

Komentarz

• Arek Piekarz
          Początki nałogu
          • 2006
          • 334

Zamieszczone przez Mutt
          chodziło mi o body a nie o lampy
          Przecież wiem, że nadajniki montuje sie do body... ale gdzie są odbiorniki-lampy?

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

arek: mutt pisze o tym, że to jest sposób na wyzwalanie aparatów stojących gdzie indziej.
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
            tu tu

Komentarz

• Mutt
              Początki nałogu
              • 2006
              • 252

No tak. Odbiornik podłączony jest do gnizada do wężyka spustowego.

Sam kiedyś byłem bliski kupna jednego kompletu PW plus II... no ale nie wyszło
              Instagram

Komentarz

• Arek Piekarz
                Początki nałogu
                • 2006
                • 334

No, trzeba było tak od razu :-P Fajny bajer, chociaż teraz może się okazać nieprzydatny z nowym 1D3, Live View i WTF-2. Chyba, że do wyzwalania lamp.

Komentarz

• adamek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2265

ale to chodzi o wyzwalanie migawki aparatu!
                  łatwiejszego sposobu nei ma ciągle.
                  Miłego dnia
                  adam jastrzębowski
                  cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                  tu tu

Komentarz

• Arek Piekarz
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 334

Zamieszczone przez adamek
                    ale to chodzi o wyzwalanie migawki aparatu!
                    łatwiejszego sposobu nei ma ciągle.
                    Wiem! :-) Chodzi mi o to, że wraz z nową jedynką można to będzie robić poprzez kompa z WTF-2 przy body ;-) Ale na razie musimy poczekać do ich fizycznego pojawienia się w sklepach ;-)

Komentarz

• Mutt
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 252

Bajer fajny, tylko trochę drogi. 190$ za jeden odbiornik/nadajnik, który bądz co badz nadal jest badziewnym plastikiem
                      Instagram

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez Mutt
                        Bajer fajny, tylko trochę drogi. 190$ za jeden odbiornik/nadajnik, który bądz co badz nadal jest badziewnym plastikiem
                        No może i plastik badziewny ale coś robi. I za to co robi się płaci.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• KuchateK
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 4895

Zamieszczone przez Arek Piekarz
                          Chodzi mi o to, że wraz z nową jedynką można to będzie robić poprzez kompa z WTF-2 przy body ;-)
                          Watpie aby ktorys siedzial z laptopem i klikal a puszka robila zdjecia. Mimo wszystko fotograf jeden aparat z tele z pewnoscia bedzie musial obslugiwac sam. W takim wypadku do wyzwalania drugiej puchy z szerokim katem zaparkowanej obok nic innego jak pocket wizard nie wchodzi w gre.
                          ...

Komentarz

• iczek
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 711

Kuchatek - mylisz sie troche, bo wszyscy nie zauwazacie najwazniejszego aspektu uzycia Pocket Wizzard A chodzi o ilosc aparatów, którymi steruje fotograf. To urzadzeni epzowala w tym samym momencie wystrzelic np.: trzy aparaty nalezące do tego samego fotografa. Jeden w łapach, drugi za koszem na wysiegniku, a trzeci pod sufitem. Dodatkowo w tym samym momencie wywalane sa lampy blyskowe zamontowane pod areną, które oswietlaja całe boisko (najczesciej 4 sztuki, po dwie na kosz). To sa potezne flashe, ktore pozwalaja zamrozic ruch i fanstatycznie doswietlic lecących zawodników. Wiecej i szczerzej mozna poczytac na stronie AlBello oraz Black'a http://www.daveblackphotography.com/ .

No i ja mysle, ze dla takich wyczynowców mozliwosc strerowania tym wszystkim z lapa jest fajnym pomyslem. Oni mają w glowie ustalone jak "widzi" parkiet kazdy aparat i jak akcja sie tam przenosi to wala serie i po temacie.
                            A ze slyszalem, ze jakies tam najblizsze jedynki maja miec podglad dynamiczny w LCD to juz w ogole bajka ise robi

Zamieszczone przez Mutt
                            Coz... troche tak chrzanisz. Bo to po pierwsze dobrej jakosci plastyk, a po drugie co ma piernik do wiatraka.? Denerwuje mnie prózne gadanie. A cena jest jaka jest i rzecz warta swej ceny w 100%.
                            Ostatnio edytowany przez iczek; 210.
                            FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                            Ptaki
                            Portrety
                            Pejzaż

Komentarz

• rolaj
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 584

Właśnie tak, jak pisze iczek. Na ostatnim Mundialu był nawet kłopot, bo pokrywały sie kanały (pasma? czy jak to się tam nazywa) do wyzwalania aparatów ustawionych za bramkami i ludzie fotografowali sobie nawzajem. A z laptopa sie meczu (narazie?) nie fotografuje, ale na tymże Mundialu czołowe agencje miały na meczu 3 - 5 fotografów i edytora na stadione, który odbierał zdjęcia słane z aparatów przez wi-fi. Dzięki temu bardzo szybko po rozpoczęciu meczu pierwsze zdjęcia były już w serwisach.

Komentarz

Pracuję...