Co on ma na stopce?
Zwiń
X
-
Co on ma na stopce?
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.plTagi: Brak -
-
Pierwszy raz słyszę, żeby reporterzy sportowi używali lamp wyzwalanych radiowo! Gdzie oni je montują?40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.plKomentarz
-
Przecież wiem, że nadajniki montuje sie do body... ale gdzie są odbiorniki-lampy?chodziło mi o body a nie o lampy
-
-
No, trzeba było tak od razu :-P Fajny bajer, chociaż teraz może się okazać nieprzydatny z nowym 1D3, Live View i WTF-2. Chyba, że do wyzwalania lamp.40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
-
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Watpie aby ktorys siedzial z laptopem i klikal a puszka robila zdjecia. Mimo wszystko fotograf jeden aparat z tele z pewnoscia bedzie musial obslugiwac sam. W takim wypadku do wyzwalania drugiej puchy z szerokim katem zaparkowanej obok nic innego jak pocket wizard nie wchodzi w gre....Komentarz
-
Kuchatek - mylisz sie troche, bo wszyscy nie zauwazacie najwazniejszego aspektu uzycia Pocket Wizzard
A chodzi o ilosc aparatów, którymi steruje fotograf. To urzadzeni epzowala w tym samym momencie wystrzelic np.: trzy aparaty nalezące do tego samego fotografa. Jeden w łapach, drugi za koszem na wysiegniku, a trzeci pod sufitem. Dodatkowo w tym samym momencie wywalane sa lampy blyskowe zamontowane pod areną, które oswietlaja całe boisko (najczesciej 4 sztuki, po dwie na kosz). To sa potezne flashe, ktore pozwalaja zamrozic ruch i fanstatycznie doswietlic lecących zawodników. Wiecej i szczerzej mozna poczytac na stronie AlBello oraz Black'a http://www.daveblackphotography.com/ .
No i ja mysle, ze dla takich wyczynowców mozliwosc strerowania tym wszystkim z lapa jest fajnym pomyslem. Oni mają w glowie ustalone jak "widzi" parkiet kazdy aparat i jak akcja sie tam przenosi to wala serie i po temacie.
A ze slyszalem, ze jakies tam najblizsze jedynki maja miec podglad dynamiczny w LCD to juz w ogole bajka ise robi
Coz... troche tak chrzanisz. Bo to po pierwsze dobrej jakosci plastyk, a po drugie co ma piernik do wiatraka.? Denerwuje mnie prózne gadanie. A cena jest jaka jest i rzecz warta swej ceny w 100%.Ostatnio edytowany przez iczek; 210.Komentarz
-
Właśnie tak, jak pisze iczek. Na ostatnim Mundialu był nawet kłopot, bo pokrywały sie kanały (pasma? czy jak to się tam nazywa) do wyzwalania aparatów ustawionych za bramkami i ludzie fotografowali sobie nawzajem. A z laptopa sie meczu (narazie?) nie fotografuje, ale na tymże Mundialu czołowe agencje miały na meczu 3 - 5 fotografów i edytora na stadione, który odbierał zdjęcia słane z aparatów przez wi-fi. Dzięki temu bardzo szybko po rozpoczęciu meczu pierwsze zdjęcia były już w serwisach.Komentarz
Komentarz