Lexar x300!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Lexar x300!!!

Lexar szaleje nowa karta o transferze 45 MB/s. Do nowych jedynek może być przydatna .
    http://www.dpreview.com/news/0702/07...mpactflash.asp
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • mkwiek
    Uzależniony
    • 2006
    • 862

ciekawe jaka będzie cena? ale prędkość zabójcza
    I am FX

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

No to podobno minimalna. Może pracować nawet z prędkością 100 MB/s. To może też oznaczać, że karty te zwykłe zaczną tanieć.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• czajna
        Początki nałogu
        • 2005
        • 401

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        No to podobno minimalna. Może pracować nawet z prędkością 100 MB/s. To może też oznaczać, że karty te zwykłe zaczną tanieć.
        Chyba już zaczęły tanieć... Na allegro już są Sandiski Extreme III 4 Gb po ok. 250-270 zł Jak to zobaczyłem nie mogłem uwierzyć, pół roku temu za EIII 1Gb dałem 170 zł...

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez czajna
          Chyba już zaczęły tanieć... Na allegro już są Sandiski Extreme III 4 Gb po ok. 250-270 zł Jak to zobaczyłem nie mogłem uwierzyć, pół roku temu za EIII 1Gb dałem 170 zł...
          Uwaga na nisko latajace podroby Sandiskow o mocno niezadowalajacych transferach!

Komentarz

• Zielony
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2928

Oł szit. Parę dni temu Pretec 4Gb x133 za 319 PLN'ów był. Czyżby też niedługo cena poszła na dół?? :smile: Planuję zakup.

Zamieszczone przez Vitez
            Uwaga na nisko latajace podroby Sandiskow o mocno niezadowalajacych transferach!
            Gdyby w cenie, którą podał czajna można było dostać oryginał to też by było miło. Tyle, że zakup allegrowy trochę ryzykowny.

Zamieszczone przez mkwiek
            ...ale prędkość zabójcza
            Normalnie strach się bać!
            sigpic

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Zielony
              Gdyby w cenie, którą podał czajna można było dostać oryginał to też by było miło. Tyle, że zakup allegrowy trochę ryzykowny.
              No wlasnie... poszukaj na forum jak i na stronach www Sandiska - przedstawiaja liste oficjalnych dystrybutorow... niektorzy z nich podobno rowniez dzialaja na Allegro. Tylko od nich bedziesz mial pewnosc ze to nie podroba, ale watpie bys znalazl w takiej cenie.
              Pozostali maja "sprowadzane od dystrybutora zagranicznego" - ryzyko twoje.
              Ja jeszcze troszke poczekam... juz mam 2x2GB ale widze ze 4GB schodza do ceny 2GB

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Pewnego czasu odezwała się na forum osoba - 'przedstawiciel' SanDiska na PL. Pisałem do niej PW w pewnej sprawie, ale kurde od tego czasu nie była dostępna na forum. No cóż.
                U mnie jak zwykle z zakupami nie ma ciśnienia bo są inne priorytety.
                Dopóki nie dorwę nowej pracy to tak pozostanie ;-)
                sigpic

Komentarz

• czajna
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 401

Koleś z Krakowa na alle grzcompact (normalny sklep w Kraku) ma Sandiska za 279 zł, kupowałem u niego i ręcze, że ma oryginały... A co do ceny to niesamowicie spadła, nawet na ceneo.pl znajdzie się za 240 zł

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Koleś z Krakowa na alle grzcompact (normalny sklep w Kraku) ma Sandiska za 279 zł, kupowałem u niego i ręcze, że ma oryginały... A co do ceny to niesamowicie spadła, nawet na ceneo.pl znajdzie się za 240 zł
                    Ale mowa o Extreme III (lub IV) 4GB Sandisk ?
                    Bo ja widze na ceneo.pl od 336zl . Jakis konkretny link?

Komentarz

• czajna
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 401

Oczywiście E III 4 Gb... A oto linki:
                      http://www.ceneo.pl/4819 - teraz już nawet 236 zł
                      http://allegro.pl/item168688037_najs..._s_krakow.html - a to od kolesia od którego ja brałem kartę w Krakowie osobiście

Edit. Nawet takie znane firmy jak foto-bogutti, cyfrowe.pl, agito.pl mają tą karte po ok. 260 zł...
                      Ostatnio edytowany przez czajna; 1760.

Komentarz

• toma20D
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 120

Zamieszczone przez Vitez
                        Ale mowa o Extreme III (lub IV) 4GB Sandisk ?
                        Bo ja widze na ceneo.pl od 336zl . Jakis konkretny link?
                        wejdz na stronę mojego kolegi :http://www.cyfrowaciemnia.pl/go/_cat...&producer_id=5

towar sprawdzony w 100%;-)
                        pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek Gitzo 5541LS

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Oczywiście E III 4 Gb... A oto linki:
                          http://www.ceneo.pl/4819 - teraz już nawet 236 zł
                          http://allegro.pl/item168688037_najs..._s_krakow.html - a to od kolesia od którego ja brałem kartę w Krakowie osobiście

Edit. Nawet takie znane firmy jak foto-bogutti, cyfrowe.pl, agito.pl mają tą karte po ok. 260 zł...
                          Takie buty... a ja wpisywalem 4GB razem w wyszukiwanie i tego porownania nie mialem , a tu trzeba 4 GB ze spacja .

Komentarz

• Teo
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 474

ło kurde...to chyba już nie warto bawić się w imagetanki...heh, zawsze to mniej do noszenia

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez Teo
                              ło kurde...to chyba już nie warto bawić się w imagetanki...heh, zawsze to mniej do noszenia
                              Ano nie warto... 500zl = 8GB i to bdb firm. A jak poszukasz wsrod alternatyw 'srednia klasa srednia' (PQI, A-data, platinum) to i wiecej GB wydebisz za 500-600zl.

Komentarz

Pracuję...