Ciekawa alternatywa dla drogich Image Tankow

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kml
    Coś już napisał
    • 2005
    • 74

A czy dokupie do takiego "opakowanka" jeszcze dysk np 8GB 2.5" ?? bo na prawde nie potrzebuje więcej a koszt zmmniejszył by sie dosyć znacząco a nawet 20GB to dla mnie za dużo chyba że jechał bym na wycieczke dookoła świata 8)

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

No to poszukaj na allegro lub w sklepach...
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• krecio
        Początki nałogu
        • 2004
        • 470

Z wlasnego doswiadczenia to wiem, ze tylko na poczatku tej zabawy z "cyfra" to wydaje sie, ze maly dysk wystarcza. Dzis wiem, ze (jak w moim przypadku) 2x20 Gb to moze jest dobre na jpg ale co bedzie jak zaczne tam umieszczac RAW? Nie dam sobie glowy uciac, ze moja corcia udostepni mi swojego laptopa...
        pozdr.
        pozdr.
        krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Cychol
          Początki nałogu
          • 2005
          • 398

Ja od niedawna mam (kupiłem na Allegro) E tanka (około 200zł) dysk 30GB (niecałe 200zł) i dwie CF-ki 1 i 2 GB. Na razie nie udało mi się nawet zapełnić tej 2 GB ale wiem, że jak pojadę z córką w plener na parę dni. To na 2 aparaty może być mało.
          pozdrawiam

Komentarz

• ziemna
            Bywalec
            • 2005
            • 117

wydaje sie, ze maly dysk wystarcza
            Krecio ma rację. NIE MA za dużych tanków. Są tylko za małe.
            Fajnie byłoby mieć taki tank z poglądem i innymi bajerami , ale te różne kombinacje opisywane na tym wątku są naprawdę OK za małe pieniądze.

A co do laptopa - nie wydaje mi się, żebym specjalnie szalał z foceniem, ale laptop na wyjazd to musi mieć DVD+-R/RW...
            EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

A ja podmieniłem dysk 80GB w tanku na 40tkę z laptopa Bardziej mi się przyda na podręczny zbiór MP3 do słuchania w pracy
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Cychol
                Początki nałogu
                • 2005
                • 398

muflon -> ostatnio czytałem, że jednak mają się pojawić iPody Photo z czytnikiem .
                60GB dysk, synchronizacja z iPhoto, iTunes, 18 godzin pracy baterii, możliwość przeglądania zdjęć i zarządzania plikami. No i chyba się w końcu zdecyduję na kupno iPoda
                pozdrawiam

Komentarz

• krecio
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 470

Moim zdaniem kupno teraz tych rozbudowanych bankow jest wywalaniem kasy. Mimo, iz sam taki mam to z cala odpowiedzialnoscia twierdze, ze tych funkcji sie nie uzywa. Praktycznie nie uzywam nawet podgladu. Bo to za wolno pracuje i szkoda czasu. Na dodatek drogie. W takim malutkim LCD mozliwosc oceny poprawnosci fotki jest taka sama jak w aparacie. Natomiast samo urzadzenie jakie by nie bylo jest cool.
                  pozdr.
                  pozdr.
                  krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez Cychol
                    muflon -> ostatnio czytałem, że jednak mają się pojawić iPody Photo z czytnikiem .
                    Hmm, kilka miesięcy temu jeden dość wysoko "umieszczony" pan z Apple powiedział mi, ze nie ma takich planów - cytując, "nie ten target" ;-) No ale czemu nie - byłoby fajnie.

[ Dodano: 25-02-2005, 10:04 ]
                    Zamieszczone przez krecio
                    Moim zdaniem kupno teraz tych rozbudowanych bankow jest wywalaniem kasy.
                    Zgadzam się w 100%. Databank ma mieć jeden guzik p.t. "zrzuć" i dwie wyświetlane cyferki: "ile zostało dysku" i "ile zostało baterii" (i ma jej starczać na długo ) Cała reszta to bajer niepotrzebnie zjadający prąd.

Ale "super portable multimedia" to swoją drogą fajna sprawa.. tylko póki co z bateriami raczej kiepsko - dla mnie taki odtwarzacz, który przy najwiekszym obciążeniu nie pociągnie >10h to właściwie bezsens. Może nowy iPod ;-)

Komentarz

• Cychol
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 398

Też się z Wami zgadzam i taki mam tzn guzik, i 4 ikonki na wyświetlaczu, tylko bateria słaba raptem parę godz.

Ale iPod kusi swoją multimedialnością, jako odtwarzacza mp3 nie kupiłem go sobie, jako przenośnego dysku też nie, jako przeglądacza zdjęć też nie, ale jak jeszcze dołożą do niego czytnik, to go sobie kupię.

iPod wygrywa baterią która ma czas pracy w zależności od modelu od 12 do 18 godz. Z drugiej strony naciskanie Creative na iPoda cenami powoduje że ten drugi jest coraz tańszy, a to cieszy
                      pozdrawiam

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez Cychol
                        Ale iPod kusi swoją multimedialnością, jako odtwarzacza mp3 nie kupiłem go sobie, jako przenośnego dysku też nie, jako przeglądacza zdjęć też nie, ale jak jeszcze dołożą do niego czytnik, to go sobie kupię.
                        O, i pod tym się mogę podpisać. A do tego Powerbooka 12"

Komentarz

• kml
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 74

qrcze jak czytam wasze posty to zaczynam myśleć o większym dysku ...
                          Jeżeli chodzi o opakowanko to równierz nie potrzebuje dużo (kopiowanie z karty na dysk, stan dysku i stan baterii) myśle że tyle mi wystarczy bo i tak zwykle kupie jakąś zabaweczke z "bajerkami" za które słono płace a okazuje sie że później tego nie używam ...
                          czyli za około 500zł moge złożyć zestawik 20GB+ "opakowanko na dysk" prawda ?

Komentarz

• Ted
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 143

Zamieszczone przez kml
                            czyli za około 500zł moge złożyć zestawik 20GB+ "opakowanko na dysk" prawda ?
                            w przypadku opisywanego przemnie apacera to obudowa jakies 190 zł (własnie potaniała) i dysk 40 Gb Samsung 5400 8 mb jakies 270 zł = 460 zł

Komentarz

• krecio
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 470

Mozesz
                              pozdr.
                              pozdr.
                              krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• lukasz_mar
                                Dopiero zaczyna
                                • 2005
                                • 38

Nie wiem jak ten model ale niektóre z obudów są raczej niskiej jakości. Posiadam obudowę 5,25 w celu używania zewnętrznego dysku lub napędu dvd do notbooka. Niestety jej wykończenie pozostawia wiele do życzenia. Wątpię aby sprawdzała się w terenie. Mocowania są tak wykonane żę mam wrażenie żę sama się rozpadnie. Oczywiście w domu to nie ma znaczenia. Pozatym odnośnie oszczędności to tylko cena za obudowę a dyski 2,5 calowe są dosyć drogie w zależnośi oczywiście od pojemności. W sumie nie wiem czy to wyjdzie tak tanio.

Komentarz

Pracuję...