85/1,8 za ile / gdzie w USA/Canadzie najlepiej?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Avadra_K
    Uzależniony
    • 2006
    • 580

Zamieszczone przez iczek
    Boze, czy dla 400zl warto sie pieprzyc w przesylki?
    Ludzie! Rozumiem zyskac 1000zl na szkle... i zamowic ich 10 sztuk, ale u nas dostaniesz 85 w idealnym stanie za 1200zl...ja dalem nawet mniej.
    Zawsze mnie dziwi takie "zyskiwanie"..

Ja osobiście też nie jestem zwolennikiem takiego tupu zakupów - jednak autor wyraźnie napisał, że istnieje możliwość przywiezienia sprzętu:-D A to, że forumowicze zazwyczaj nie odpowiadają na zadane pytanie, tylko wg. własnej interpretacji to juz another story

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• beachcomber
      Początki nałogu
      • 2005
      • 271

Zamieszczone przez iczek
      u nas dostaniesz 85 w idealnym stanie za 1200zl...ja dalem nawet mniej.
      a masz na mysli konkretne miejsce? bo ja wlasnie szukam od dluzszego czasu dobrej ceny na allegro i nici z tego....:-(

Komentarz

• Zodiakalny Rak
        Początki nałogu
        • 2006
        • 411

re

Trochę zamieszania się zrobiło ale ...
        szkło ma przyjechać z Canady, więc żadnych przesyłek i kosztów z tym związanych nie będzie (cła również - takie info dostałem). Jesli komuś nie zależy na 400 pln czy nawet 200 pln to juz inna kwestia. Ja te 400 czy 200 pln sobie zagospodaruję. ;-)

@Avadra_K - zgadzam się niestety.

@iczek - nie musisz Piotrze się z tym zgadzać ale szanuję Twoją opinię.

Jeśli macie info na temat 85 w polsce za mniejsze pieniądze to przyłączam się do prośby beachcomber i proszę o info, rozglądam sie już jakiś czas i mniej niż 1404 pln (poza Stodołą w Warszawie) nie znalazłem.

Dziękuję i pozdrawiam,
        z pozdrowieniami

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
          Trochę zamieszania się zrobiło ale ...
          szkło ma przyjechać z Canady, więc żadnych przesyłek i kosztów z tym związanych nie będzie (cła również - takie info dostałem). Jesli komuś nie zależy na 400 pln czy nawet 200 pln to juz inna kwestia. Ja te 400 czy 200 pln sobie zagospodaruję. ;-)
          Z tym clem to sie zorientuj - kiedy czytalem watek na jeden z grup hierarchii rec.photo gdzie sie ludzi skarzyli na oplaty celne przy kupowaniu w B&H i Adoramie do Kanady - zdaje sie ze dzialalo to tak samo jak w Polsce - UPS, FedEX itp. maja swoje agencje celne i w zadadzie nie ma szans na unikniecie cla...
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• Cyborg
            Początki nałogu
            • 2006
            • 416

Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
            szkło ma przyjechać z Canady, więc żadnych przesyłek i kosztów z tym związanych nie będzie (cła również - takie info dostałem
            To, czy cła nie będzie to się dopiero dowiesz, jak się szmugiel uda. Jak się nie uda będziesz miał cło i VAT.

Weź jeszcze jedną rzecz pod uwagę - brak gwarancji, chyba że będziesz szkło wysyłał do USA na własny koszt.

Komentarz

• Zodiakalny Rak
              Początki nałogu
              • 2006
              • 411

Zamieszczone przez Cyborg
              To, czy cła nie będzie to się dopiero dowiesz, jak się szmugiel uda. Jak się nie uda będziesz miał cło i VAT.

Weź jeszcze jedną rzecz pod uwagę - brak gwarancji, chyba że będziesz szkło wysyłał do USA na własny koszt.
              No r i s k no f u n !
              z pozdrowieniami

Komentarz

• mientki
                Coś już napisał
                • 2004
                • 57

A ile wynosi obecnie cło i VAT?
                Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
                www.tucki.pl

Komentarz

Pracuję...