Może ktoś pomóc? Tamron 28-75 vs. Sigma 18-125

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p13ka
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1013

Może ktoś pomóc? Tamron 28-75 vs. Sigma 18-125

Robiłem sobie testy porównawcze w domowym zaciszu i mam problem z AF. Spójrzcie na http://republika.pl/p13ka/problem/.
    Ostrzyłem na kamerkę z tej samej odległości przy tych samych ustawieniach 1/80 s. f/5.6 i 75mm IS100 i lampa (10D). Sigma ostrzy mi prawidłowo a Tamron wykazuje front fokus. Test powtarzałem wielokrotnie i zgłupiałem. Wyniki wciąż są takie same. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuję za opinie!
  • Arkan
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1401

To jest back focus - ostrzy za punktem, a nie przed punktem. Oddaj obiektyw sprzedawcy i weź inny egzemplarz (albo sprzedaj i kup inny - z innym aparatem może działać prawidłowo).

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• p13ka
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1013

Zamieszczone przez Arkan
      To jest back focus - ostrzy za punktem, a nie przed punktem. Oddaj obiektyw sprzedawcy i weź inny egzemplarz (albo sprzedaj i kup inny - z innym aparatem może działać prawidłowo).

Arkan
      Dzięki Arkan. Dotychczas myślałem, że jak jest problem z AF to raczej walnięta jest płaszczyzna ostrzenia w body a tu...masz ci los.
      Pozdrawiam!

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

W razie potrzeby mozesz moim Tamronem pstryknac podobne proby. Nie zauwazylem w nim problemow z AF.

Komentarz

Pracuję...