"Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

"Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Nim co niektórzy wyślą mnie do >szukaj< nadmienię że przeczytałem wszystki lub prawie wszystki wątki na ten temat. Chodzi mi jednak o coś innego. Kusi mnie to szkło okropnie, ale opinie na jego temat studzą częściowo mój zapał. Dużo osób pisało, że miało i pozbyło się tych obiektywów z przyczyn wiadomych. Są jednak i tacy u których w stopce jest on nadal np. Muflon. Ostatnio pojawiają się opinię że najnowsze egzemplarze z roku 2005 (UT) są wolne od wad swoich poprzedników (w/w Muflon ma obiektyw z tego rocznika i jest z niego zadowolony-info na PM). Moje pytanie do właścicieli (obecnych) tych szkieł brzmi: czy to prawda i czy jest to prawidłowość czy nadal loteria. Nie chciałbym wejść na minę a Tamronem raczej nie jestem zainteresowany.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Niezależnie od tego jaką odpowiedź dostaniesz ("szukaj" ) obiektyw musisz przetestować tak samo dokładnie. Czyli osobiście, bardzo dokładnie i wybrednie (różne egzemplarze). Nie licz na gotową regułę, która pozwoli "w ciemno" kupić przez Internet.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Robson01
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1574

Jeżeli będę brał to tylko osobiści, niestety muszę w tym celu pokonać znaczną odległość, dlatego tak sformuowałem pytanie - czy jest sens bo jeżeli nowe Canony nie odbiegają jakością od wcześniejszych to być może daruję sobie przynajmniej na razie zakup. Nie wiem czy będzie możliwość podpięcia kilku czy tylko jednego egzemplarza.
      Canon
      Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Auwo
        Uzależniony
        • 2004
        • 928

Jak już powiedziano wcześniej reguły nie ma, ja ze swoim fartem trafiłem dobrze za pierwszym razem ze swojego jestem zadowolony - UTxxxx.

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Robson01
          Jeżeli będę brał to tylko osobiści, niestety muszę w tym celu pokonać znaczną odległość, dlatego tak sformuowałem pytanie (..) Nie wiem czy będzie możliwość podpięcia kilku czy tylko jednego egzemplarza.
          No więc chyba dostałeś w 100% poprawną odpowiedź. Oceń sam od ilu dostępnych do spróbowania sztuk opłaci Ci się podróż
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Amber
            Bywalec
            • 2004
            • 133

Testowalem 2 z 2004 i 2 z 2005. Z tych ostatnich jeden był bardzo dobry. Drugi sredni.
            Wind i ...ciągłe wydatki...

Komentarz

• Robson01
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1574

Dzięki bardzo za odpowiedzi - dam znać czy ja też miałem farta.
              Canon

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

Zamieszczone przez Auwo
                Jak już powiedziano wcześniej reguły nie ma, ja ze swoim fartem trafiłem dobrze za pierwszym razem ze swojego jestem zadowolony - UTxxxx.
                czasami jak sie wroci do niektorych wypowiedzi to tak jak by mocy nabraly ;-)
                Instagram

Komentarz

• Robson01
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1574

Zgodnie z obietnicą. Właśnie przywiozłem 24-70 f2.8 - rocznik UT. Czarny, lśniący i błyszczący. Nie ma FF,BF, AC no bez mała sam robi zdjęcia
                  Canon

Komentarz

• Jac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4813

sa-mple!, sa-mple :-)
                    Instagram

Komentarz

• KuchateK
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 4895

Wlasnie... sample

Tradycyjnie sfoc opakowanie
                      ...

Komentarz

• Robson01
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1574

Jeszcze czego, może na dokładkę kilka tablic testowych :wink:
                        Canon

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

Zamieszczone przez Robson01
                          Jeszcze czego, może na dokładkę kilka tablic testowych :wink:
                          nie no, chyba robisz nim jakies zdjecia ?!?! :-) czy na półke pudełko kupiłeś :-)
                          Instagram

Komentarz

• Robson01
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1574

Zamieszczone przez Jac
                            nie no, chyba robisz nim jakies zdjecia ?!?! :-) czy na półke pudełko kupiłeś :-)
                            Kupiłem wczoraj więc zdjęć jeszcze nie robiłem. Pudełko może stać na półce :-) obiektyw raczej nie. Kupując sprawdziłem go i moim zdaniem jest ok., a to jest najważniejsze. Nie mam zamiaru pstrykać pudełek i tym podobnych dupereli
                            Canon

Komentarz

• Jac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4813

przecież ja mówie o zdjęciach 'samplach', przecież możesz wrzucic zdjecia żony :-)
                              Instagram

Komentarz

Pracuję...