Samyang 14mm

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kevinbray
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 23

Samyang 14mm

Witam,zamierzam zakupic ten obiektyw ale do canona nie ma wersji z potwierdzeniem ostrosci i zastanawiam sie nad zakupem wersji AE nikona i adaptera nikkor-eos.Czy ktos z was uzywal szkiel nikona na eosie ?Czy nie ma strat w jakosci i problemow z przyslona?Czy moze lepiej kupic wersje pod eos-a.
  • PawelB
    Uzależniony
    • 2005
    • 578

Strat w jakości nie ma, bo przejściówka jest bez soczewki. No chyba że sama przejściówka będzie kiepsko wykonana Nie wiem o jakich problemach z przysłoną mówisz, jak masz szkło manualne to i tak ustawiasz ręcznie, niezależnie czy jest to wersja do Canona czy Nikona.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Komentarz

• kevinbray
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 23

Zamieszczone przez PawelB
      Strat w jakości nie ma, bo przejściówka jest bez soczewki. No chyba że sama przejściówka będzie kiepsko wykonana Nie wiem o jakich problemach z przysłoną mówisz, jak masz szkło manualne to i tak ustawiasz ręcznie, niezależnie czy jest to wersja do Canona czy Nikona.
      zgadza sie ,do lanscape nie ma znaczenia ale do innych fotografi gdzie sa np:ludzie bez potwierdzenia ostrosci ciezko jest stwierdzic gdzie akurat bedzie ostrosc ,czy na osobie czy na kamieniu kolo niej,bynajmniej tak mi sie wydaje jezeli mowimy o takiej ogniskowej.

Komentarz

• Marv84
        Początki nałogu
        • 2011
        • 292

Używam tego szkła bez potwierdzenia i daje rade. Trochę praktyki i jest ok. Głębia jest tak duża nie ma się o co bać to w końcu 14mm! Jedynie jak robisz foty do do 1m to trzeba kręcić ponad metr to regulacja jest bardzo szybka.
        L

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

google wyłączyli .
          http://www.canon-board.info/showthread.php?t=75495
          http://www.canon-board.info/showthread.php?t=61895
          i kilka innych.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...