Jakość wykonania...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Jakość wykonania...

Upadla mi eLka .
    70-200 2.8 IS L , z wysokosci wersalki - lezalo sobie paskudztwo w torbie mniejszej (LowePro Orion), nieco zbyt na bok sie pochylajac i nie w glebi wersalki a blisko krawedzi bo wersalka zawalona gratami.
    W pewnym momencie niezbalansowanie (na ukos lezal pionowo) przewazylo i zwalilo sie wszystko na ziemie (ok 40cm wysokosci), szklo potoczylo sie pod stol.
    Po trzecim zawale serca jakos ochlonalem na tyle ze siegnalem po domniemanego trupa, potrzasnalem lekko - cisza... podpialem... AF smiga jak smigal, IS smiga jak smigal. Zrobilem pare zdjec - ostrosc smiga jak smigala.
    Szczescie czy jakosc wykonania?
    Bo ze glupota uzytkownika co niebezpiecznie kladzie sprzet to na pewno
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

Uff... dobrze, ze nic sie nie stalo. Mi ostatnio na szczescie nic ze sprzetu foto nie spadlo, ale sporo lat temu z rak na kafele podlogowe u znajomych w wysokosci okolo 1,5 m wypadl mi sowiecki FED (taka wschodnia kopia aparatu leica) i trzasnal kantem od spodu w kafel. No i zawal serca jak znalazl. Znajomi tez w zawale, bo im w kaflu podlogowym FED wyrabal spory odprysk. FED-owi nic sie nie stalo i dziala jak trzeba po dzien dzisiejszy. JAKOSC WYKONANIA!
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Pszczola
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1760

I jeszcze jedno. Polecam do domku przy wersalce klasc na podlodze perskie dywany. Grube i geste ;-) A w wersji budzetowej ze 2 skory baranie, tzn, zdjete z barana ;-)
      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• McKane
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2015

O tak FED to mial jakosc wykonania ... do dzisiaj mi sluzy i upadl nie raz. Nawet nie wiedzialem ze to podrobka Leicy.

Ale jesli chodzi o wypadki to mnie 3 tyg po kupnie i do tego za granica gdzie go potrzebowalem do pracy z 1 m walnal na podloge (na szczescie byl cienki dywanik) zupelnie nowy 300D. Wypadl z szafy z niezamknietej przez glupote torby. Myslalem ze zawalu dostane ale na szczescie zupelnie nic sie nie stalo. Moze ten plastik to jakas super nanotechnologia i tylko tak badziewnie wyglada
        http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Pare miesiecy temu kocice mi z glebi polki ( ) jakims cudem wyciagnely i zrzucily Praktike NovaB ... 1,5m ... naciag filmu padl bo migawka dziala... w koncu sie zbiore i zaniose ja np na Grzybowska do serwisu.

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Vitez z upadkiem z 40cm to się możesz schować
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Pszczola
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1760

No tak... pewnie zaraz jeden z kolegow z forum zaproponuje zrobienie testow niszczacych i bazy danych z crash testow ;-)

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez Pszczola
                No tak... pewnie zaraz jeden z kolegow z forum zaproponuje zrobienie testow niszczacych i bazy danych z crash testow ;-)
                Jesli zasponsoruje nam sprzet do tych testow to chetnie wykonamy 8)

Komentarz

• Pszczola
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1760

No to moze jakis banerek - obok forumowego - ze przyjmujemy sprzet foto do crash testow? ;-)

Komentarz

• Pszczola
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1760

Zamieszczone przez muflon
                    Vitez z upadkiem z 40cm to się możesz schować
                    http://groups.google.pl/groups?threa...is.news.tpi.pl
                    Oj to dobrze, ze Vitez w domu trzyma koty a nie konie

Komentarz

• Auwo
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 928

mi moja 70-200 L obalila sie podpieta pod 10D na ktorym dodatkowo "wisiala" 550-ka a to wszystko umocowane na manfrotto wysokosc okolo 150 cm - moja kochana zona nie zauwazyla tej konstrukcji i przewrocila to wszystko przez przypadek - oprocz pekniecia sopki lampy i zarysowania sciany nic sie nie stalo dodam, ze moja eL-ka bylu u mnie w tym momencie doslownie kilka godzin - Jestem za jakoscia wykonania a 10D spadl mi kiedys nawet po schodach z pierwszego pietra - i jest caly i zdrowy nawet rysy nie ma po tym upadku.

Komentarz

• Ted
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 143

Zamieszczone przez muflon
                        Vitez z upadkiem z 40cm to się możesz schować http://groups.google.pl/groups?threa...is.news.tpi.pl
                        No coz - kolega Piotrek jest troszke pechowy, bo nie opisal tam jak jakis czas temu na meczu hokejowym (stalem pare metrow od niego) dostal krazkiem prosto w 70-200 2,8L IS - z tym ze ucierpiala tylko oslona, ktora spadla na lod i teraz Piotrek ma ja posklejana tasma Tak wiec jak kilka tygodni pozniej dawalem mu do reki mojego 20D to troszke niepewnosci mialem

Komentarz

• jadeit
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 466

no to super w końcu wiadomo za co się płaci

powiem jeszcze ze np: z sigmą chyba nie jest tak wesoło kumpel
                          popchniety przez zaczepnego dresiarza upadł na plecy z plecakiem w którym
                          była sigma i musiała zostać odesłana do serwisu przestał działac AF

pozdrawiam
                          un point c'est toi
                          fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• DoMiNiQuE
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3548

Zamieszczone przez jadeit
                            powiem jeszcze ze np: z sigmą chyba nie jest tak wesoło kumpel
                            popchniety przez zaczepnego dresiarza upadł na plecy z plecakiem w którym
                            była sigma i musiała zostać odesłana do serwisu przestał działac AF
                            To jeszcze zalezy jaka Sigma, bo 70-200 f/2.8 to spokojnie moglby uzyc do samoobrony przed tym dresiarzem i podejrzewam, ze nawet by nie poczula... czego nie moznaby powiedziec o panu w dresie

P.S.
                            noo nareszcie jakies pasujacy podpis do mojego avatara
                            Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• adamek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2265

Gdzieś w usenecie czytałem o człowieku, którego zaatakowały dresy, a ten się odwinął... statywem manfrotto.

No i uciekł z usmiechem na twarzy.
                              Miłego dnia
                              adam jastrzębowski
                              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                              tu tu

Komentarz

Pracuję...