17-55f2.8IS - wyczyść sobie sam

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

17-55f2.8IS - wyczyść sobie sam

http://www.pbase.com/rcicala/1755_is_surgery
  • BelYaal
    Początki nałogu
    • 2007
    • 387

A tego pierscienia to nie powinien raczej zdejmowac z innej strony? Bo tak szklo mozna zajechac chyba?

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Ładnie łapie syf ten obiektyw ??: .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• paweleverest
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1138

W starych supertele można odkręcić przednią soczewke wraz z częścią tubusu - ale to zająecie dla twardzieli

Komentarz

• jadeit
          Początki nałogu
          • 2004
          • 466

Zamieszczone przez BelYaal
          A tego pierscienia to nie powinien raczej zdejmowac z innej strony? Bo tak szklo mozna zajechac chyba?
          tak samo czysciłem 28-135

jesli dobrze rozumiem o który pierscien chodzi, to jest on przyklejony i z drugiej strony (bagnet) to trzeba by całe bebechy wyrwac
          no i poniszczył zdrowo ten pierscionek widac na ostatniej focie, ja odklejałem toto dużą igłą i wyszło dużo lepiej
          i wiecej zadymy jest z wsadzeniem zespołu przednich soczewek z powrotem na miejsce

pozdrawiam
          un point c'est toi
          fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• piast9
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3267

70-210 ma ładne 3 śrubeczki mocujące maskownicę przedniej soczewki. Ale mocowanie przedniej grupy jest rozwiązane identycznie. Widać to sprawdzony patent.
            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

Pracuję...