Może ktoś z was wie jak przerobić metza 60 ct 1

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotosynteza
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 21

Może ktoś z was wie jak przerobić metza 60 ct 1

Szukam schematu do lampy Metz 60 ct 1 albo kogoś kto potrafi pomóc w delikatnej przeróbce wymienionego w temacie sprzętu. Popularne "młotki" to bardzo dobre urządzenia do błyskania. Mają one pewne ograniczenia które utrudniają prace. Lampy metz pracują w trybie własnej automatyki. "Młotki" mają najczęściej kilka programów do konkretnych przysłon. Moja lampa na
    " najsłabszym" programie daje możliwość fotografowania
    ISO 100 f 2.8 = ISO 200 f 4.0 = ISO 400 f 5.6.

Chciałbym żeby tak zmienić działanie lampy abym mógł fotografować z automatyką przy ISO 400 f 2.8
    ( czyli - 2 EV od tego co mam ).

Nie piszcie proszę o nakładkach które można nałożyć na palnik bo to półśrodek

pozdrawiam
    Michał
    30d / 5d mkII / 16-35 II 2,8 / 50 1,4 / 100 2,0 / 200 2,8 / 550 EX II / metz
  • tymin3
    Bywalec
    • 2005
    • 102

jakis rezystorek rownolegle z fotokomorką ?!?
    E1, E3

http://www.fotostudio.zambrow.org

Komentarz

• frikmen
      Bywalec
      • 2006
      • 158

wczoraj na poscie "Świecenie w plenerze z agregatem" podawałem namiar na człowieka który ma serwis w Wawie "...i wie wszystko na ten temat. Ma warsztat naprawy urządzeń elektronicznych i lamp błyskowych /specjalizuje sie w studyjnych fleszach/Gołębiowski Krzysztof. tel. 22 857 41 23 .." serwisowałem u niego kędyś Metze 45 /które bardzo lubie, bardzo dobre lampy. Twoja 60 to kawał niezawodnego urzadzenia z silnym błyskiem /dobry pod parasolki/ zadzwoń i zapytaj go. Na pewno wie co mówi bo miał serwis Metza.
      ...a jeszcze poszukaj na necie Mecamat to jest dodatkowe dopinany zewnętrzny sensor który ma możliwość podziału mocy błysku w manualu do 128, wyższe modele 60 mają to juz wbudowane na stałe w lampe. Poszukaj na necie może taka znajdziesz.

Komentarz

• fotosynteza
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 21

dzieki zadzwonie do gościa i zapytam.

Widze po ilości postów ze nie ma wielu miłośników popularnego "młotka". Może to i lepiej bedą tansze
        30d / 5d mkII / 16-35 II 2,8 / 50 1,4 / 100 2,0 / 200 2,8 / 550 EX II / metz

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez fotosynteza
          dzieki zadzwonie do gościa i zapytam.

Widze po ilości postów ze nie ma wielu miłośników popularnego "młotka". Może to i lepiej bedą tansze
          Popularne to może one były ale ze dwadzieścia lat temu .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...