Speedlite a sony

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 777
    Uzależniony
    • 2006
    • 536

Speedlite a sony

Poniewaz nosze sie z zamiarem kupna lampki a mam 30d oraz Sonego DSC-F828 ktorego sporadycznie uzywam , wycztalem gdzies ze Speedlite wspolpracuja z nie ktorymi aparatami Sony
    Stad moje pytanie ;czy ktos moze to potwierdzic:smile:
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Lampy dedykowane do 30D to Speedlite EX. Jeśli lampa z tej serii miałaby współpracować z Sonym to musi posiadać własny tryb manualny, zatem musisz wybrać 430EX/550EX/580EX. Oczywiście z Sonym nie bedzie żadnej automatyki błysku.

Jeśli chciałbyś mieć lampę z automatyką działającą zarówno na EOSie jak i na Sonym, to musisz wziać jakąś starszą lampe posiadającą niezależną, tyrystorową automatykę błysku.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Wats0n
      Uzależniony
      • 2006
      • 996

A Metz jakiś i dwie kostki? Może ktoś znający lampy tej firmy się wypowie.
      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez Wats0n
        A Metz jakiś i dwie kostki? Może ktoś znający lampy tej firmy się wypowie.
        To już zdecydowanie prędzej. Tylko że te kostki trochę kosztują*/ i nie wiem zwyczajnie czy się to opłaca.
        Np. dla METZ 54 MZ-4/4i kupujesz kostki: SCA 3602 (ab M4 / as of M4) do Sony i SCA 3102 M3 do Canona. I masz pełnię szczęścia .

*/ - do canona ok. 300 PLN
        Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• ukasz
          Uzależniony
          • 2004
          • 595

Kostkę SCA 3102 M3 udało mi się kupić za 230 zł jakieś pół roku temu na giełdzie w Stodole.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez ukasz
            Kostkę SCA 3102 M3 udało mi się kupić za 230 zł jakieś pół roku temu na giełdzie w Stodole.
            Tak ja też sprawdziłem i rzeczywiście taka jest obecna cena. Miałem stare dane .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...