tani dobry standardowy zoom z USM

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamieszczone przez Kubba
    a jaki jeszcze moglby być godny polecenia, ktory byl by w miare znośny do cyfry?? co sądzicie o http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any. Canon 35-135 4-5.6
    W uzupełnieniu, pojawiło się takie szkło na allegro, sprzedający napisał:
    UWAGA - nie polecam tego obiektywu dla lustrzanek cyfrowych. To znaczy można go stosować bez problemów, ale ze względu na konstrukcję dostosowaną do fotografii analogowej (głównie chodzi o telecentryczność i rodzaj warstw, fotografujący wiedzą o co chodzi) zdjęcia na cyfrze wychodzą jak na mój gust zbyt miękko. Ale jak ktoś lubi, to nic nie stoi na przeszkodzie, ale uprzedzałem.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Zamieszczone przez rychu
      Niedawno kupiłem na Allegro 24-85 USM i jestem pod wrażeniem! Ostrość dla mnie zdumiewająca (porównuję do Tamrona 28-200 Super II Makro),
      W tym zestawieniu to się nie dziwię .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Kubba

a co sądzicie o takim szkiełku, niestety bez usm Canon EF 28-70mm f/3.5-4.5 II czy moglibyscie mi podać oznaczenia ekwiwalentow usmow innych marek??

Komentarz

• Blindseeker
          Uzależniony
          • 2006
          • 522

Ten Canon 28-70 / 3.5-4.5 Podobno jest bardzo dobry optycznie - polecamtesty w internecie (co prawda za wiele tego nie ma). Niestety, nie ma wewnetrznago ogniskowania, przez co używanie np. polara może być trudne. Nie ma tez USM.
          Ale za te pieniądze (350 zł) to na pewno dobre szkło.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez Kubba
            a co sądzicie o takim szkiełku, niestety bez usm Canon EF 28-70mm f/3.5-4.5 II czy moglibyscie mi podać oznaczenia ekwiwalentow usmow innych marek??
            USM=HSM(Sigma)=AFS(Nikon)=SSM(Sony)
            Jeszcze pentax coś ma dopiero wypuścić ale skrótu nie pamiętam.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Kubba

dzieki ;] , tamron??

Komentarz

• pazurek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1294

Tamron sie nie dorobil swojego silnika ultradzwiekowego, a szkoda bo jakby zamienic traktor w 28-75 na cos szybkocichodokladnego to 24-70 usm mialby naprawde poteznego konkurenta.
                http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez pazurek
                  Tamron sie nie dorobil swojego silnika ultradzwiekowego, a szkoda bo jakby zamienic traktor w 28-75 na cos szybkocichodokladnego to 24-70 usm mialby naprawde poteznego konkurenta.
                  Tak tylko że jakby USM był powszechny to canon by obniżył ceny swoich szkieł, a konkurenci musieliby podnieść - bo skądś trzeba to wziąć - kupić, opracować, podrobić i i naczej nazwać - każda z tych możliwości kosztuje majątek.
                  Zresztą teraz może się to powoli zacząć upowszechniać. W końcu tokina jest w tej samej grupie co pentax (mają swoją wersję usm) - tylko czekać jak się pojawią tokiny z takim napędem. Sony ma udziały w Tamronie, który od dawna robił dużo szkieł dla Minolty - co za problem włożyć SSMana do tamrona. Także sądzę, że z czasem będzie tylko lepiej .
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• pazurek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1294

No to trzymam kciuki i czekam... no chyba ze w miedzyczasie uzbieram na L. :P
                    http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• KKE
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 162

W Sigmie USM nazywa sie HSM. Nie wiem jak w Tamronie i czy Tamron robi takie silniki do swoich obiektywow.
                      1D i obiektywy Canona

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez KKE
                        W Sigmie USM nazywa sie HSM. Nie wiem jak w Tamronie i czy Tamron robi takie silniki do swoich obiektywow.
                        Póki co nie robi ale może ... patrz wyżej .
                        Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...