Dwa paprochy wewnatrz obiektywu?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek23
    Początki nałogu
    • 2004
    • 372

Dwa paprochy wewnatrz obiektywu?

Ano sa takie sobie na przedniej soczewce, jak sie ich pozbyc?
    serwis?
    [email protected]
    https://www.facebook.com/Jacek23333
  • paweleverest
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1138

najlepiej to olać i tak nie wpływają na zdjęcie - no chyba że jest ich tyle ze zaciemniają obraz i AF fixuje

Komentarz

• marabut199
      Początki nałogu
      • 2006
      • 269

Zamieszczone przez paweleverest
      najlepiej to olać i tak nie wpływają na zdjęcie - no chyba że jest ich tyle ze zaciemniają obraz i AF fixuje
      Dokladnie tak! A swoja droga, jak to jest ze te nowe szkla tak ciagna kurz? Mam kupe starych mnualnych i sa w srodku czystsze niz kazdy z nowych zoomow
      Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Komentarz

• Jacek23
        Początki nałogu
        • 2004
        • 372

Zamieszczone przez marabut199
        Dokladnie tak! A swoja droga, jak to jest ze te nowe szkla tak ciagna kurz? Mam kupe starych mnualnych i sa w srodku czystsze niz kazdy z nowych zoomow
        To w tym 70-300 DO sie pojawilo, oczywiscie fotki ok.
        [email protected]
        https://www.facebook.com/Jacek23333

Komentarz

• paweleverest
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1138

Róznica jest taka ze w nowych szkłach AF który ustawia sotrośc działa o wiele szybciej niż ostrzenie ręczne- poprzez ruch soczewek wewnątzr wytwarza się podciśnienie i przez szceliny zasysany jest kurz z zewnątrz

Komentarz

• Bagnet007
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1344

...Mam kupe starych mnualnych i sa w srodku czystsze niz kazdy z nowych zoomow
            W manualach przy ustawianiu ostrości poruszają się wszystkie soczewki naraz, więc nie mają jak wsysać do środka śmieci (przynajmniej te manuale z którymi miałem dotąd do czynienia).
            Nie będe liczył powierzchni tych paprochów bo mnie gwozdzt znów będzie za to biczował

Komentarz

Pracuję...