KIT jaki jest... nie każdy widzi! Czyli o anomaliach popularnego KITa :-)
Zwiń
X
-
(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie
)
- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał -
. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow -
5 godzin w muzeum (zwykle ciemnym) z ręki, nie statywu ??Tak się składa że jednak miałem 5-godzinną sesję, podczas której zużyłem 2 akumlatory
Wykonywałem zdjęcia w muzeum we Fromborku na zamówienie kustosza. Eksponaty muzealne musiały być sfotorgafowane a następnie dodane do rejestru. Tudziez, pracowałem z 350D ponad 5 godzinek, wykonałem przeszło 700 zdjęć. Na prawdę musze powiedzieć - iż był za mały
Nie mogłem go nigdy dobrze chwycić. Natomiast poziom fotek na bardzo wysokim poziomie - co tez mówiłem
Pozdrawiam
MarekKomentarz
-
Eeee ze co 2aku na 700 zdjec?? cos mi sie wierzyc nie chce....po kazdym ujeciu robiłes 10 przymiarek na LCD jak wyszło i dodatkowo wbudowana lampa swieciłes??
Aku w 350D ponoc podobnie trzyma jak ten w 20D. Mi osobiscie podczas sesji w studio 1 aku wytrzymuje 1000-1200zd, LCD wyłaczony a na stopce wyzwlacz.
Pzdr.Ostatnio edytowany przez towersivy; 1755.Komentarz
-
-
"poczciwego, plastikowego i badziewnego KITa"
Nic dodać nić ująć..
Tzn dodać by można stałe światło, IF, FTM i czerwony pasek
taki kit to taaak
20D + 17-50 f/2.8 + ef 100/2.8 usm + 70-200/2.8 + 2x II ef + G5 + S3IS = www.bdx.deviantart.comKomentarz
-
Komentarz
-
Krótko i na temat: przeprowadzone przez Ciebie testy pokazuja jedynie jak ostry może być ten obiektyw... Ja sie zgadzam, czasami jest ostry jak żyleta, ale to nie świadczy o jego jakości. Przeniesienie kolorów, kontrastu i ogólna plastyka zdjec jest wg mnie mierna i ostrosc w tym wypadku nie ma wiekszego znaczenia. Wczesniej sie z nim użerałem i "dzieki" niemu musialem ostro poprawiać fotki w ACR za każdym razem. Teraz mam Tamrona 17-50/2,8 i wystarczy spojrzeć na dwa podobne zdjęcia - nie ma porównania. Oczywiście ceny też nie ma co porównywać, ale chodzi mi przede wszystkim o to że sama rozdzielczość optyczna obiektywu ma niewiele wspólnego z ogólną jakością jaką sobą reprezentuje. Wg mnie wiele osob zbytnio sugeruje się "ostrością" danego obiektywu i przywiązuje do tego niezdrową uwagę - zupełnie jak marketingowy efekt megapikseli.Chamstwa nie zniesę... Sprzęt: różnoraki Moje folio na plfoto
*** Pamiętaj kolego forumowiczu, że po drugiej stronie też siedzi człowiek ***Komentarz
-
Ta gwiazdka to efekt przymknięcia przysłony. Gdyby była "pełna dziura" to źródło światła było by jedynie lekko "zblurowane"
(tak mi się zdaje)

Komentarz
-
-
A mam jeszcze pytanie - czy jest sens kupować 50mm 1.8 skoro za jakis czas zmienie kita na tamrona 2.8 ?Mniej sprzętu, więcej talentu.Komentarz
-
-

Komentarz