KIT jaki jest... nie każdy widzi! Czyli o anomaliach popularnego KITa :-)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Avadra_K
    Uzależniony
    • 2006
    • 580

Zamieszczone przez p_lar
    Cholercia, a ja to myślałem że właśnie nie na tym ten sport polega Bo podobno jak to ludzie na różnych forach tłumaczą "to nie aparat robi..." i tak dalej, i tak dalej
    :-) Oczywicie i ja też mam takie zdanie :razz: - ale ze sprzętem foto jest jak z większością rzeczy naświecie, człowiek zawsze chce mnieć lepszy, nowszy, jaśniejszy itd...:rolleyes: a kaska leci

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• MarekC
      Uzależniony
      • 2005
      • 647

Zamieszczone przez jsemeniuk
      Tak się składa że jednak miałem 5-godzinną sesję, podczas której zużyłem 2 akumlatory Wykonywałem zdjęcia w muzeum we Fromborku na zamówienie kustosza. Eksponaty muzealne musiały być sfotorgafowane a następnie dodane do rejestru. Tudziez, pracowałem z 350D ponad 5 godzinek, wykonałem przeszło 700 zdjęć. Na prawdę musze powiedzieć - iż był za mały Nie mogłem go nigdy dobrze chwycić. Natomiast poziom fotek na bardzo wysokim poziomie - co tez mówiłem
      5 godzin w muzeum (zwykle ciemnym) z ręki, nie statywu ??
      Pozdrawiam
      Marek

Komentarz

• towersivy
        Uzależniony
        • 2005
        • 992

Zamieszczone przez jsemeniuk

Tak się składa że jednak miałem 5-godzinną sesję, podczas której zużyłem 2 akumlatory
        Eeee ze co 2aku na 700 zdjec?? cos mi sie wierzyc nie chce....po kazdym ujeciu robiłes 10 przymiarek na LCD jak wyszło i dodatkowo wbudowana lampa swieciłes??

Aku w 350D ponoc podobnie trzyma jak ten w 20D. Mi osobiscie podczas sesji w studio 1 aku wytrzymuje 1000-1200zd, LCD wyłaczony a na stopce wyzwlacz.

Pzdr.
        Ostatnio edytowany przez towersivy; 1755.

Komentarz

• sali128
          Bywalec
          • 2006
          • 195

(Trochę nie na temat) Mi tam się mój 350D podoba i bym go nie oddał...

Komentarz

• bdx
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 33

"poczciwego, plastikowego i badziewnego KITa"

Nic dodać nić ująć..

Tzn dodać by można stałe światło, IF, FTM i czerwony pasek taki kit to taaak

20D + 17-50 f/2.8 + ef 100/2.8 usm + 70-200/2.8 + 2x II ef + G5 + S3IS = www.bdx.deviantart.com

Komentarz

• Quadrifoglio
              Początki nałogu
              • 2006
              • 364

Zamieszczone przez sali128
              (Trochę nie na temat) Mi tam się mój 350D podoba i bym go nie oddał...
              Ja bym oddał ale bez dopłaty za 20D. Wolę poczekać aż nadejdzie era amatorskich FF
              http://praca-magisterska.info
              http://alfetta.pl

Komentarz

• Trolu
                Coś już napisał
                • 2005
                • 64

Krótko i na temat: przeprowadzone przez Ciebie testy pokazuja jedynie jak ostry może być ten obiektyw... Ja sie zgadzam, czasami jest ostry jak żyleta, ale to nie świadczy o jego jakości. Przeniesienie kolorów, kontrastu i ogólna plastyka zdjec jest wg mnie mierna i ostrosc w tym wypadku nie ma wiekszego znaczenia. Wczesniej sie z nim użerałem i "dzieki" niemu musialem ostro poprawiać fotki w ACR za każdym razem. Teraz mam Tamrona 17-50/2,8 i wystarczy spojrzeć na dwa podobne zdjęcia - nie ma porównania. Oczywiście ceny też nie ma co porównywać, ale chodzi mi przede wszystkim o to że sama rozdzielczość optyczna obiektywu ma niewiele wspólnego z ogólną jakością jaką sobą reprezentuje. Wg mnie wiele osob zbytnio sugeruje się "ostrością" danego obiektywu i przywiązuje do tego niezdrową uwagę - zupełnie jak marketingowy efekt megapikseli.
                Chamstwa nie zniesę... Sprzęt: różnoraki Moje folio na plfoto
                *** Pamiętaj kolego forumowiczu, że po drugiej stronie też siedzi człowiek ***

Komentarz

• Voith
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 198

Mam takie pytanie - dlaczego światło z latarni po prawej wyszło tak dziwnie ? Jest to wina obiektywu ? Czy jak np zmienie na tamrona to będzie to lepiej wyglądało ?
                  Ostatnio edytowany przez Voith; 5262.
                  Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• Bagnet007
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1344

Ta gwiazdka to efekt przymknięcia przysłony. Gdyby była "pełna dziura" to źródło światła było by jedynie lekko "zblurowane" (tak mi się zdaje)

Komentarz

• Voith
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 198

Tu nie chodzi o gwiazdkę. Chodzi o takie dziwne małe kreski świetlne - dlaczego nie ułożyły się w ładną gwiazdkę tylko takie cos..
                      Ostatnio edytowany przez Voith; 5262.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez Voith
                        Tu nie chodzi o gwiazdkę. Chodzi o takie dziwne małe kreski świetlne - dlaczego nie ułożyły się w ładną gwiazdkę tylko takie cos..

Wymiana obiektywu na lepszy powinna pomoc.

Komentarz

• Voith
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 198

A mam jeszcze pytanie - czy jest sens kupować 50mm 1.8 skoro za jakis czas zmienie kita na tamrona 2.8 ?

Komentarz

• mmsza
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 514

tylko trzysta kilka zł a tamrona ciężko ci będzie przymknąć do 1.8 :wink:

Komentarz

• nastier
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 686

niby 1.8, ale piecdziesiatka uzywalna jest od 2.2-2.5 dopiero na pelnej dziurze mgliscie jakby

fotoblog

Komentarz

Pracuję...