Sigma 70-300 APO DG - padł AF

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Sigma 70-300 APO DG - padł AF

Witam

Przykra niespodzianka z samego rana. Zakładam obiektyw i nie działa auto focus. Na wyświetlaczu tryb "one shot" miga. Styki czyste. Zaden error się nie wyświetla. Ktoś się z tym spotkał? Da się to jakoś samemu naprawić czy pozostaje serwis?
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Odkrec obiektyw poprzelaczaj przycisk af/mf. Mozliwe ze tam cos nie styka i aparat traktuje obiektyw jakby mial tryb manualny. U mnie ze 2 x tez sie cos takiego zdazylo.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• aptur
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3837

Zamieszczone przez McKane
      Odkrec obiektyw poprzelaczaj przycisk af/mf. Mozliwe ze tam cos nie styka i aparat traktuje obiektyw jakby mial tryb manualny. U mnie ze 2 x tez sie cos takiego zdazylo.
      Aparat nie traktuje obiektywu jakby działał w trybie manualnym bowiem wtedy "one shot" w ogóle się nie wyświetla (czy też inne servo). Natomiast po przełączeniu na AF miga ten tryb i nawet problem jest aby przełączyć dajmy na to na "servo". Przyciskając przycisk do połowy czasami w ogóle nie zapala się punkt wyboru ustrości a jesli już się zaświeci to i tak obiektyw nie ostrzy

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

A jak z innymi obiektywami?

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Zamieszczone przez Vitez
          A jak z innymi obiektywami?
          Pozostałe obiektywy OK. To było pierwsze co sprawdziłem. Puszka - 30D.

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

No to obiektyw do serwisu .

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Może taśma puszcza to podobno częste w sigmach, tylko że wtedy lubi się wyświetlić E 99. Tak czy tak serwis.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...