Co sądzicie o Canonie EF 35-350L.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Richie
    Uzależniony
    • 2006
    • 625

Co sądzicie o Canonie EF 35-350L.

Witam.

Przegladałem ostatnio Allegro i natknąłem się na taki obiektyw : http://www.allegro.pl/item119920194_...5_6_l_usm.html

Powiedzcie co o nim myślicie i czy warto za te pieniądze pakować się w troszkę zużytą Lkę.
    Ostatnio edytowany przez Richie; 6228.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY
  • stdanielo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1081

Obejrzałem zdjęcia i demon ostrości to to nie jest, podpięty 10D nie bardzo się popisał mz. Za tą kase chyba lepiej poszukać czegoś innego.
    www.kondereszko.pl
    https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• caravaggio
      Bywalec
      • 2006
      • 121

Jedyny godny uwagi "duzy" zoom Canona to 28-300L - wielu reporterow go uzywa ze wzgledu na przyzwoita jakosc optyki i rewelacyjny zakres, umozliwiajacy operowanie jednym szklem w 99% przypadkow. Tyle, ze cena tez jest godna uwagi...
      ;-)

Komentarz

• Avadra_K
        Uzależniony
        • 2006
        • 580

Zamieszczone przez caravaggio
        Jedyny godny uwagi "duzy" zoom Canona to 28-300L - wielu reporterow go uzywa ze wzgledu na przyzwoita jakosc optyki i rewelacyjny zakres, umozliwiajacy operowanie jednym szklem w 99% przypadkow. Tyle, ze cena tez jest godna uwagi...

Zdecydowanie, przez jakiś czas miałem się przyjemność bawić tym szkłem i teraz przymierzam się do tego szkła, ale z uwagi na cenę na razie na przymierzaniu się kończy. a szkoda, bo faktycznie szkło godne uwagi i polecenia :rolleyes:

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• adamek
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2265

ja tylko chciałem powiedzieć, że reporterzy reutersa dalej używają tego szkła.
          Miłego dnia
          adam jastrzębowski
          cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
          tu tu

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7450

A ja uważam, że to ciekawe szkiełko, po podpięciu do 350/20/30 może dać fajne efekty.
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• adamek
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2265

Jedyny jego minus może być taki - żę to szkło jest zajechane przez reportera.
              mocno zajechane. :/
              Miłego dnia
              adam jastrzębowski
              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
              tu tu

Komentarz

• Mikołaj
                Bywalec
                • 2005
                • 173

Zamieszczone przez Avadra_K
                Zdecydowanie, przez jakiś czas miałem się przyjemność bawić tym szkłem i teraz przymierzam się do tego szkła, ale z uwagi na cenę na razie na przymierzaniu się kończy. a szkoda, bo faktycznie szkło godne uwagi i polecenia :rolleyes:
                Nie warto. Jeśli chodzi o cenę, to ten obiektyw w odróżnieniu od innych eLek cały czas tanieje, co prawda nie jakoś bardzo gwałtownie, ale zauważalnie. Jeszcze jakiś czas temu kosztował prawie 10k.

A obiektyw jest ciężki, nieporęczny, nie powala jakością. Jedyne sensowne dla niego zastosowanie to tam gdzie można mieć tylko jedno body i nie można zmieniać obiektywów. W każdym innym zastosowaniu - lepiej miec dwa body z porządnymi elkami.
                DSLRs & lenses

Komentarz

• Avadra_K
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 580

Zamieszczone przez Mikołaj
                  Nie warto. Jeśli chodzi o cenę, to ten obiektyw w odróżnieniu od innych eLek cały czas tanieje, co prawda nie jakoś bardzo gwałtownie, ale zauważalnie. Jeszcze jakiś czas temu kosztował prawie 10k.

A obiektyw jest ciężki, nieporęczny, nie powala jakością. Jedyne sensowne dla niego zastosowanie to tam gdzie można mieć tylko jedno body i nie można zmieniać obiektywów. W każdym innym zastosowaniu - lepiej miec dwa body z porządnymi elkami.

JAsne, tyle tylko, że porównaj proszę koszty zakupu drugirgo body i szkła, dajmy na to 28-105 i 70-200 (tak żeby "pole rażenia" się zgadzało Wychodzi znacznie więcej niż za samo szkło 28-200. Ponadto, nie jestem do końca przekaonany co do wagi i poręczności w wypadku porównania zestawów:rolleyes:

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Mikołaj
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 173

Zamieszczone przez Avadra_K
                    JAsne, tyle tylko, że porównaj proszę koszty zakupu drugirgo body i szkła, dajmy na to 28-105 i 70-200 (tak żeby "pole rażenia" się zgadzało Wychodzi znacznie więcej niż za samo szkło 28-200. Ponadto, nie jestem do końca przekaonany co do wagi i poręczności w wypadku porównania zestawów:rolleyes:
                    Zależy, które 70-200 L bierzesz pod uwagę. Jak dla mnie to w ogóle śmieszne jest porównywanie 70-200 IS z 28-300, to w ogóle nie ta liga jeśli chodzi o jakość i światło, podobne to maja tylko wagę i rozmiary.

Nawet najtańsze 70-200/4 daje lepsze efekty (i jest jaśniejsze) niż 28-300 w tym zakresie.

Zaryzykowałbym stwierdzenie, że optycznie lepszy w swoim zakresie jest od tego nawet Tamron 28-75/2.8 (a juz na pewno jaśniejszy).

Krótko mówiąc - są lepsze i tańsze alternatywy dla 28-300. Niestety nie jest to idealny obiektyw do wszystkiego, który mógłby w rozsądny sposób zastąpić inne eLki.
                    DSLRs & lenses

Komentarz

• Vresviik
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 263

Zamieszczone przez Richie
                      Witam.

Przegladałem ostatnio Allegro i natknąłem się na taki obiektyw : http://www.allegro.pl/item119920194_...5_6_l_usm.html

Powiedzcie co o nim myślicie i czy warto za te pieniądze pakować się w troszkę zużytą Lkę.
                      Gość napisał że wierniu mu służyła hehe.... tylko bardzo krótko zapomniał dodać.w czerwcu potrzebowałem takiego czegoś i dokładnie ten sam obiektyw(charakterystyczny ze względu na to otarcie) sprzedawał człowiek z Krakowa, oglądnąłem zrobiłek kilka rawów i podziękowałem.Widać zakupił i teraz szybko sprzedaje

Komentarz

• towersivy
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 992

Zamieszczone przez Vresviik
                        Gość napisał że wierniu mu służyła hehe.... tylko bardzo krótko zapomniał dodać.w czerwcu potrzebowałem takiego czegoś i dokładnie ten sam obiektyw(charakterystyczny ze względu na to otarcie) sprzedawał człowiek z Krakowa, oglądnąłem zrobiłek kilka rawów i podziękowałem.Widać zakupił i teraz szybko sprzedaje
                        Zgadza sie......

Komentarz

• p_lar
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 287

Hehe faktycznie Sherlocku
                          Oba z filtrem UV. I tym samym wytarciem na korpusie.

stara aukcja:
                          http://www.allegro.pl/item111046909_...esjonalny.html

nowa aukcja:
                          http://www.allegro.pl/item119920194_...5_6_l_usm.html
                          Can-on, can-off...

Komentarz

• Scream
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 295

Widzę, iż nie tylko ja spostrzegłem ,że ktoś ten złom próbuje opchnąc dalej. Już wcześniej zwróciłem uwagę na ten obiektyw. Mocno zajechany, powycierany i obity. A ponadto jest jeszcze coś o czym 'nowy' właściciel nie wspomina, a co było wspomniane na poprzedniej aukcji - filtr jest wkręcony na stałe, ponieważ poprzedni użytkownik wkręcił go tak mocno ,że nie można go wykręcic. Moim zdaniem nie warto zawracac sobie glowy tym szmelcem.

Komentarz

• fotomania

Jezeli kryterium oceny sprzetu ma polegac na zacietym filtrze to polecam szybka wizyte u lekarza . Wykrecenie tego filtra za pomoca sciagacza to jakies 30 sec .

Jacek

Komentarz

Pracuję...