Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem lampy 580 EX, nie omieszkałem pomomo kiepskich warunków atmosferycznych jej wypróbować. Sprzęt spisuje się świetnie z jednym wyjątkiem, co około 3s (po naładowaniu kondensatorów) wydaje z siebie dość cichy lecz słyszalny ( szczególnie przez zwierzaki które foce ) PISK. Nie udało mi się jego w żaden sposób wyłączyć. Moje zapytanie do posiadaczy 580 EX czy wasze lampy też tak mają ? Ewentualnie może ktoś wie jak ten pisk wyłączyć :-) Pozdrawiam Wszystich i z góry dziękuję za odpowiedź na moje zapytanie :-)
Zapytanie do posiadaczy 580 EX
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
moja tez piszczy, piska, czy jak to
tam zwał
było już na forum że lampki piskają
moja piska z IMO stało częstotliwością
pozdrawiamun point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10 -
-
Pierwsza która piska w częstotliwości na którą reagują sarny ;-)800 mm f 4 chyba jedyne na forum
Komentarz
-
Foc sarny bez lampyZamieszczone przez MorfinaPierwsza która piska w częstotliwości na którą reagują sarny ;-)
.
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Studyjne są najlepsze do saren. Od lat mam kilka i sarny nie narzekaja. Gorzej z dzikami, te z kolei wolą swiatlo zastane bardziej
Komentarz
-
Sarenkę jeszcze za dnia można spotkać szczególnie zimą jak wychodzą na żerowiska, ale żeby pstryknąć dzika to raczej trzeba będzie wyposażyć się w lampkę studyjną. Ciekawe ile taka lampa waży i jakie ma gabaryty ?800 mm f 4 chyba jedyne na forum
Komentarz
-
-
To chyba wszystkie 580 piszczą - ale widać ten ty tak ma.
(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie
)
- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał -
. "Mistrz i Małgorzata" M BułhakowKomentarz
-
Komentarz
-
To że lampa "piszczy" jest dla mnie oczywiste. Nie miałem takiej, która by nie piszczała. Im mocniej błyśnie tym głośniej i dłużej piszczy. Po tym poznaję m.in. czy na długo jeszcze prądu w akumulatorkach wystarczy.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
-
Zamieszczone przez KuchateKDalo by sie zrobic nie piszczaca, ale ladowala by sie znacznie dluzej
Jasne, tylko bardzo ciekawe wydaje się być zrtobienia w takiej sytuacji serii zdjęć.
I mam pytanie do inicjatora postu (takie z ciekawości).
:rolleyes: Jak blisko podchodzi do zwierząt, skoro musi uzywać lampy?
Sorry, że pytam ale bardzo mnie to interesuje. Parę razy próbowałem, ale przy 20 m efekt był zawsze ten sam. "MODEL" dawał dyla....:-(
(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie
)
- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał -
. "Mistrz i Małgorzata" M BułhakowKomentarz
Komentarz