Yongnuo YN600EX-RT II i Quadralite Navigator X2

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rick-Foto
    Dopiero zaczyna
    • 2017
    • 17

Yongnuo YN600EX-RT II i Quadralite Navigator X2

Cześć,
    Posiadam wyzwalacz Quadralite Navigator X2 do Canona, chcę dokupić lampkę Yongnuo YN600EX-RT II i wyzwalać oraz sterować z tego Navigatora. Ma służyć jako rezerwowa lampa systemowa oraz jako kontra oraz do oświetlania tła.
    Moje pytanko: czy ktoś z koleżanek i kolegów, ma, albo sprawdzał taką konfigurację.
    Marcin Woźniak z Quadralite, nie był pewny czy będzie to działać (teoretycznie powinno).
    Czy ktoś praktycznie sprawdzał taką konfigurację. Jakie funkcje działają, a jakie nie.
    Pozdrawiam
  • jinks
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2178

Odp: Yongnuo YN600EX-RT II i Quadralite Navigator X2

Teoretycznie powinno, bo jest wyzwalacz i lampa z możliwością wyzwalania drogą radiową? niestety to 2 różne systemy i nie zabangla. Trzeba kupić lampę do quadralite-a.
    Miłego dnia
    moja www

Komentarz

• Rick-Foto
      Dopiero zaczyna
      • 2017
      • 17

Zdaję sobie sprawę, że bezpośrednio z Navigator X2 innych lam jak lampy Quadralite nie wyzwolę. Chodzi mi o sytuację: z Navigatora X2 na aparacie wyzwalam Yongnuo YN600EX-RT II przez odbiornik Quadralite Navigator X do Canona. W instrukcji Navigatora X2 jest informacja, że: "Navigator X2 może być używany do sterowania i wyzwalania lamp błyskowych Canona takich jak: 600EX-RT, 580EXII, 580EX, 430EXII, 430EX III-RT przez odbiornik Navigator X C.
      Czy mogę sterować i wyzwalać Yongnuo YN600EX-RT II ? Jest o podobno wierna kopia Canonowskiej 600EX-RT. Teoretycznie powinno to działać, ale jak jest w praktyce ?

Komentarz

• rafels3
        Początki nałogu
        • 2008
        • 454

Nie mam YN, ale Voeloon V760 zdalnie działa tak, jakby był osadzony na stopce aparatu. Można programować wszystkie funkcje dostępne w menu.

Komentarz

Pracuję...