Pixel King TR-332. Wasza Opinia ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szuler
    Uzależniony
    • 2007
    • 829

a to ciekawe
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• eclipse
      Bywalec
      • 2007
      • 119

domyślam się, że to ironiczne stwierdzenie? wiem, że pewnie ameryki nie odkryłem i możliwe, że już ktoś o tym pisał, więc jeśli powieliłem opinię już powszechnie znaną to sorry za powielanie

pozwolę sobie wrzucić przykład sprzed chwili:

lampa powerlux 300ws na full z BD i gridem, reszta parametrów w exif'ie... na tym zdjęciu mój syn baaaaardzo szybko machał ręka w lewo i w prawo, baaardzo szybko
      Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
      5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• yacmen
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 26

Miałem knighty padły mi odbiorniki.. wymieniłem za niewielką dopłatą na pixel king.
        Kolosalna różnica działają sprawnie fajnie że dali baterie sensowniejsze niż knightach.

HSS miodzio ładnie sterowanie z aparatu działa (7d) to co napisał producent dobrze działa w praktyce wewnątrz (studio) i w plenerze (430 ex + 2x 580ex)

Bardzo pozytywnie mnie to zaskoczyło bo powiem szczerze że po przygodach z to miałem rezygnować z pixelów i przejść w końcu na PW.

moja ocena (przede wszystkim stosunek jakości co do ceny) ogółem daje: 9/10

są duże i kolejna wersja pixeli która wygląda jakby się miała rozpaść w rękach ale trzymają się na razie kupy !

osobiście polecam bo za tą cene ettl i hss nie ma lepszych.

Komentarz

• pkoprowski
          Bywalec
          • 2010
          • 154

@eclipse:

Czy dobrze zrozumiałem z Twojego opisu, że jak podłączyłeś samego Powerluxa do Pixel Kinga, to aparat go widział jako hss? Czy też miałeś podłączoną jakąś drugą lampę hss (np. tego 580EXII, którego masz w stopce) do drugiego odbiornika? Dotąd, żeby odpalić studyjną lampę z krótkim czasem synchronizacji, trzeba było używać fotoceli i lampy systemowej hss. Czyżby Pixel King zgłaszał do aparatu dowolną lampę jako hss?

Komentarz

• eclipse
            Bywalec
            • 2007
            • 119

nie, nie uzywalem do tego lampy systemowej, na stopce byl nadajnik pixel king a do lampy studyjnej podlaczony byl odbiornik... czy o to chodzilo w pytaniu?
            5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• r3b
              Bywalec
              • 2011
              • 216

A ja mam jeszcze jedno szybkie pytanie. Jesli do jednego odbiornika zapne 430exII a do drugiego metza 50af1 to bedzie to normalnie dzialac w e-ttl?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Komentarz

• eclipse
                Bywalec
                • 2007
                • 119

Zamieszczone przez r3b
                A ja mam jeszcze jedno szybkie pytanie. Jesli do jednego odbiornika zapne 430exII a do drugiego metza 50af1 to bedzie to normalnie dzialac w e-ttl?

tak

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Komentarz

• r3b
                  Bywalec
                  • 2011
                  • 216

Zamieszczone przez eclipse
                  tak

Sent from my iPad using Tapatalk HD
                  Szybko, I na temat... dzieki

Komentarz

• eclipse
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 119

tylko weź pod uwagę, ze przy dwóch lampach w ettl'u to już może zacząć się mala głupawka z powtarzalnością wyników :/

Komentarz

• r3b
                      Bywalec
                      • 2011
                      • 216

A czy ktoś wie dlaczego jak staram się przestawić proporcję błysku z 1:1 do jakiejkolwiek innej, jak zatwierdzam, to wraca mi 1:1... Co to może się dziać?

Komentarz

• goran
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 96

Zamieszczone przez r3b
                        A czy ktoś wie dlaczego jak staram się przestawić proporcję błysku z 1:1 do jakiejkolwiek innej, jak zatwierdzam, to wraca mi 1:1... Co to może się dziać?
                        zatwierdzasz w nadajniku czy na lampie ?
                        7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Komentarz

• r3b
                          Bywalec
                          • 2011
                          • 216

Zamieszczone przez goran
                          zatwierdzasz w nadajniku czy na lampie ?
                          Zatwierdzam w aparacie w ustawieniach bezprzewodowego blysku. Kiedy chce wyzwolic dwie grupy lamp w ettl.

Komentarz

• r3b
                            Bywalec
                            • 2011
                            • 216

Mam prośbę... Ponieważ staram się ustalić czy moje świeżo zakupione wyzwalacze Pixel King pracują prawidłowo, chciałbym was prosić o sprawdzenie pewnej rzeczy i informację jak to wygląda u was.

Do wszystkich którzy posiadają dwa odbiorniki i lampy zgodne ze sterowaniem z poziomu aparatu. Sprawdzcie proszę czy jeśli obie wyzwalane lampy są ustawione w dwóch różnych grupach, posługując się ETTL macie możliwość sterowania kompensacją jednej grupy względem drugiej? (1:1; 1:2; 1:3... itp)

Napiszcie mi proszę jakie odpalacie lampy i z jakiego body.

Ja mam 40D 2x430EXII i u mnie to nie działa... (a podobno powinno)

Dzięki za pomoc.

Komentarz

• eclipse
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 119

"Nie wspiera systemu bezprzewodowego dla lamp błyskowych Canon." - taka informacja jest w instrukcji, więc wątpliwe aby można było to ustawić tak jak chcesz :/ działa bezproblemowo praca na grupach z ustalaniem mocy każdej grupy z osobna (to o czym rozmawialiśmy na gg), ale praca z wykorzystaniem proporcji grup niestety nie działa (sprawdziłem)

Komentarz

• r3b
                                Bywalec
                                • 2011
                                • 216

Zamieszczone przez eclipse
                                "Nie wspiera systemu bezprzewodowego dla lamp błyskowych Canon." - taka informacja jest w instrukcji, więc wątpliwe aby można było to ustawić tak jak chcesz :/ działa bezproblemowo praca na grupach z ustalaniem mocy każdej grupy z osobna (to o czym rozmawialiśmy na gg), ale praca z wykorzystaniem proporcji grup niestety nie działa (sprawdziłem)
                                Bazowałem na tym teście http://forys.net/test-pixel-king/ starając się uruchomić tą funkcję, ale widocznie Rafał musiał coś pomylić. W każdym razie cieszy mnie, że przynajmniej problem się rozwiązał Biorę się za trenowanie z ustawieniami manualnymi...

Komentarz

Pracuję...