Nissin Di622

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lukis
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 26

Nissin Di622

Witam,
    po zakupie najważniejszych dla mnie obiektywów, przyszedł czas na lampę.
    Od poczatku byłem zdecydowany na 430EX, jednakże podczas przeglądania ofert na allegro, natknąłem się na ww. Nissiny w bardzo atrakcynych cenach (<500zł) które parametrami nie wiele odbiegają od innych lamp. Nie ukrywam, te 500zł różnicy to dla mnie bardzo dużo.
    Lampę będę stosować w pomieszczeniach, odbijając światło od sufitów i ścian, ponad to wykorzystywałbym ją w plenerze, umieszczając lampę na statywie i np. doświetlając modelkę.
    Fotografią zajmuję sie amatorsko i jest to moje hobby więc sądzę, że nie odczuję dużej różnicy w użytkowaniu 430EX i takiego nissina, ale co Wy mi możecie powiedzieć na ten temat?

P.S
    Czy tą lampe da się wyzwalać kablem synchronizacyjnym eTTL, np. takim: http://allegro.pl/item875520165_prze..._e3_500cm.html ? Lampa będzie obsługiwać wtedy pełną automatykę?

P.S 2
    Moja puszka to 450d

Pozdrawiam

Aby nie zakładać nowego tematu, podepnę się pod tem - jest sens kupować lampę przeznaczoną do aparatów analogowych, np. 420/430 EZ?
    Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X
  • fotomih
    Bywalec
    • 2009
    • 167

Jest już temat o tej lampce. Poszukaj dobrze.
    Różnicę nawet amator szybko dostrzeże i będzie chciał systemową lampkę
    Pozdrawiam
    Moja galeria CB

Komentarz

• Lukis
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 26

Przeczytałem cały temat o tej lampie, jednakże nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na wszystkie pytania.
      Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Lukis
        Przeczytałem cały temat o tej lampie, jednakże nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na wszystkie pytania.
        To teraz przeczytaj Punkt 3. Regulaminu, szczególnie ostatnie zdanie, i nie łam go na przyszłość:

http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3

Komentarz

Pracuję...