ringflash adapter do 580EX
Zwiń
X
-
-
bardzo ciekawe ustrojstwo... tańsze i wygodniejsze w użyciu niż zwykły ring... jakby ktoś miał to koniecznie napiszcie.Canon 855D + 8-200mm f4Komentarz
-
Oki wyślę znajomą z UK aby wybrała się do tamtejszej sieci sklepów bo widzę ze jest to tam dostępne.
Pzdr.Komentarz
-
-
Komentarz
-
Nie chcialbym podwazac twojej wiedzy na temat tego jak powstaja czerwone oczy ale podam swoja opinie - jestem przekonany ze z tym ringflaszem czerwone oczy nie maja prawa powstac.
Wyobraz sobie pod jakim kątem i kierunkiem wylatuje swiatlo z wbudowanej lampy blyskowej, jak wylatuje z zewnetrznej lampy blyskowej ustawionej na wprost, a jak sie rozklada swiatlo, pod jakim katem, z tego wlasnie ringflesza.
Owszem, jest idealnie w osi... ale zrodlem swiatla nie jest jeden, dosc maly, prostokatny palnik swiecacy ostro i na wprost. Z jakiegos powodu toto jest okragle i ma w srodku kupe lusterek i rozpraszaczy... pomysl skad taki a nie inny ksztalt i budowa?Komentarz
-
Mnie zastanawia ciezar tego ustrojstwa trzymany na samej glowicy lampy? To wazy 0,5 kg. Troche kurde ciezko...
Komentarz
-
Właśnie sobie wyobrażam, że ringflash to takie małe wbudowane lampki dookoła obiektywu. Nie widziałem jak to świeci więc nie umiem sobie wyobrazić jak się rozchodzi światło.Komentarz
-
Komentarz
-
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 + 85 f/1.2 mkII + Sigma 150 f/2.8Komentarz
-
-
Ale ringflash można zrobić własnoręcznie
Na sieci jest z 5 tutoriali. Wystarczą dwie miski i trochę folii aluminiowej
Planowałem się dzisiaj wziąć za produkcję tego ustrojstwa, ale okazuje się, że w mieście nie ma u mnie plastikowych misek
Dam znać jak coś wykombinuję.
Komentarz
-
Wez miski ze stali nierdzewnej, wtedy nie potrzebujesz folii.podpis...
Komentarz
-
Miski stalowe będzie trochę trudniej pociąć
A Niestety nie mam wyrzynarki na stanie.
Komentarz
-
Magus - z jakiej firmy ringiem masz doświadczenia? Zastanawiam się nad bronco i henselem - ale chyba zanim podejmę decyzje to przetestuję bronco w Wawie w Studio NM na Karolkowej...Komentarz
Komentarz