G7 x

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zowa
    Bywalec
    • 2013
    • 120

Odp: G7 x

Zamieszczone przez stachumuszel
    Panowie, czy jest możliwość zmiany nazwy pliku z IMG_xxxx na jakiś własny schemat np. DSC_xxxx?

Fastone Image Viewer ma opcję hurtowej zmiany nazwy na co zechcesz -> menu Narzędzia.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Komentarz

• stachumuszel
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 17

Zamieszczone przez Zowa
      Fastone Image Viewer ma opcję hurtowej zmiany nazwy na co zechcesz -> menu Narzędzia.
      Zowa, to wiem. Ja chcę narzucić swój własny schemat nazewnictwa już w aparacie.
      Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko ;-)

Komentarz

• Zowa
        Bywalec
        • 2013
        • 120

A, to sory
        W takim razie nie kojarzę takiej funkcji, a instrukcje znam dość dobrze...
        Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
        c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
        mój FB
        mój Flickr

Komentarz

• bartson
          • 2016
          • 2

Zamieszczone przez maczekg
          Aaa, i drugi akumulator to konieczność, żeby się nie dać zaskoczyć szybkim rozładowaniem jednego.
          Jakiego akumulatora używasz jako dodatkowego? Właśnie musiałbym coś dokupić i nie wiem czy wchodzić w oryginał...

Komentarz

• maczekg
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 44

Zamieszczone przez bartson
            Jakiego akumulatora używasz jako dodatkowego? Właśnie musiałbym coś dokupić i nie wiem czy wchodzić w oryginał...
            Newell, czy jakoś tak. Wydajność podobna, ładuje się w oryginalnej ładowarce.

Komentarz

• bartson
              • 2016
              • 2

Cześć. G7x mam od niedawna. Trochę się zdołowałem. Na szerokim kącie aparat ostrzy za punktem. WTF? Serwis??

Wysłane z mojego czegośtam przy użyciu Taptalka

Komentarz

• sabatar
                • 2007
                • 13

Też niedawno coś takiego podobnego zauważyłem w swoim.Ale nie bawiłem się w testy, żeby uznać to za pewnik. Przy małych odległościach do obiektu jest to niezauważalne lub mniej widoczne - wiadomo.
                Jeśli ktoś jeszcze ma coś podobnego lub temat rozwiązał, proszę o informację.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Juriko
                (...)Mam pytanie jak z makro, czytam, że nienajlepiej, że mydło i faktycznie na samplach widać, że przy pełnym otworze nie tyle mała głębia ostrości co zrozumiałe, ale mydełko w całym kadrze. Czy da się w jakiś warunkach zrobić znośne makro. Czy wysokie ISO są na tyle użyteczne, że można zrezygnować z lampy błysk, poza ewentualnym doświetlaniem przedniego planu?
                Zdjęcie z dalszej odległości z zoomem, i ew. dodatkowo zwiększ GO.

Komentarz

Pracuję...