Aparat dla dziecka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ligo
    Początki nałogu
    • 2012
    • 387

Odp: Aparat dla dziecka

Zamieszczone przez jeff.lebowski
    tylko co jak zacznie marudzic, ze to nie pelna klatka...?
    No właśnie. Należy więc od razu zaznajomić pociechę z prawdziwym aparatem. Canon robi coś takiego: 6D. Małe, tanie, amatorskie, dla pociechy w sam raz. W dzieci trzeba inwestować, nieprawdaż?
    Do tego naleśnik, coby nie było za ciężkie.

Komentarz

• pan.kolega
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2817

Ja bym nie polecał 6D dla dziecka, bo konieczność przekadrowywania może zniechęcić do fotografii. O wiele lepsze w wieku przedszkolnym jest 5d3. Poza tym, jeżeli mocniejsza, lepiej uszczelniona obudowa ma kiedykolwiek znaczenie, to właśnie dla dzieci, które zwykle upuszczaja przedmioty oraz wydzielają płyny wieloma otworami. A dodatkowo mnogość podświetlanych punktów AF przyciaga uwagę dziatwy i ćwiczy podzielność uwagi.
      I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• becekpl
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 4318

nie zgodzę się z Panem Kolega aparat oznaczony symbolem 1DX wyraźnie mówi ze jest przeznaczony dla dzieci od pierwszego roku życia, 5d od piątego a 6d od szóstego roku życia!!!!
        ludzie zacznijcie czytać instrukcje obsługi!!!
        Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
        Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• jeff.lebowski
          Bywalec
          • 2009
          • 171

Wiedzialem, ze na 1DX sie skonczy...
          Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Komentarz

• majk
            • 2012
            • 10

Może ten model:
            Nikon Coolpix S2700 - SKAPIEC.pl ?
            Na moje oko aparat dla dziecka powinien być raczej mało wymagający ponieważ dziecko często jest nieuważne i mogłoby go uszkodzić.
            Tak więc nie kupowałbym nic w cenie powyżej 500 zł. No chyba, że dziecko ma już więcej niż 10 lat i większe poczucie własności.
            Myślę, że ten Nikon to dobry wybór - poza tym jak widać w sklepach internetowych można go zamówić już w bardzo sensownej cenie. Pozdrawiam.
            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• hansu44
              Dopiero zaczyna
              • 2013
              • 38

Do 500zł znacznie lepszym wyborem będzie Benq G1 lub Canon SX160. Benq ma światło od 1.8 i gibany ekran, Canon z kolei troszkę lepszą jakość obrazka i ergonomię obsługi.
              Canon 60D, T17-50/2.8 VC, C50/1.8 STM, C55-250 STM, Kenko EX
              Panasonic Lumix DMC-LX100

Komentarz

• Yaru
                Początki nałogu
                • 2010
                • 256

Moja córcia biega z SonyEricssonem K800i
                Sprzedałem Canony poszedłem do Sony

Komentarz

• artek38
                  • 2015
                  • 8

Czy Canon IXUS 185 ew. 190 będzie dobrym wyborem dla dziecka 10 letniego. Zdjęcia typowo "amatorskie". Wcześniej stycność z kompaktem Kodaka, ale to chyba sprzed 15 lat

Co polecacie innego?

Komentarz

• p0m
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 698

polecam smartfona.
                    ebe ebe

Komentarz

• sebastian64
                      • 2022
                      • 5

Aparat dla dziecka? Najlepiej jak natańszy, że w razie jak zepsuje, to nie będzie szkoda. Na Allegro dużo jest starych, używanych Canonów w dobrym stanie i w dobrych cenach. Do 200-300 złotych powinieneś coś znaleźć.
                      Do ogłoszeń kupna/sprzedaży służy GIEŁDA. Następnego ostrzeżenia nie będzie.

Komentarz

• mystek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2011
                        • 1015

Panowie, chciałem delikatnie odświeżyć temat. Jako, że zbliżają się święta, a córka (7 lat) lubi brać mój aparat i robić zdjęcia, a nawet zgłaszała chęć posiadania swojego (chociaż dzieci zgłaszają takie chęci do każdego przedmiotu, w sumie :P), to pomyślałem o zakupie jej jakiejś małpki. Myślałem o używce do 400-500zł maks. Pewnie wziąłbym cokolwiek w ładnym stanie, ale jako, że sam lubię robić zdjęcia, to moja podświadomość nie pozwala mi na nic się zdecydować, bo uważam, że wszystkie zdjęcia przykładowe z tych aparatów są mega słabe w porównaniu do R6mk2. Potrzebuję więc pomocy. Na co zwrócić uwagę w takim budżecie używek? Jest tego tak pełno, że się nie odnajduję. Nie musi to być Canon. Gdzieś tak mi się kojarzy, że Sony umie w takie kompakty, ale mogę się mylić.
                        https://www.facebook.com/mystekfoto
                        https://www.flickr.com/photos/198734962@N07

Komentarz

Pracuję...