A410 powazny problem-przeswietlone zdjecia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sasza

A410 powazny problem-przeswietlone zdjecia

Witam, ma problem z robieniem zdjęć, nie ważne w jakim trybie i w jakim oświetleniu zdjęcia wychodzą prześwietlone i pojawiają się poziome biale linie. Natomiast filmiki wychodzą bardzo dobrze. Próbowałam wymienić baterie, kartę, zresetowałam ustawienia-bez zmian. Poszlam do serwisu napraw-facet stwierdzil ze to wina obiektywu (jakim cudem skoro filmy wychodza dobrze??).
    Może ktoś miał podobny problem jak nie w tym modelu to może chociaż w tej serii A4....
    Prosze o pomoc
  • piterpan

IMO to wina przesłony, która się żle otwiera/domyka.
    Bez serwisu się nie obędzie.

Komentarz

• pszczółka_maja
      Coś już napisał
      • 2009
      • 71

tak, co innego filmy, a co innego zdjęcia. Skocz do serwisu i zobacz ile Cię to będzie kosztowało

Komentarz

• bartekz
        • 2007
        • 4

znajomy ma identyczny problem w Canon PowerShot S3 IS, mocno prześwietlone i takie jasne paski w pionie

Komentarz

• ewg
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1079

Typowe objawy, często występujące, tak często, że producent pewnie nie może przyznać, że to wada ukryta i naprawić poza gwarancją - bo by zbankrutował. Zwykle naprawa jest nieopłacalna więc ludzie kupują nowe aparaty i branża kwitnie zamiast ponosić odpowiedzialność za bubel.

Jeszcze niedwano mieli trochę przyzwoitości: http://www.imaging-resource.com/badccds.html

Komentarz

• Polanin
            Bywalec
            • 2009
            • 104

ewg nie przesadzaj. Jest cały wątek o tym jak Canony z wadliwymi matrycami były bezpłatnie naprawiane lub wymieniane nawet kilka lat po gwarancji.

Komentarz

• ewg
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1079

Jasne że były - sam podałem link (na forum nie szukałem).

Skoro przesadzam, to chętnie bym się dowiedział, co mogą dziś zrobić piszący w tym wątku, żeby Canon dziś nie udawał, że problemu nie ma sugerując, że te (zwłasza najtańsze) Canony i ich matryce wcale nie muszą działać dłużej niż 2 lata i że ich cena jakoby to usprawiedliwia a roczna gwarancja tylko potwierdza?

Komentarz

Pracuję...