Czy zwykły Compact Flash wystarczy do 6 Mpikxeli, czy konieczny jest szybki *40 itp.? Do aparatu G6. Bo kupiłem 512MB san diska i na drugi dzień miałem iść po G5, aż tu nagle w necie znalazłem G6 i nie wiem czy trzymać czy próbować zwrócić choć w foto-joker raczej nie uznają zwrotu.Mam też fotke G6
!!!!!!!!!
G6
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Szczerze to mi się wydaje, że prędzej bateria padnie niż wypstrykasz te 512MB, chyba że byśrobił non stop w bezstratnej jakości, ale to tylko taka moja uwaga.NO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King -
A może ktoś wie kiedy są targi w Niemczech, bo prawdopodobnie tam wypłynie G6?Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511Komentarz
-
Tyle że nie chce mi sie czekać na tego G6 i kupie G3 bo G5 odpada, pomijając już aberacje chromatyczną, szumy, przybieranie purpurowymi frędzlemi to do tego dochodzi jeszcze żecz taka - odzwierciedlenie kolorów G3 jest the best a G5.... Sami zobaczcie
http://www.pbase.com/rcataldo/outdoor_photos
http://www.pbase.com/rcataldo/indoor_photos
A jakie jest wasze zdanie??Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511Komentarz
-
Re: G6
Starczy zwykla karta pamieci.Zamieszczone przez pająkCzy zwykły Compact Flash wystarczy do 6 Mpikxeli, czy konieczny jest szybki *40 itp.? Do aparatu G6. Bo kupiłem 512MB san diska i na drugi dzień miałem iść po G5, aż tu nagle w necie znalazłem G6 i nie wiem czy trzymać czy próbować zwrócić choć w foto-joker raczej nie uznają zwrotu.
Ja do 10D (ktory tez ma 6 megapixeli) uzywam 1GB Microdrive i 128MB CF - dobrze sie sprawuja.
Aha - i nie ma co czekac na G6, to dopiero plotki. A plotki dosc dlugo sie realizuja (najwczesniej na jesien - o ile w ogole). W tym czasie G5 zrobisz spooroo fotek.Komentarz
-
-
Vitez czy Ty nie widzisz gorszej jakości zdjęć w G5 a nie w G3? Z całym szacunkiem.Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511Komentarz
-
Oj chyba ci brak odwagi przyznać sie do tego że G3 jest lebszy od G5. Z całym szacunkiem.Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511Komentarz
-
a może pająk ci sie pomieszało które fotki są które....?odzwierciedlenie kolorów G3 jest the best a G5.... Sami zobaczcie
czytałeś komentarze pod fotkami? zacytujmy...:
"The G3 colors (especially greens) seem unrealistic next to the G5" - kolory G3 wydają sie niezbyt realistyczne porównując do G5
"It seems to me that G3 colors are not so natural as G5 ones" - wydaje sie ze kolory G3 nie są tak naturalne jak w G5Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
"...professionals only have a bigger trashcan."Komentarz
-
Problem z tą stroną jest taki, że tak naprawdę nie jest powiedziane które fotki są z jakiego aparatu. Ja osobiście na oczy G5 nie widziałem, ale opinie są różnorakie, G3 natomoast to sprawdzona konstrukcja, ma kilka mankamentów, głównie z łapaniem ostrości na ostro powygibywanych przestrzennie obiektach typu sylwestrowe fryzury
, ale ogólnie dobry sprzęt. Kiedyś widziałem porównanie G3/G5 na samym początku, kiedy g5 weszła na rynek, to ogólnie podsumowano, jako kilkadziesiąt dolarów nie warte swojej ceny/jakość. To tylko jeden megapixel, a ceny było przez długi czas ostro przedzielone. Zachęcam do kupna G3. ale taniej niż podane 3200PLN, ja w OPTEAM'ie, czyli filli Optimusa kupiłem mojego koło kwietnia 2003 za 2900PLN nówkę z gwarą i całym obajerowaniem więc teraz kiedy Canon wycofuje się z jego produkcji nie powinieneś za nówkę daćwiećej niż 2500 PLN. POZDRAWIAM
NO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL KingKomentarz
-
Zamieszczone przez mrocznyProblem z tą stroną jest taki, że tak naprawdę nie jest powiedziane które fotki są z jakiego aparatu.
przeciez kazda fotka jest podpisana G3, albo G5
komentarz do pierwszej fotki z G3 - "horribly inaccurate color."
Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
-
jasne, IMG_4280.JPG oto podpis, a komentarze są przez gości na forum robione a nie przez tego kto te foty strzelał.przeciez kazda fotka jest podpisana G3, albo G5NO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL KingKomentarz
-
wybiórcze czytanie?
podpis to: (na przykład):
IMG_4280.JPG
Canon PowerShot G3
1/50s f/2.2 at 7.2mm (35mm equivalent: 36mm)
IMG_4291.JPG
Canon PowerShot G5
1/50s f/2.2 at 7.2mm (35mm equivalent: 36mmCanon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
-
Może i z G5 są bardziej realistyczne ale oglądając na tej stronce www.pbase.com zdjęcia to z G3 są owiele ładniejsze ijutro jadę po G3 choć troche się obawiam gorących pixeli na które troche użytkowników nażeka.Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511Komentarz
-
Z calym szacunkiem a niby skad taki wniosek?Zamieszczone przez pająkOj chyba ci brak odwagi przyznać sie do tego że G3 jest lebszy od G5. Z całym szacunkiem.
Mialem G3 ponad rok - czemu mialbym nie przyznawac ze fotki z niego sa lepsze? Mialem go na tyle dlugo by doskonale poznac wiele jego wad, zalet, jakosc fotek itp. Wg mnie fotki z G5 a G3 sa porownywalne.
Rowniez wcale przymierzam sie do zakupu ktoregos z tych aparatow (jak widac po podpisie siedze juz na innej poleczce cenowej) wiec tu tez nie widze powodu by mi bylo brak odwagi do przyznawania sie do czegokolwiek.
Wiec z calym szacunkiem - jerdolisz wasc o tym braku odwagi 8)
Znam i G3 i G5, i jesli oba sa w tej samej cenie to radze kupic G5, jesli G3 sporo (powyzej 300zl) tanszy niz G5 to radze kupic G3.
Jesli komus jakosc zdjec sie nie spodoba to radze kupic min Pro1 a lepiej 300D , wtedy bedzie widac roznice, a nie miedzy G3 a G5.Komentarz
Komentarz