a80 problem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • freeman

a80 problem

witam mam pytanie do wszystkich posiadaczy tego wlasnie modelu a mianowicie bylem ostatnio w plenerze z moim canonem i pstrykalem przyrode i po pewnym czasie (chodzilem jakies 2 godziny temperatura ponizej 10st.) zaczol jakby dluzej lapac ostrosc i dluzej sie ustawial a jak sie ustawil to zdjecia wychodzily nie ostre tylko take rozmazane ale nie wszystkie po powrocie do domu i ogrzaniu sprzetu zaczol dzialac prawidlowo szybko sie ustawial czy to normalne ze temperatura miala jakis wplyw na take zachowanie sie aparatu w instrukcji obslugi jest napisane ze ten model dziala w temperaturze od 0 do 40 st.C
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

np. jakiś smar mu zamarzł. szron mógł pokryć matrycę lub obiektyw i powodować rozmywanie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• colinSTi
      Bywalec
      • 2004
      • 119

Widocznie A80 nie lubi zimna, ja ze swoim latalem jedynie po balkonie w -2C i po 10min dzialal tak jak powinien, widocznie nie zmarzl jeszcze...
      Dużo sprzętu i zero talentu

Komentarz

• Kostek
        Coś już napisał
        • 2004
        • 71

Byłem niedawno ze swoim A75 przy -10 w górach i miałem podobny problem jak Freeman. Aparat zaczął działać dużo wolniej niż w normalnych warunkach i niektóre foty wyszły nieostre. Widocznie seria A nie przepada za temperaturami ujemnymi (co zresztą jest opisane w instrukcji - zakres działania od 0 st. w górę).
        Pozdrawiam
        Kostek

Komentarz

• eternus
          Uzależniony
          • 2004
          • 668

Zamieszczone przez Kostek
          Byłem niedawno ze swoim A75 przy -10 w górach i miałem podobny problem jak Freeman. Aparat zaczął działać dużo wolniej niż w normalnych warunkach i niektóre foty wyszły nieostre. Widocznie seria A nie przepada za temperaturami ujemnymi (co zresztą jest opisane w instrukcji - zakres działania od 0 st. w górę).
          Nie tylko seria A, ale nawet drozsze Canony i nie tylko Canony i nie tylko aparaty, ale w ogole elektronika nie przepada za ujemnymi temperaturami, a juz w szczegolnosci zasilanie do niej.
          EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
          "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
          że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

Pracuję...