R6 się wiesza

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • compur
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 16

R6 się wiesza

Hej, nie mogę znaleźć trapiącego mnie problemu przez wyszukiwarkę, może ktoś coś czytał... Opisałem już na grupie FB mój przypadek. Dotyczy r6, a od wczoraj też r6 II. Po kilkudziesięciu zdjęciach podczas zlecenia aparat zaczął wydawać z siebie krótkie dźwięki brzmiące trochę jak silniczki starych tanich obiektywów. Dodatkowo obraz w wizjerze zacinał się jakby się odświeżał co sekundę. Niestety zdjęcia mam w dużej mierze totalnie nieostre. W jednym aparacie zdarzyło się to z obiekt. Canon 135mm, w drugim z Sigmą Art 50mm. Adaptery są oryg. Canona, baterie też. Macie może pomysł, co to jest i czy można to naprawić? Po powrocie do domu i włączeniu aparatu było już ok. Obawiam się teraz, co będzie na kolejnym zleceniu ?
  • cauchy
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2939

Odp: R6 się wiesza

może to losowy przypadek? mi też R6 zawiesił się kilka razy, ale zrzucam to na bug oprogramowania, reset z wyjęciem baterii zawsze naprawiał problem
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Komentarz

• robertskc7
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 1513

Ja miałem sezon że wieszał się bardzo często. Później miałem przygody z 50L i oddałem do serwisu. Wymienili mi płytę główną i już wiesza się bardzo rzadko. Zazwyczaj z sigma 35A - błąd komunikacji styków . Kumplowi tez wymienili na nowy aparat bo miał to samo i uszkodzone mocowanie stopki lampy.
      www.robertzbiec.pl

Komentarz

• TomekCanon
        Coś już napisał
        • 2016
        • 50

Jak możecie pracować zawodowo czymś co się bardzo często wiesza? Dla mnie taki aparat jest automatycznie dyskwalifikowany i trafia do serwisu.
        Na przysiędze małżeńskiej która trwa minutę też będziecie wyjmować i wkładać baterie?
        A co jeżeli akurat TYM RAZEM nie odwiesi się?
        Mam: R, R6, A7 IV Szkła: 16-35 2.8L II, 35 1.4L, 135 2.0L, 70-200 4L, Sony 24-70 F4
        Miałem (dużo tego): Canony: 20D,40D,60D,70D,2x5D,2x5D II,3x5D III,5D IV, 2x6D,6D II,7D,7D mark II. I Nikony: D50, D90, 2xD7000, D200, D610. Sony: A100, A6300, A7 II, A7 III

Komentarz

• robertskc7
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 1513

Zamieszczone przez TomekCanon
          Jak możecie pracować zawodowo czymś co się bardzo często wiesza? Dla mnie taki aparat jest automatycznie dyskwalifikowany i trafia do serwisu.
          Na przysiędze małżeńskiej która trwa minutę też będziecie wyjmować i wkładać baterie?
          A co jeżeli akurat TYM RAZEM nie odwiesi się?
          YYYYY Mamy drugie body. W szczycie sezonu czasami ciężko oddać aparat na tydzień czy dwa do serwisu a zawiechy( a raczej restart) trwają sekundę max. Płyta wymieniona. Problem z głowy.
          Zresztą pokaż mi aparat ( bezlustro) wolne od wad
          www.robertzbiec.pl

Komentarz

• g69
            Początki nałogu
            • 2020
            • 312

Dokładnie. Sprzet do serwisu!

Komentarz

• slawekko
              • 2022