M6 vs M100

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adzi
    Początki nałogu
    • 2009
    • 255

M6 vs M100

Który polecacie i czemu? Z tego co widzę to są z grubsza takie same, a do fotografii krajobrazowej czy w mieście oraz nagrania jakiegoś video to chyba nawet M100 wypada lepiej?

Da się w M100 jakoś prosto zmieniać przysłonę czy trzeba coś tam wyklikiwać bo nie ma pokręteł?
    Ostatnio edytowany przez adzi; 26186.
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: M6 vs M100

Z grubsza to wszystkie aparaty są takie same .
    M6 umożliwia dostęp do wielu funkcji za pomocą pokręteł i przycisków, jest masywniejszy, cięższy i minimalnie większy. Jest też sporo różnic jeśli chodzi o możliwość konfiguracji w menu - przy tym sporo takich które mogą dla kogoś być zupełnie bez znaczenia. M6 ma też większe możliwości w zakresie odchylenia wyświetlacza, w m100 to zwykły zawias. Jakość zdjęć nie do odróżnienia. Nie wiem, może to zwykłe "zdaje mi się" ale ogólnie w M100 AF rzadziej się gubi i chyba jest czulszy w ciemnicy - w obu to jest jednak poziom IMHO nieosiągalny dla tanich luster.
    Dużo zależy jak i do czego chcesz tego używać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• marcin8712
      • 2019
      • 4

A jaka jest różnica tych Aparatów do wersji m10, jest duża różnica jakości ?

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Jakości czego?
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• marcin8712
          • 2019
          • 4

Zdjęć, wykonania, chociaż to i tak jeden plastik

Komentarz

• adzi
            Początki nałogu
            • 2009
            • 255

Kolekcjoner, z tego co na necie widzialem to dokladnie tak jest, a cena prawie 2 razy taka wiec kupie sobie ten M100 to testow, jako backup bo kiedys mi musi pasc lustro w 5DmII . Przyda sie tez na jakies podroze WizzAirem gdzie sie liczy kazdy cm .

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez marcin8712
              Zdjęć, wykonania, chociaż to i tak jeden plastik
              Co do jakości wykonania to nie wiem. Natomiast w kwestii jakości zdjęć to m10 ma dosyć już starawą matrycę 18 Mpx, która nie jest zła ale szczególnie w kwestii tego co się da "wyciągnąć" z obrazka już odstaje od tych nowych 24 Mpx. Istotniejsza różnica to moim zdaniem dualpixel i tu już mocno odstaje.

Zamieszczone przez adzi
              Kolekcjoner, z tego co na necie widzialem to dokladnie tak jest, a cena prawie 2 razy taka wiec kupie sobie ten M100 to testow, jako backup bo kiedys mi musi pasc lustro w 5DmII . Przyda sie tez na jakies podroze WizzAirem gdzie sie liczy kazdy cm .
              I słusznie, nie ma co dopłacać za rzeczy których się nie wykorzysta.
              Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...