Canon EOS M100

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Canon EOS M100

https://www.dpreview.com/news/704908...xel-af-for-600
    No i jest kolejny bezlusterkowiec.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • Matpol7
    Coś już napisał
    • 2017
    • 68

Odp: Canon EOS M100

Może być ciekawie. Z ceną już mniej.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Cena 600$ z kitem. Ciekawe ile u nas?
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• tomfoot
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2362

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        Cena 600$ z kitem. Ciekawe ile u nas?
        Spokojnie po 3500, później zejdą na 2900. A za rok będzie 1499, czyli tyle ile wart.

Komentarz

• Matpol7
          Coś już napisał
          • 2017
          • 68

Jak by był za 1500 za rok to mogłaby być to ciekawa rzecz (jako dodatkowy mniejszy aparat)dla posiadaczy szkieł Canona - przejściowka i już. Ale jeśli miałoby być po 2500 czy 3000 zł, to równie dobrze można kupić Sony z przejściówką.

Ostatnio edytowany przez Matpol7; 57303.

Komentarz

• jotes25
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3609

Fajnie widzieć, że Canon wkłada najnowsze bebechy nawet do takiego aparatu.

Mam M10 i to mi wystarcza. Jeśli wpadnie do torby M100, to zupełnie przypadkowo . Prędzej kupiłbym może jakiegoś M7 czy M5 mark II w przyszłości, ale Canon musi się bardziej postarać (nawet jeśli chodzi o drobiazgi typu gibany ekran czy LP-E6), bo wtedy w ogóle zrezygnowałbym z lustrzanki APS-C.

Cała seria M to niestety osobna linia rozwojowa w stosunku do lustrzanek. Pewne rzeczy są trochę inaczej zrobione i czasami można zostać niemile zaskoczonym. Np. nie ma sterowania po USB. Można po Wi-Fi. Całkiem udana aplikacja, ale już w samym aparacie niektóre rzeczy zaprogramowano inaczej niż w lustrzankach. No i bateria też niezbyt dobrze znosi Wi-Fi.

Polecam za to optykę. 20/2 nie wymaga rekomendacji. 11-22 jest rewelacyjny (moim zdaniem najlepszy UWA na APS-C). I do tego jeszcze całkiem ciekawy 28/3.5 macro. Te obiektywy EF-M są na tyle dobre i przede wszystkim MAŁE, że przejściówka do szkieł EF kurzy się w szufladzie...

Komentarz

• salas
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 3000

Wpakowali tu matryce z 80d? czy to nie ta sama?
              SONY

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez salas
                Wpakowali tu matryce z 80d? czy to nie ta sama?
                Gdyby tak było i cena znormalnieje to w przyszłym roku będzie mój .
                Kapitan Wagner

Komentarz

• salas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2012
                  • 3000

No wlasnie tak samo na to patrze, szkoda ze nie ma wejscia na mikrofon, ale cos za cos :d malenstwo straszne!
                  SONY

Komentarz

• gnd
                    Uzależniony
                    • 2013
                    • 709

A do.mnie przyszedł właśnie M1 i banan z twarzy nie schodzi

Komentarz

• salas
                      Pełne uzależnienie
                      • 2012
                      • 3000

Zamieszczone przez jotes25
                      Fajnie widzieć, że Canon wkłada najnowsze bebechy nawet do takiego aparatu.

Mam M10 i to mi wystarcza. Jeśli wpadnie do torby M100, to zupełnie przypadkowo . Prędzej kupiłbym może jakiegoś M7 czy M5 mark II w przyszłości, ale Canon musi się bardziej postarać (nawet jeśli chodzi o drobiazgi typu gibany ekran czy LP-E6), bo wtedy w ogóle zrezygnowałbym z lustrzanki APS-C.

Cała seria M to niestety osobna linia rozwojowa w stosunku do lustrzanek. Pewne rzeczy są trochę inaczej zrobione i czasami można zostać niemile zaskoczonym. Np. nie ma sterowania po USB. Można po Wi-Fi. Całkiem udana aplikacja, ale już w samym aparacie niektóre rzeczy zaprogramowano inaczej niż w lustrzankach. No i bateria też niezbyt dobrze znosi Wi-Fi.

Polecam za to optykę. 20/2 nie wymaga rekomendacji. 11-22 jest rewelacyjny (moim zdaniem najlepszy UWA na APS-C). I do tego jeszcze całkiem ciekawy 28/3.5 macro. Te obiektywy EF-M są na tyle dobre i przede wszystkim MAŁE, że przejściówka do szkieł EF kurzy się w szufladzie...
                      Ty zaraz wszystko wiesz to weź daj znać jak będzie wiadomo czy matryca z 80d i jak ten AF? czy to będzie kozaaaaaak czy raczej badziewie !
                      Szkła z eos m są ********e i idealnie mi pasuje to co mają 11-22 + 22 f/2 + 55-250 stm! Piękna sprawa i trzy NOWE szkiełka za +/- 3200zł!
                      SONY

Komentarz

• jotes25
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3609

Zamieszczone przez salas
                        Ty zaraz wszystko wiesz to weź daj znać jak będzie wiadomo czy matryca z 80d i jak ten AF? czy to będzie kozaaaaaak czy raczej badziewie !
                        Szkła z eos m są ********e i idealnie mi pasuje to co mają 11-22 + 22 f/2 + 55-250 stm! Piękna sprawa i trzy NOWE szkiełka za +/- 3200zł!
                        Co do sensora, to widzę to (w najgorszym wypadku) jak dla M6:

AF podobnie.

Czasami wydaje mi się, że coś tam wiem na temat Canona. Od premiery 6d mark II jakby rzadziej
                        Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• Matpol7
                          Coś już napisał
                          • 2017
                          • 68

Jak by ten M100 się udał to do tego te szkiełka z EOS M... Może być fajnie :-) Żeby tak matryca z 80D była...

Komentarz

• salas
                            Pełne uzależnienie
                            • 2012
                            • 3000

Trzeba czekac na jakies konkrety i testy od rzetelnych ludzi, bo poki co to sam syf na youtubie
                            SONY

Komentarz

• luso
                              Uzależniony
                              • 2014
                              • 900

Gabaryty naprawdę fajne Ten aparat może być mniejszy od wielu z matrycą m 4/3.

Komentarz

Pracuję...