Ja w czwartek odbieram Sigme 70-200 2.8 i od razu wyjezdzam na 4 dni - potem jak ktos bedzie chcial to opisze swoje wrazenia i oczywiscie bede mogl przedstawic jakies foty (o ile dojedzie do czwartku)
Mój zestaw...
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
WitamMoja wiadomość o 70-200/2.8 IS przyjęła spokojnie
Jesteś pewien, że chcesz z IS. Wiem co on daję. Ale jaświadomie kupiłem bez IS
Sporo wożę sprzęt samochodem, noszę na plecach, po prostu nie obchodze się znim jak z jajkiem.
IS to jednak b. delikatne ustrojstwo. To się psuje w obiektywach najczęściej.
No i zostanie Ci parę groszy . Możesz zacząc zbierac na 24-70/2,8 L.
Pozdrawiam
WiesiekKomentarz
-
wiesiek: mam 70-200 IS i nie obchodzę się z nim jak z jajkiem - chodzi perfekcyjnie... No i jestem w stanie zrobić zdjęcia przy 200mm z czasem 1/15 z ręki ... ostre i to bardzo. No i jeszcze nie widziałem nigdzie nikogo narzekania że IS mu padł. Kolejnym ciekawym przykładem jest uczestnik wyprawy do Tanzanii Michael'a Reichmann'a - upadł mu z dachu terenowca na twardą ziemię nowiuteńki Canon 500 f/5.6 IS (czy to f/4 jest?) - nic się nie stało poza lekko zadrapaną obudową. Znajdziesz info o tym na http://www.luminous-landscape.com.
Nie twórz mitów bo będzie tak jak z tym AF z 10D...
Nikon od 14/09/09
ex-Canon
http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
http://photography.moridin.pl
http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na MakaKomentarz
-
Jestem pewien - nie planuję go za często używać na statywie, głównie samoloty, koncerty, ptaszki, generalnie zdjęcia z ręki. Ciężar mi specjalnie nie przeszkadza, i tak planowałem kiedyś kupić gripa. A co do solidności, hmm, wierzę w jakość L-ki i historie o kopnięciach przez konieZamieszczone przez wiesiekJesteś pewien, że chcesz z IS. Wiem co on daję. Ale jaświadomie kupiłem bez IS. Sporo wożę sprzęt samochodem, noszę na plecach, po prostu nie obchodze się znim jak z jajkiem.
Mi się nie spieszy - na to też przyjdzie pora. Byle tylko kupić wszystkie zabawki zanim się jakieś dzieci pojawiąZamieszczone przez wiesiekNo i zostanie Ci parę groszy . Możesz zacząc zbierac na 24-70/2,8 L.
BTW, jesteś z Elbląga? Ja też w zasadzie stamtąd, ale od kilku lat jestem bardzo rzadkim gościem.Komentarz
-
Ej, przecież IS ma ułatwiać pracę. Jest to element precyzyjny i kolejny który może się s..... - zepsuć, ale bez przesady.//mjKomentarz
-
Albo ze lekkie potrzasniecie niszczy microdriveZamieszczone przez MoriNie twórz mitów bo będzie tak jak z tym AF z 10D...
.
Eh te stereotypy
.
Komentarz
-
Do moich gratow tymczasowo dolaczyl zestawik w pelni manualny jak w podpisie i to nie Canona (ba ma mocowanie - o zgrozo! - Nikona
)... tak na jakis czas zabralem siostrze by pobawic sie i pare negatywow cz-b zepsuc
.
Za jakis czas zabiore jej tez jakas Praktike z kilkoma szklami M42 i bede negocjowal by Kieva oddac a Praktike sobie zostawic
(bo szkla bardziej kompatybilne z Canonem przez przejsciowke niz te z Kieva).
Komentarz
-
-
Ja swoja bede mial za darmo wiec sie nie zainteresuje twoja
.
Do zabawy i zepsucia paru negatywow sie nada, moze kilka fajnych fotek cz-b wyjdzie.
W ciemnie na pewno nie zamierzam sie bawic - brak czasu, miejsca, ochoty i pieniedzy (zarowno na materialy jak i ewentualne w labie wywolywanie/odbitki).
Nie po to kupilem cyfrowke by placic teraz horrendalne ceny (waluta czasowa i pieniezna) za wywolanie i odbitki, ale pobawic sie mozna z ciekawosci
Komentarz
-
rodzina w komplecie
włąsnie lezy na biurku nowa zabawka
70-200/2.8 [glow=red:5514b486d1]L[/glow:5514b486d1]
idelanie pasuje do 10D i 24-70/2.8 [glow=red:5514b486d1]L[/glow:5514b486d1]mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.plKomentarz
-
czekalem i sie doczekalem jedzie do mnie nowy obiektywik:
Canon 100-300mm 5.6L, zobaczymy co to za zwierz, mam nadzieje ze literka w nazwie gwarantuje jaka, taka jakosc.pozdrawiam
piotrkula
EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6,
VG-10, SpeedLite 540EZKomentarz
-
Re: rodzina w komplecie
A niektorzy mi zazdroszcza sprzetu. Ja tez chce takieZamieszczone przez mariowłąsnie lezy na biurku nowa zabawka
70-200/2.8 [glow=red:99bda24624]L[/glow:99bda24624]
idelanie pasuje do 10D i 24-70/2.8 [glow=red:99bda24624]L[/glow:99bda24624]
.
Komentarz
-
-
Witam, dawno mnie nie było na forum...
...to moze i ja się pochwale...
Jak na razie:
Canon D30, CF 512, Sigma 18-50 DC
a w najbliższych planach:
jakas niezła torba/plecak, dobry zoom 70-200, i może jeszcze BG-ED3
to tyle z najblizszych planów :wink:
pozdro
a jeszcze zapomniełem zapytać
xxl - jak tam twoje sigma 70-200/2.8 - robiłeś ją już coś...sam się nad nią zastanawiam
Komentarz
-
Dlaczego?Zamieszczone przez CzachaVitez.. zmieniles znow zdanie? ;-)
Zawsze mowilem ze jedyny obiektyw na ktory zmienilbym swojego Tamrona to 24-70 2.8 L ale mnie nie stac na niego :P .
Podobnie na 70-200 2.8 L mnie nie stac wiec zmusze sie do tanszego odpowiednika - Sigmy 70-200 2.8 EX :P .
A jak bede parszywie bogaty to beda i Lki
Komentarz
Komentarz