EOS 30 i 33 pytanko

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krwisty
    Początki nałogu
    • 2004
    • 372

ekhem. wybaczcie, ale musze zabrac glos w dyskusji. po kolei..

nie dalej niz 2 tygodnie temu sprzedalem pentacona 135/2.8 za 100zl. wiec jak sie chce to mozna w tej cenie znalezc.
    co do body - sam mialem 50E, uzywalem dosc dlugo eye control, ale 3 punkty ostrosci to zdecydowanie za malo, przesiadlem sie na eos3 i dalej uzywam eye control. CASE, szanuje sposob w jaki sie bronisz, ale mysle, ze wiekszosc osob wie (mam taka nadzieje przynajmniej), ze focus srodkowym polem i przekadrowanie, to mozna sobie o kant **** rozbic (wez sobie szklo z ogniskowa 180mm i zrob zdjecie przy f/2.8, uprzedzam pytanie - szklo takie kosztuje 200zl). co nie zmienia faktu, ze 50e to bardzo dobre body i uwazam, ze kazdy amator fotografii analogowej przy obecnym stanie cen przygode powinien rozpoczynac od tego body (chyba, ze ma wiecej pieniazkow).

co do podejscia do fotografii, przepraszam, ze moge pisac nieskladnie, ale o 3 rano wyszedlem z ciemni. i wyobrazcie sobie np, ze robiac odbitki dopalalem dalsze plany. niesamowite, prawda? czyli robilem cos przez 15 minut, co moglem w szopie zrobic w 3. i jezeli mialbym to zdjecie w postaci cyfrowej to tak tez bym zrobil i nie widze w tym nic zdroznego! oczywiscie, sa pewne granice obrobki cyfrowej, ale nie nalezy jej w pelni negowac. no chyba, ze nie wiem sprzedajesz swoje prace kolekcjonerom, ale zapewnie wiesz, ze wtedy wiekszosc parametrow odnotowuje sie na rewersie odbitki.

w swojej szafie mam sporo sprzetu - sprzet tylko ulatwia osiagniecie celu, ale nie moze byc celem samym w sobie. robie zdjecia zarowno Lkami jak i aparatami, ktore maja po 45 lat (np srednioformatowy dalmierz iskra), a takze takimi ktore podwajaja swoja wartosc w momencie wlozenia do nich rolki filmu (agat18k, lubitel166b).
    pozdrawiam.

p.s. ach, jesli zajdzie potrzeba moge pokazac moje zdjecia.
    Martin Gorczakowski

Komentarz

• -=Festyk=-
      Uzależniony
      • 2005
      • 666

Zamieszczone przez Bagnet007
      Wyczyszczenie przysłony to nie znów wielki problem. Spirytus + wata i po problemie. Później wystarczy poskładać :-)
      To naprawdę takie proste?Zastanawiam się nad licytowaniem jednego obiektywu na allegro,ale właśnie w opisie napisane jest,że ma posklejane smarem listki.

||Galeria

Komentarz

• liquidsound
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1956

Kochani mam apel do wszystkich fanow fotografi cyfrowej, tak bardzo zdegustowanych mozliwoscia robienia zdjec kliszakiem...sprzedajcie mi wasze analogowe maszynki :wink: info w dziale "sprzedam"
        1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
        Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Bagnet007
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1344

Zamieszczone przez -=Festyk=-
          To naprawdę takie proste?Zastanawiam się nad licytowaniem jednego obiektywu na allegro,ale właśnie w opisie napisane jest,że ma posklejane smarem listki.
          Powiem Ci, że zależy jeszcze jaki obiektyw. Większość da się rozpracować w kilkanaście minut, tak że później nie ma problemu ze złożeniem. Trzeba mieć do tego nerwy i nietrzęsącą się łapkę :grin:

Komentarz

• -=Festyk=-
            Uzależniony
            • 2005
            • 666

Jednak zrezygnowałem z tej operacji i wylicytowałem inne szkło.Czekam na paczkę ze sprawnym(mam nadzieję) jupiterem 37a

||Galeria

Komentarz

• an_zak
              Początki nałogu
              • 2006
              • 427

zaprawdę powiadam Tobie - nie będziesz zawiedziony

Komentarz

• -=Festyk=-
                Uzależniony
                • 2005
                • 666

Taką też mam szczerą nadzieję,czekam tylko na przesyłkę

||Galeria

Komentarz

• negatyv
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 109

Mam 50e, ale z checia zamienilbym na 33v, bo:
                  -jest szybszy af [widac to nawet przy 300v]
                  -ma ettl II
                  -podswietlany wyswietlacz

Zreszta i tak najważniejsze sa szkla, wiec... dam sobie spokoj
                  Slajdy górą
                  pozdro
                  Canon Rulezzz

Komentarz

• moregun
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 351

30 rulez

Komentarz

Pracuję...