Canon 1V problem z dzwiękiem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eldudinio

Canon 1V problem z dzwiękiem

Witam

Mam drobne pytanko , sprowadziłem Canona 1V z USA (używanego) ,

wszystko działa

jak należy ale w manualu wyczytałem że aparat przy zmianie pozycji z

horyzontalnej na wertykalną powinien wydawać jakiś dzwięk , niby drobiazg

ale zastanawiam się czy nie napotkam większej ilosci niespodzianek. Czy

może

dzieje się tak tylko kiedy mamy zamocowany booster. Proszę*o rozwianie

moich wątpliwości. Pozdrawiam Serdecznie
  • dark4blade
    Bywalec
    • 2007
    • 127

Witam. W mojej, polskiej instrukcji jakoś nic nie znalazłem, a i przed chwilą kręciłem aparatem na wszystkie możliwe strony, i nic nie wydaje, żadnego dźwięku, probowałem przy rożnych ustawieniach z obiektywem i bez . Może coś nieuważnie przeczytałeś/przetłumaczyłeś?

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Może to manual od jakiejś cyfry która ma kuleczkę od pionowej orientacji ?
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• FlatEric
        Uzależniony
        • 2007
        • 574

Za przeproszeniem już analogowe EOSy generacji 5 z Eye Control miały czujniki orientacji, potem nawet analogowe trzysetki miały.
        Ten dźwięk jest bardzo cichy - takie ledwo słyszalne stuknięcie vel cyknięcie wewnątrz aparatu, wynikające z ruchu tegoż czujnika. Przypuszczam, że w solidnej obudowie jedynki może być bardzo słabo słyszalny.

Pzdr

Grzesiu
        SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
        Analogowy DeviantArt
        Wypociny formalne
        Wypociny techniczne

Komentarz

• bakulik
          Uzależniony
          • 2005
          • 767

Zamieszczone przez Krzychu
          Może to manual od jakiejś cyfry która ma kuleczkę od pionowej orientacji ?
          Analogi też miały taką kuleczkę, np. w EOSie 5... wyłączała sterowanie autofocusem przy użyciu oka (Eye Control) przy pionowych kadrach. Ale znalazł się na to hack.
          Pozdrawiam
          Łukasz Bakuła
          „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• mate00sh
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1312

Potwierdzam, 50E też to miało. To nie jest taki dźwięk, jak przy np. ustawieniu ostrości przez AF, tylko mechaniczne stuknięcie (patent jest prosty jak konstrukcja cepa - w komorze siedzi metalowa kulka i w zależności jak ustawiony jest aparat zwiera dpowiednie styki).

Komentarz

• Eldudinio

faktycznie coś jakby tam cyka tylko przez tą betonową obudowę słabo słychać , myślałem że jest to taki dzwięk jak z autofocusa. Dzięki za pomoc

Komentarz

Pracuję...