Nowe lustro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sapphiron
    • 2007
    • 14

Nowe lustro

Wiem że takich wątków pewnie była masa... ale...

Jestem dość zaawansowanym fotografem i sądzę że dojrzałem do analogowego lustra... chciałbym się przesiąść na jakieś ale nie wiem jakie...

pomożecie?

P.S.
    jeśli będą jakiekolwiek pytania dotyczące tematu i pomocy to chętnie odpowiem...
    Kliknij tutaj:
    http://r6.bloodwars.interia.pl/r.php?r=11119
    Dla ciebie to niewiele a mi może pomóc
  • bakulik
    Uzależniony
    • 2005
    • 767

Witam.

EOS 3. Lub EOS 5. Lub jakiś inny EOS...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• janmar
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3468

Zamieszczone przez Sapphiron

Jestem dość zaawansowanym fotografem i sądzę że dojrzałem do analogowego lustra... chciałbym się przesiąść na jakieś ale nie wiem jakie...

pomożecie?

P.S.
      jeśli będą jakiekolwiek pytania dotyczące tematu i pomocy to chętnie odpowiem...
      Napisz co i czym fotografowałes,co bys chcial dalej.Dlaczego chcesz [rozumiem podstawowo ]robic dalej analogowo a nie lustrzanką cyfrową itd. Smiało. wiekszosc szła ta drogą. Pozdrawiam :-)

Komentarz

• Sapphiron
        • 2007
        • 14

fociłem wieloma rzeczami... poczawszy od Zenithów przez cyfrowe małpki kodaka, Minoltę A2, Panasonica FZ50, Canona S3is, a teraźniejszy mam Olympus 5060WZ...

fotografowałem głównie makro, portrety oraz zdjęcia typu Glamour oraz Fashion...
        Kliknij tutaj:

Komentarz

• janmar
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3468

Czemu nie chcesz sprobowac lustrzanki cyfrowej?

Komentarz

• Sapphiron
            • 2007
            • 14

bardziej mnie ciągnie do analogów... chociaż przyznam że kiedyś kupie sobie cyfrę... ale to już napewno będzie pełna klatka... nic innego nie kupie...
            Kliknij tutaj:

Komentarz

• janmar
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3468

bardziej mnie ciągnie do analogów... chociaż przyznam że kiedyś kupie sobie cyfrę... ale to już napewno będzie pełna klatka... nic innego nie kupie...
              Mam jeszcze canona 50 jest tez opcja 50 E.Jesli nisko budzetowo, to goraco polecam.Zaawansowana semiprofi lustrzanka,kupisz za grosze.Az zal tych aparatów.:sad: Pozdrawiam.

Komentarz

• Sapphiron
                • 2007
                • 14

no dobra... wszystko fajnie tylko że ja nadal nie wiem co kupić...
                Kliknij tutaj:

Komentarz

• janmar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3468

no dobra... wszystko fajnie tylko że ja nadal nie wiem co kupić...
                  Przeciez to Ty musisz wybrać. No wybacz.. Nawet nie wiem ile chcesz ,mozesz wydac,czy akceptujesz uzywany czy nowy.Sam aparat ,czy z obiektywami,jakimi?Masz kilka propozycji Dzis są dostepne [myślę dla każdego] najlepsze analogowe aparaty Canon.a więc najwyższa połka jedynki i jednocyfrowe, nizsza dwucyfrowe Eosy nizej chyba nie ma co szukac róznica w cenie mala w jakosci duża.Wpisz w Google "Canon Camera Museum " [To nie jest żart] i przejrzyj sprzęt.
                  Chcesz kupic aparat systemowy.Tzn. aparat jest mala czescią kosztów. Ba,aparat na ogoł zmieniamy najszybciej i najczesciej .Jesli spojrzymy calosciowo to aktywne fotografowanie analogiem na przyzwoitym poziomie jest drozsze od cyfry.Akceptujesz to Pozdrawiam.
                  Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• Mariusz_C
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 577

pomożecie?

P.S.
                    Dość zaawansowany?? Minimum eos 5 lub eos 3 a najlepiej 1V. Niżej nie ma co sięgać. Poza tym, tak jak Ci piszą wyżej, body to tylko body, inwestuj w szkła a nie w body.
                    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Komentarz

• Sapphiron
                      • 2007
                      • 14

no powiedziałbym że nawet bardziej niż dość... zaczynam gładko przemieszczać się w strefach sesji zdjęciowych na zlecenie... potrzebny mi aparat analogowy który nie będzie mi przeszkadzał swoimi brakami czy ułomnością w robieniu zdjęć... zdaję sobie sprawę że body to dopiero początek, i z całą odpowiedzialnością w to wchodzę.

co do pytań janmara...

tak akceptuje używany sprzęt, nawet się ku temu kieruję
                      przez czas jakiś wystarczy mi kit plus jakieś jasne 50mm
                      wiem że to ja mam zdecydować ale po to napisałem na forum aby się dowiedzieć czegoś od użytkowników którzy są w tym dłużej żeby nie walnąć jakiegoś babola...
                      no i oczywiście jak już pisałem chciałbym kiedyś zakupić pełnoklatkową cyfrę...
                      Kliknij tutaj:

Komentarz

• Krzychu
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3611

tak akceptuje używany sprzęt, nawet się ku temu kieruję
                        przez czas jakiś wystarczy mi kit plus jakieś jasne 50mm
                        wiem że to ja mam zdecydować ale po to napisałem na forum aby się dowiedzieć czegoś od użytkowników którzy są w tym dłużej żeby nie walnąć jakiegoś babola...
                        no i oczywiście jak już pisałem chciałbym kiedyś zakupić pełnoklatkową cyfrę...
                        Kup cokolwiek z wymienionych wcześniej - EOS3, 5, 50 czy 30/33 (V) albo nawet 1 - przecież to jest prawie że bez znaczenia - zastanów się lepiej jakie do niego kupisz obiektywy bo to jest znacznie bardziej istotne...
                        Korpus - szczególnie w przypadku analoga - to jest naprawdę mało istotny szczegół, szczególnie jak dotychczas fotografowałeś tylko kompaktami i nie masz specjalnych wymagań dotyczących szybkości...
                        Pozdrowienia,
                        KZ
                        KZ Aviation Photography

Komentarz

• iktorn92
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 605

W analogu nie ma czegoś takiego jak w cyfrze ze im lepsza, tym lepsza jakość zdjęć. Tu poprostu im wyżej tym szybciej dokładniej. i jakościowo będą taki same nie ważne z jakiego ważne na czym. Ja bym tobie polecał na początek Eos 50e. Fajny , w miarę szybki i do tego wygodny analog. Mam takiego do sprzedania więc jeżeli jesteś zainteresowany to napisz PW.
                          Flickr
                          Portfolio Ślubne

Komentarz

• pawweg
                            • 2007
                            • 14

Kup eosa 3 ...jest dokładny, solidny, i jak trzeba szybki... tylko trochę głośny...ale mi to nie przeszkadza...jestem z niego zadowolony ( na obiektywy niezależnych producentów musisz uważać bo nie zawsze są kompatybilnę z tą skrzynką)
                            http://pawweg.digart.pl/digarty/
                            http://pawweg.pl/

Komentarz

• nor
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 220

Polecam EOS 50, EOS 5 (na przykład taki) albo EOS 3

Komentarz

Pracuję...