Canon TL

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mas mas
    • 2007
    • 4

Canon TL

http://www.pbase.com/cameras/canon/tl

Przypadkowo trafil w moje rece taki staroc ale informacji o nim w necie niewiele i w dodatku wszystko na stronach anglojezycznych czyli dla mnie tak srednio dostepnych
    Moze ktos z Was mial z nim kiedys do czynienia i moglby podzielic sie wiedza? Jak sie sprawdzal itp.?

Ja niestety jestem dzieckiem cyfry ale chetnie bym sprobowala prawdziwej fotografii.
  • lauviah
    • 2007
    • 13

jak wynika z tego linku ponizej jest to ubozsza wersja canona ft ql
    http://www.camerapedia.org/wiki/Canon_TL

roznice miedzy tymi modelami to brak samowyzwalacza na niekorzysc plus blokada pomiaru siwatla jako zaleta, jesli chodzi o model posiadany przez ciebie

jesli nie znasz dobrze angielskiego to masz pecha troche; moze ta instrukcja bedzie jakos pomocna, jest obrazowana zdjeciami i szczegolowa - po polsku nie udalo mi sie nic znalezc

Komentarz

• Peri Noid
      Uzależniony
      • 2006
      • 604

Dorzucę jeszcze link z Canon museum.
      Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• mas mas
        • 2007
        • 4

dzieki
        problem wlasnie w tym, ze wszystko o tym modelu jest po angielsku a mnie raczej niemiecki by urzadzal.
        Myslalam, ze moze ktos z Was ma jakies wlasne doswiadczenia.

ale coz... jakos sobie radzimy metoda prob i bledow

tylko jeszcze pytanko: czy tam jest wbudowany swiatlomierz? Bo na moje laickie oko tak to wyglada tyle, ze u mnie chyba zepsuty.

Komentarz

• rolaj
          Uzależniony
          • 2006
          • 584

Zamieszczone przez mas mas
          dzieki
          tylko jeszcze pytanko: czy tam jest wbudowany swiatlomierz? Bo na moje laickie oko tak to wyglada tyle, ze u mnie chyba zepsuty.
          Owszem, jest wbudowany

Komentarz

• Vresviik
            Początki nałogu
            • 2005
            • 263

Zamieszczone przez mas mas
            Pewnie trzeba wymienic baterie,zamienniki PX625

Komentarz

Pracuję...