EOS 50 E i współpraca z dandelionem?????

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dan7770
    Zablokowany
    • 2006
    • 119

Zamieszczone przez Peri Noid
    Aż sprawdziłem u siebie.
    EOS 500N: nie pika, ale ten model tak ma, że na dowolnym obiektywie nie pika, że złapał ostrość.

"pika" jak najbardziej,tylko trzeba umiec sobie "pikanie" wlaczyc.co jest bardzo proste.polecam instrukcje jesli juz naprawde nie widzisz co masz na wyswietlaczu,jak wol namalowana ikonka.

Komentarz

• siudym
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2249

Mam problem z dwoma dendalionami w EOS 50 (ELAN II - bez E).
      Niestety sposoby wyzej nie dzialaja. Ale domyslam sie dlaczego i chcialbym to zweryfikowac. Mam ELAN II, ktoremu niestety odpadlo pokretlo od trybow AF. Zostało na stałe AI FOCUS, czyli ONE SHOT, ale w trakcie zmiany obiekty przelacza sie na SERVO. I moje pytanie do userow 50tek - czy to moze byc problemem? Jesli tak, to rozkrece body i postaram sie przelaczyc na ONE SHOT i tak zostawic, bo jesli nie, to nie ma sensu kombinowac. :/

Komentarz

• dzidofon
        Początki nałogu
        • 2010
        • 280

Kurcze, tak czytam i aż w domu sam sprawdzę jak to jest. Fakt, dawno nie yżyłem M42, ale z tego co pamiętam to w moim potw. działało. Albo mam sklerozę, okaże się w domu ;-).
        Jutro napiszę swoje spostrzeżenia ;-)
        300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Komentarz

• siudym
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2249

Ok wielkie dzieki Bo mi FOCUS nie wadzi na stałe, dlatego nie chce rozbierac body na darmo.

Komentarz

• dzidofon
            Początki nałogu
            • 2010
            • 280

Kurcze, wczoraj musiałem już być ńieźle zamulony i nie wiedzieć czemu cały czas wydawało mi się że piszecie o 50D ;-). Co do 50E nie jestem w stanie sprawdzić bo nie mam takowego... A na 300V nie sprawdzałem :-).
            300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Komentarz

• siudym
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2249

Ok sprawdzilem. Rozkrecilem i blaszki ustawilem na ONE SHOT. Dalej to samo. Jakies pomysly dlaczego nie dziala to z 50/Elan II (bez "E") ?

Komentarz

• siudym
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2249

A jednak dziala... Pewnie dzialalo juz wczesniej na AI Focus. Dlaczego nie zauwazylem? Bo dzisiaj wycelowalem srodkowym pt.AF na mega kontrastowy obiekt i zaczelo potwierdzac, niestety potwierdza tylko na extremalnych kontrastach. Wpieta 50 1.i II ostrzy ladnie wszedzie gdzie trzeba, natomiast dwa manuale z dandelionem (PK i M42) wymagaja jak juz napisalem extremanlnych kontrastow (bezuzyteczne potwierdzanie w typowym, nawet b.dobrym oswietleniu i detalu).

Oba szkla sa wpiete w adaotery sa na F2 i ostrzejsze niz Canon, wiec odpada problem znalezienia fazy przez af z winy mydlanych szkiel..

Komentarz

Pracuję...