Zamieszczone przez Bigmar
Error 99 (err99)
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
To zes dosadził...Zamieszczone przez BigmarJak na razie widać że to problem posiadaczy 20D i eLek.
Ja nie miałem dotąd problemu, z gripem.
Nemo w zasadzie error 99 dla C znaczy inny czyli dlamnie znaczy cokolwiek.Komentarz
-
20D zdecydowanie wywala mi Errory 100x częściej jak 300DZamieszczone przez PawełAEŁTo zes dosadził...
Nemo w zasadzie error 99 dla C znaczy inny czyli dlamnie znaczy cokolwiek.
nie wiem na czym to polega, jak nie karta, to obiektyw, jak nie obiektyw, to jakieś zwidy, mam jakiś error prawie codziennie...w 300D miałem JEDEN RAZ...20Dset
maj łeb...Komentarz
-
Komentarz
-
Też tak mówiłem ,do wczoraj.Mi 350D tez jeszcze nigdy errora nie wywaliła
Coś mi sie zdaje że to chyba wina tego 24-105 L.Komentarz
-
Ja z 20D mialem tylko raz err99 - ponad pol roku temu, z Tamronem. Wyjecie baterii wystarczylo, pozniej czyszczenie sprzetu zapewne pomoglo.Komentarz
-
Sigma 18-35 f/3.5-4.5 - ERROR 99
Witajcie.
Dwie rzeczy co do tego obiektywu:
1) W moim 10d, gdy go podepne wyskakuje ERR99 ... Gdy podepne do analoga to odpala, mierzy światło i ustawia ostrość, ale gdy nacisne 'do końca' migawka bardzo dziwnie się zachowuje, tak jakby czas naświetlania był ze 3s (w dodatku wywala, ze bateria pusta - a jest pełna). Wygląda na to, że coś jest uszkodzone w środku, przysłona ?
Da się to jakoś naprawić ?
2) Ile taka sigma może teraz kosztować (sprawna i uszkodzona) ??
Tutaj cztery zdjęcia tego obiektywu:
Help
Komentarz
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez Drivernorma
serwis
chyba 170 zł koszt przesofcenia
albo przyslona się nie zamyka - to tez serwis
Gorzej, jak i to i to :-)
Ok, dzięki za info
Komentarz
-
Ok, już wiem napewno, że zacina się przysłona ...
Gdzie takie coś można naprawić (okolice Krakowa) i jaka by była tego cena ?
Komentarz
-
Dziwny Err 300D i 100-400L
Wczoraj po raz drugi zdarzylo mi sie ze podczas focenia (lecace labedzie) z wlaczonym ISem w mode 2 klikalem zdjecia niejako seryjne lecz z ostrzeniem na kazda kolejna klatke i w pewnym momencie (po ok 7 fotkach) klik - tak jakby lustro sie podnioslo ale juz nie opuscilo i na wyswietlaczu Err. Wylaczylem aparat i wlaczylem, pstryk i znow jakby polowa kliku. No to wypialem szklo i podpialem ponownie i dopiero zadzialal. W poprzednim przypadku bylo identycznie. Bateria oczywiscie pelna.
Nie mialem wczesniej takiego problemu i nie wiem czy to szklo czy body (moze CF)?
Co o tym sadzicie?EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;
Komentarz
-
Przeczyść styki. Może to jest przyczyna.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
swieca zlocistym kolorkiem wiec nie wiem czy to przyczyna :/EOS 5Dkm3; EOS 50E; Canon 17-40L f4; Canon 100-400L; Canon 50/1,8; Canon 28-80 f3,5-5,6 IV; Carl Zeiss Jenna - Sonnar 135 f3,5 MC; Polar Hoya HMC i kilka roznych UV;
Komentarz
-

Komentarz