korzystanie z czytnika cf

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • K.Muszkiet
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 29

korzystanie z czytnika cf

Witam!

Od jakiegos, czasu jestem w posiadaniu czytnika kart all in 1, jak do tej pory nie zastanawialem sie nad kwestia czy karte cf wkladac do podpietego czytnika do kompa, czy najpierw wkladac karte a potem podpinac czytnik do usb. Osobiscie mam czytnik wpiety caly czas a karte wkladam kiedy jest potrzeba zgrania fotek. Instrukcja 300d wyraznie okresla ze wkladanie i wyjmowanie kart odbywa sie przy wylaczonym aparacie... Oczywiscie pomijam kwestie wyjmowania kart z czytnika w momencie wykonywania odczytu lub zapisu na karte. Jak sie ustosunkowac do tej kwesti
    Generalnie wydaje mi sie to bez sensu odpinanie i podpinanie czytnika do usb celem zaladowania karty. Jak sprawa wyglada w przypadku czytnika kart cf wbudowanego w drukarke badz tez w laptopie gdzie raczej nie ma mozliwosci odpiecia samego czytnika na moment wlozenia karty....
    Moze jest to banalna kwestia ale jakos mnie tak naszlo zeby sie spytac innych canonowcow....

Pozdrawiam
    KM
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

300d samo się wyłącza, jak otworzysz drzwiczki karty.

Ja zazwyczaj podpinam czytnik już z kartą, ale to chyba bez znaczenia. Kiedyś była tu dyskusja i chyba stanęło na tym, że to obojętne.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Sibil
      Bywalec
      • 2006
      • 183

Ja mam na stałe podpięty czytnik do kompa. I tyle

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Zamieszczone przez K.Muszkiet
        Od jakiegos, czasu jestem w posiadaniu czytnika kart all in 1, jak do tej pory nie zastanawialem sie nad kwestia czy karte cf wkladac do podpietego czytnika do kompa, czy najpierw wkladac karte a potem podpinac czytnik do usb.
        Wszystko jedno. Tak to jest pomyślane, są styki różnej długości, aby działało jak trzeba. Przed wyjęciem dobrze jest zrobić "Eject" w systemie operacyjnym, mamy pewność że wszystkie ewentualne zapisy na kartę się zakończą.
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• mkwiek
          Uzależniony
          • 2006
          • 862

dokładnie, wyjmujesz poprzez opcję EJECT (w polskim winie WYSUŃ) a wkłądasz do podpiętego czytnika. nic sie nie stanie. jak wyjmiesz bez tych opcji to możesz stracić część zapisywanych w momencie wyjmowania danych
          I am FX

Komentarz

Pracuję...