20D - Komputer

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • artex
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 49

20D - Komputer

Jak zrzucić zdjęcia z 20D na kompa?? Po podpięciu kabelkiem komuter nie widzi aparatu. Wiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.
  • ms714033
    Bywalec
    • 2005
    • 176

Zamieszczone przez artex
    Jak zrzucić zdjęcia z 20D na kompa?? Po podpięciu kabelkiem komuter nie widzi aparatu. Wiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.
    Jaki system?

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

Zamieszczone przez artex
      JWiem że to już gdzieś było ale nie mogę znaleźć tego wątku.
      jak to sie mowi?, RTFM ;-)
      albo kup czytnik
      Instagram

Komentarz

• Giraff
        Bywalec
        • 2006
        • 100

Zamieszczone przez artex
        przeczytaj dokładnie dołączoną do aparatu instrukcję. tam łopatologicznie wszystko wyjaśniono, krok po kroku.

albo kup czytnik kart CF - koszt jakieś 40-50 zł - i będziesz miał dostęp do zdjęć jak do dodatkowego dysku twardego.
        Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Komentarz

• Zakk Wylde
          Początki nałogu
          • 2006
          • 349

Hmmmm jeśli msz windowasa Xp to nieby powinien sam zaowarzyć aparat jako bank plików i normalnie wysyłać za poleceniem kopiuj/wklej.

Albo jak pisali wcześniej to czytnik kart.

A czasem nie masz programu jak ZoomBrowser EX ?
          sprzęt | | |

Komentarz

• artex
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 49

System to xp, ale narazie muszę się trochę podszkolić. Niepamiętam jakie jest tam oprogramowanie ale zainstalowałem wszystko co było i kicha.

Komentarz

• Zakk Wylde
              Początki nałogu
              • 2006
              • 349

A jaki masz poziom obsługi komputera ? :
              sprzęt | | |

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez artex
                System to xp, ale narazie muszę się trochę podszkolić. Niepamiętam jakie jest tam oprogramowanie ale zainstalowałem wszystko co było i kicha.
                Jesli najpierw podpiales aparat do komputera bez proby instalacji czegokolwiek z plyty CD dolaczonej do aparatu to jedynie mozesz przelaczyc aparat w tryb Communication - PTP i w ten sposob zgrywac zdjecia - bezposrednio eksploratorem windows z aparatu.

Za to mozesz zapomniec o skutecznej wspolpracy z softwarem Canona teraz bo takie podlaczenie - PRZED zainstalowaniem wszystkiego z plytki miesza windowsom w sterownikach. No chyba ze chce ci sie formatowac i nastepnym razem zrobic to porzadnie, tak jak instrukcja nakazuje .

Komentarz

• Bananas
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 86

Podobna sytuacja mi się zdarzyła, a za przyczynę podejrzewam to, że zainstalowałem kilka programów do obróbki zdjęć i to mogło namieszać w systemie windows xp, ale ta teza nie musi być przyczyną, ponieważ inne wcześniejsze oprogramowania mogły stwożyć konflikt. Polecam nową instalację systemu windows xp, oraz ponowne zainstalowanie oprogramowania, które dostałeś wraz z aparatem i powinno być ok. A jak masz jakiś problem z ponownym zainstalowaniem systemu, to polecam reader card USB.

Komentarz

• nosorozec
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 60

Zamieszczone przez Bananas
                    Polecam nową instalację systemu windows xp ....
                    nie ma jak to zapytac na forum .....

Zdrowia, N.
                    350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
                    ---
                    "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas

Komentarz

• piast9
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3267

Zamieszczone przez Vitez
                      No chyba ze chce ci sie formatowac i nastepnym razem zrobic to porzadnie, tak jak instrukcja nakazuje .
                      Nie trzeba formatować.

Wystarczy:
                      - Przy podłączonym aparacie (czy innym "niewidocznym" sprzęcie USB) w Menedżerze urządzeń odinstalować to urządzenie, gdzieś tam będzie podpięte pod nieznane urządzenia czy gdzieś tam.
                      - wyszukać w katalogu /WINNT/inf pliki inf zawierające nazwę problematycznego urządzenia i usunąć, lub bezpieczniej - przenieść do innego katalogu, tak na wszelki wypadek.
                      <EDIT>
                      - odłączyć urządzenie.
                      - przestartować windows.
                      </EDIT>
                      Po takiej operacji przywraca się dziewictwo systemowi. Należy teraz postępować wg. zaleceń producenta sprzętu.
                      Ostatnio edytowany przez piast9; 3154.
                      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• artex
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 49

dzięki panowie, zostawiłem aparat u szwagra i właśnie dał mi znać że wszystko jest oki. Już niedługo będę mógł pooglądać swoje pierwsze foty na monitorze

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez piast9
                          Nie trzeba formatować.

Wystarczy

Ano nie trzeba.
                          Ale jakos z defaultu podejrzewam ze osoby piszace tego typu watki grzebanie w katalogach systemowych potraktowalyby jak dotykanie goracego pieca i sa przyzwyczajone do formatow i reinstalek.

Komentarz

• piast9
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3267

Zamieszczone przez Vitez
                            Ale jakos z defaultu podejrzewam ze osoby piszace tego typu watki grzebanie w katalogach systemowych potraktowalyby jak dotykanie goracego pieca
                            Chyba niesłusznie. Szwagrowi powiedziałem co i jak i dał radę przywrócic do życia "niewidoczną" drukarkę.
                            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez piast9
                              Chyba niesłusznie. Szwagrowi powiedziałem co i jak i dał radę przywrócic do życia "niewidoczną" drukarkę.
                              A szwagier pisal tu kiedys tego typu watek?

Komentarz

Pracuję...